ORTAOKULLARDA BİLİM FUARLARI AÇILDI

Eğitim 25.05.2016 - 18:36, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

ORTAOKULLARDA BİLİM FUARLARI AÇILDI

Gölcük Uluslararası Dostluk Ortaokulu ve Saraylı Ortaokulunda düzenlenen 4006 Tübitak Bilim Fuarı'na Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gülle, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, okul müdürleri veliler katıldılar.

Saraylı Ortaokulunda bilim fuarını gezen Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş öğrencilerin yapmış oldukları icatları tek tek inceledi. İnsanların hayatlarını kolaylaştıracak olan buluşlar karşısında memnuniyetini dile getiren Başkan Ellibeş “ ağaç yaşken eğilir atasözünün ne kadar doğru olduğunu burada görmekteyiz, ortaokul çağındaki öğrencilerimizin yapmış olduğu icatlar çok enteresan gerçekten. Eğer imkân verildiğinde öğrencilerimizin neler yapabileceğini burada görmekteyiz” dedi. Daha sonra Uluslararası Dostluk Ortaokulunun hazırladığı 4006 Tübitak Bilim Fuarı'na geçen protokol üyeleri, buradaki bilim fuarının açılışını gerçekleştirdi. PROJELER GÜNLÜK HAYATI KOLAYLAŞTIRACAK Açılış öncesi kısa bir konuşma yapan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş öğrencilerin donanımlı bireyler olması gerektiğine vurgu yaparak, “Bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından öğrenilmesini, günlük hayatı kolaylaştırma amacıyla bilimsel araştırma ve keşifler yapılmasını, öğrencilerin, raporlama ve sunum becerilerini geliştirmeyi, öğrencilerin proje yapabilme kabiliyetini geliştirmeyi ve gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözümler üretebilmelerini sağlamak amacı ile düzenlenen organizasyonlardır. Bilim sergisinin açılışında emeği geçen yönetici, öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum” diye konuştu.   TÜBİTAK Bilim Fuarları, temel eğitimde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda düzenlenen bilimsel faaliyetlerdir. Okullarda gerçekleştirilen bu fuarlarla, ortaokul öğrencilerinin kendi ilgileri doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yapabilecekleri, araştırmalarını sergileyebilecekleri, eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturulması amaçlanmaktadır. “ÇOCUKLARIN BAŞARILARI GÖZ DOLDURDU” Öğretmenlerin danışmanlığında, velilerin destekleriyle, öğrencilerin çeşitli alanlarında hazırlamış oldukları proje eserlerini katılımcıların beğenisine sundular. Projeler fuara katılan protokol tarafından tek tek ziyaret edilerek bilgiler alındı. Öğrenciler ortaya çıkardıkları projeleri davetlilerle tanıtmak için adeta birbirleri ile yarıştı.  
Gölcük Uluslararası Dostluk Ortaokulu ve Saraylı Ortaokulunda düzenlenen 4006 Tübitak Bilim Fuarı'na Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gülle, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, okul müdürleri veliler katıldılar.

Saraylı Ortaokulunda bilim fuarını gezen Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş öğrencilerin yapmış oldukları icatları tek tek inceledi. İnsanların hayatlarını kolaylaştıracak olan buluşlar karşısında memnuniyetini dile getiren Başkan Ellibeş “ ağaç yaşken eğilir atasözünün ne kadar doğru olduğunu burada görmekteyiz, ortaokul çağındaki öğrencilerimizin yapmış olduğu icatlar çok enteresan gerçekten. Eğer imkân verildiğinde öğrencilerimizin neler yapabileceğini burada görmekteyiz” dedi.

Daha sonra Uluslararası Dostluk Ortaokulunun hazırladığı 4006 Tübitak Bilim Fuarı'na geçen protokol üyeleri, buradaki bilim fuarının açılışını gerçekleştirdi.

PROJELER GÜNLÜK HAYATI KOLAYLAŞTIRACAK

Açılış öncesi kısa bir konuşma yapan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş öğrencilerin donanımlı bireyler olması gerektiğine vurgu yaparak, “Bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından öğrenilmesini, günlük hayatı kolaylaştırma amacıyla bilimsel araştırma ve keşifler yapılmasını, öğrencilerin, raporlama ve sunum becerilerini geliştirmeyi, öğrencilerin proje yapabilme kabiliyetini geliştirmeyi ve gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözümler üretebilmelerini sağlamak amacı ile düzenlenen organizasyonlardır. Bilim sergisinin açılışında emeği geçen yönetici, öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum” diye konuştu.
 

TÜBİTAK Bilim Fuarları, temel eğitimde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda düzenlenen bilimsel faaliyetlerdir. Okullarda gerçekleştirilen bu fuarlarla, ortaokul öğrencilerinin kendi ilgileri doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yapabilecekleri, araştırmalarını sergileyebilecekleri, eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturulması amaçlanmaktadır.

“ÇOCUKLARIN BAŞARILARI GÖZ DOLDURDU”

Öğretmenlerin danışmanlığında, velilerin destekleriyle, öğrencilerin çeşitli alanlarında hazırlamış oldukları proje eserlerini katılımcıların beğenisine sundular. Projeler fuara katılan protokol tarafından tek tek ziyaret edilerek bilgiler alındı. Öğrenciler ortaya çıkardıkları projeleri davetlilerle tanıtmak için adeta birbirleri ile yarıştı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.