LASTİK İŞ
ismail

ORMANDA Kİ KAÇAK YAPILAR MÜHÜRLENİYOR

Gölcük 10.09.2018 - 13:59, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ORMANDA Kİ KAÇAK YAPILAR MÜHÜRLENİYOR

Orman İşletme Müdürlüğü İmar Affını fırsat bilen ve ormanda kaçak yapıyı gerçekleştirenlere karşı mücadele vermeye devam ediyor.Gölcük Orman İşletme Müdürü Hamdi Kaptanoğlu; “İmar Affı Suiistimaline ve Ormanda Kaçak Yapılaşmaya Geçit yok” şeklinde ifade etti.

KAÇAK YAPILARA İZİN YOK İmar Affını suiistimal ederek ormanda kaçak yapılandırmaya karşı mücadele veren Gölcük Orman işletme Müdürü Hamdi Kaptanoğlu “Anayasamızın 169 maddesi ve Orman kanununun 2 maddesine göre Orman sınırlarında hiçbir suretle daraltma yapılamaz. Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü olarak, Ormanlarımızı ve barındırdıkları tüm güzellikleri her türlü tehlikelere karşı korumak için yoğun mesai harcamakta azami gayret göstermekteyiz. Son zamanlarda İmar affı bahanesi ile Orman alanlarında kaçak yapılaşmaların ve yerleşmelerinin arttığı tespit edilmiştir. Öncelikle iyi bilinmelidir ki devlet ormanları hiçbir şekilde imar affının konusu değildir, olamaz. Bu husus ve imar mevzuatı hükümleri tarafımızdan tüm Kaymakamlıklara ve Belediyelerimize bildirilmiş ve böylece vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi sağlanmıştır”dedi. KAÇAK YAPILAR YIKILIYOR Kaptanoğlu “Bütün bunlara rağmen ormanda, Orman alanlarında usulsüz yapılan kaçak yapı ve tesislerine müdahale edilmiş olup 9 adet izinsiz yapı hakkında Orman kanununun 93. maddesi gereği Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunulmuş ve inşaatlar mevcut haliyle mühürlenmiştir. Yine İzmit İşletme Müdürlüğümüzce Kocaeli Büyükşehir Belediyesine bildirilen 32 adet yapının yıkımı gerçekleştirilmiştir. Tüm kamunun ortak malı olarak anayasal güvence altına alınan Orman arazilerimizden rant elde etmeye çalışanlara açık mesajımız şudur ki; Orman arazilerinin işgaline hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğiz” şeklinde ifade etti. Fahri Haner
Orman İşletme Müdürlüğü İmar Affını fırsat bilen ve ormanda kaçak yapıyı gerçekleştirenlere karşı mücadele vermeye devam ediyor.Gölcük Orman İşletme Müdürü Hamdi Kaptanoğlu; “İmar Affı Suiistimaline ve Ormanda Kaçak Yapılaşmaya Geçit yok” şeklinde ifade etti.

KAÇAK YAPILARA İZİN YOK

İmar Affını suiistimal ederek ormanda kaçak yapılandırmaya karşı mücadele veren Gölcük Orman işletme Müdürü Hamdi Kaptanoğlu “Anayasamızın 169 maddesi ve Orman kanununun 2 maddesine göre Orman sınırlarında hiçbir suretle daraltma yapılamaz. Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü olarak, Ormanlarımızı ve barındırdıkları tüm güzellikleri her türlü tehlikelere karşı korumak için yoğun mesai harcamakta azami gayret göstermekteyiz. Son zamanlarda İmar affı bahanesi ile Orman alanlarında kaçak yapılaşmaların ve yerleşmelerinin arttığı tespit edilmiştir. Öncelikle iyi bilinmelidir ki devlet ormanları hiçbir şekilde imar affının konusu değildir, olamaz. Bu husus ve imar mevzuatı hükümleri tarafımızdan tüm Kaymakamlıklara ve Belediyelerimize bildirilmiş ve böylece vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi sağlanmıştır”dedi.


KAÇAK YAPILAR YIKILIYOR
Kaptanoğlu “Bütün bunlara rağmen ormanda, Orman alanlarında usulsüz yapılan kaçak yapı ve tesislerine müdahale edilmiş olup 9 adet izinsiz yapı hakkında Orman kanununun 93. maddesi gereği Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunulmuş ve inşaatlar mevcut haliyle mühürlenmiştir. Yine İzmit İşletme Müdürlüğümüzce Kocaeli Büyükşehir Belediyesine bildirilen 32 adet yapının yıkımı gerçekleştirilmiştir. Tüm kamunun ortak malı olarak anayasal güvence altına alınan Orman arazilerimizden rant elde etmeye çalışanlara açık mesajımız şudur ki; Orman arazilerinin işgaline hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğiz” şeklinde ifade etti.

Fahri Haner

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.