LASTİK İŞ

ORMANLAR GENÇLEŞTİRİLİYOR

Gölcük 24.09.2018 - 15:15, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ORMANLAR GENÇLEŞTİRİLİYOR

2019 yılında ormanda bulunan genç ormanın seyreltilmesi ve aralama çalışmaları kapsamında Gölcük Orman işletme müdürlüğü Gölcük Mamuriye mahallesindeki bulunan 43000 dekar alanda bakım çalışmaları başladı.

Gölcük Orman İşletme müdürlüğü tarafından ormanların devamlılığını sağlamak maksadıyla orman 43000 dekar alanda bakım çalışmaları başladı. 2019 yılında ormanda bulunan genç ormanın seyreltilmesi ve aralama çalışmaları kapsamında Gölcük Orman işletme müdürlüğü Gölcük Mamuriye mahallesindeki bulunan 43000 dekar alanda bakım çalışmaları başladı. Orman bakımı ile ilgili bilgi veren Gölcük Orman İşletme müdürü Hamdi Kaptanoğlu; “Orman ekibimiz orman bakımı için ormanlık alana gittiler. Genç ormanların seyreltilmesi için kesilmesi gereken ağaçları numaralanarak damgalıyorlar. Bu ormanda süreklilik sağlamak, genetik çeşitlerin muhafaza edip geleceğe taşımak için tespit ettiğimiz istikbal ağaçlarının yaşam alanı ve kabiliyetini artırıcı müdahalelerle onlara baskı yapan ağaçları damgalayarak ormandan uzaklaştırıyoruz. 43 Dekar alandaki bu çalışma tamamlandıktan sonra damgalanan ağaçlar kesilerek ihale yoluyla satışları gerçekleşecek. Satılan ormanların geliri ülke ekonomisine katkı sağlanacaktır. Bu damgayla belirlenen ağaçlar yaklaşık 20 gün veya 30 gün içerisinden kesilerek ormandan uzaklaştırılacaktır. Milli kaynağımı olan ormanlarımızın bakımı en iyi şekilde yapmaya gayret gösteriyoruz. Bu damgayla belirlenen ağaçlar ya dikili olarak ihale edilecek veya depodan ihalesi yapılacak. Bunu da zaman içerisinde belirlenecek” dedi.  Fahri Haner  
2019 yılında ormanda bulunan genç ormanın seyreltilmesi ve aralama çalışmaları kapsamında Gölcük Orman işletme müdürlüğü Gölcük Mamuriye mahallesindeki bulunan 43000 dekar alanda bakım çalışmaları başladı.

Gölcük Orman İşletme müdürlüğü tarafından ormanların devamlılığını sağlamak maksadıyla orman 43000 dekar alanda bakım çalışmaları başladı.

2019 yılında ormanda bulunan genç ormanın seyreltilmesi ve aralama çalışmaları kapsamında Gölcük Orman işletme müdürlüğü Gölcük Mamuriye mahallesindeki bulunan 43000 dekar alanda bakım çalışmaları başladı. Orman bakımı ile ilgili bilgi veren Gölcük Orman İşletme müdürü Hamdi Kaptanoğlu; “Orman ekibimiz orman bakımı için ormanlık alana gittiler. Genç ormanların seyreltilmesi için kesilmesi gereken ağaçları numaralanarak damgalıyorlar. Bu ormanda süreklilik sağlamak, genetik çeşitlerin muhafaza edip geleceğe taşımak için tespit ettiğimiz istikbal ağaçlarının yaşam alanı ve kabiliyetini artırıcı müdahalelerle onlara baskı yapan ağaçları damgalayarak ormandan uzaklaştırıyoruz. 43 Dekar alandaki bu çalışma tamamlandıktan sonra damgalanan ağaçlar kesilerek ihale yoluyla satışları gerçekleşecek. Satılan ormanların geliri ülke ekonomisine katkı sağlanacaktır. Bu damgayla belirlenen ağaçlar yaklaşık 20 gün veya 30 gün içerisinden kesilerek ormandan uzaklaştırılacaktır. Milli kaynağımı olan ormanlarımızın bakımı en iyi şekilde yapmaya gayret gösteriyoruz. Bu damgayla belirlenen ağaçlar ya dikili olarak ihale edilecek veya depodan ihalesi yapılacak. Bunu da zaman içerisinde belirlenecek” dedi. 
Fahri Haner  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.