LASTİK İŞ

ORMANLAR GENÇLEŞTİRİLİYOR

Gündem 03.12.2019 - 12:05, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ORMANLAR GENÇLEŞTİRİLİYOR

Kestane gal hastalığına karşı verilen mücadele çalışmalarının ardından sonra, son 3 yılda bu yıl en yüksek verimi alındı.

Orman gençleştirme ve kestane hastalıklarla mücadele ettiğini belirten Gölcük Orman işletme müdür vekili İlker Özoğlu “öncelikle ormanlarımızda gençleştirme çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda yaklaşık 80 hektar alanda kestane doğal gençleştirme yapılıyor. Doğadaki bu gençleştirmede elde ettiğimiz fertleri ile kestane hastalıklarına karşı daha dirençli fertler elde edilmektedir. Ayrıca şu an gündemimizde bulunan kestane Gal arısı hastalığı ile ilgili yırtıcısı olan TORYMUS SİNENSİS böcek salınmakta olup kestane meyve üretiminde son 3 yıl içerisinde bu yıl en yüksek verimi almış olduk” dedi.   MESİRE ALANLARI KİYAAYA VERİLDİ Son bir hafta içerisinde orman içerisinde bulunan 8 mesire alanları ihale ile 29 yıllığına kiraya verilerek ülkemizin ekonomisine katkı sağlandığını belirten müdür vekili Özoğlu; “orman işletmemize ait olan ve Kartepe orman bölgesinde bulunan 8 mesire alanları önceki gün ilçe orman işletmemizde ihalesini yaptık. İhaleden toplam 332 bin 220 lira gelir elde edilerek ülkemizin ekonomisinde katkı sağladık. Bu çalışmalarımızın kapsamında yine aynı bölgemizde yaklaşık 21 mesire alanımız daha vardır. Buda önümüzdeki günlerde orman ilçe müdürlüğü binamızda ihalesi yapılarak ülkemizin ekonomisine katkı sağlanacaktır” şeklinde ifade etti. Fahri Haner   
Kestane gal hastalığına karşı verilen mücadele çalışmalarının ardından sonra, son 3 yılda bu yıl en yüksek verimi alındı.

Orman gençleştirme ve kestane hastalıklarla mücadele ettiğini belirten Gölcük Orman işletme müdür vekili İlker Özoğlu “öncelikle ormanlarımızda gençleştirme çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda yaklaşık 80 hektar alanda kestane doğal gençleştirme yapılıyor. Doğadaki bu gençleştirmede elde ettiğimiz fertleri ile kestane hastalıklarına karşı daha dirençli fertler elde edilmektedir. Ayrıca şu an gündemimizde bulunan kestane Gal arısı hastalığı ile ilgili yırtıcısı olan TORYMUS SİNENSİS böcek salınmakta olup kestane meyve üretiminde son 3 yıl içerisinde bu yıl en yüksek verimi almış olduk” dedi.

 

MESİRE ALANLARI KİYAAYA VERİLDİ

Son bir hafta içerisinde orman içerisinde bulunan 8 mesire alanları ihale ile 29 yıllığına kiraya verilerek ülkemizin ekonomisine katkı sağlandığını belirten müdür vekili Özoğlu; “orman işletmemize ait olan ve Kartepe orman bölgesinde bulunan 8 mesire alanları önceki gün ilçe orman işletmemizde ihalesini yaptık. İhaleden toplam 332 bin 220 lira gelir elde edilerek ülkemizin ekonomisinde katkı sağladık. Bu çalışmalarımızın kapsamında yine aynı bölgemizde yaklaşık 21 mesire alanımız daha vardır. Buda önümüzdeki günlerde orman ilçe müdürlüğü binamızda ihalesi yapılarak ülkemizin ekonomisine katkı sağlanacaktır” şeklinde ifade etti.

Fahri Haner   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.