LASTİK İŞ
ismail

OTİSTİK ÇOCUKLARIN YÜZÜNÜ BAŞKAN SEZER GÜLDÜRDÜ

Gölcük 10.01.2020 - 20:12, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

OTİSTİK ÇOCUKLARIN YÜZÜNÜ BAŞKAN SEZER GÜLDÜRDÜ

Gölcük ÖZ-DE-BİR Özel Eğitim Merkezi, Değirmendere Topçular Mahallesi'nde yazın sıcaktan, kışın soğuktan etkilenen, eğitim-öğretim için uygun olmayan prefabrik bir binada bulunuyordu.

Velilerin talebi sonrasında devreye giren Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, İhsaniye Çiftlik Mahallesi’nde bulunan Gölcük Belediyesi’ne ait 3 katlı binanın bu önemli merkez için uygun olacağını düşünerek gerekli girişimleri yaptı. İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de desteği ve işbirliğiyle Çiftlik Mahallesi’nde bulunan binanın tadilat işlemi Gölcük Belediyesi tarafından gerçekleştirildi ve merkezin buraya taşınması sağlandı. Merkezde 42 otizmli öğrenci eğitim görürken, bina da anaokulu sınıfı da dahil olmak üzere 10 özel sınıf bulunuyor ve 27 öğretmen görev yapıyor. BAŞKAN SEZER OKULDA İNCELEMELERDE BULUDU Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer bu yapılan taşınma sonrasında yeni binasında ÖZ-DE-BİR Özel Eğitim Uygulama Merkezi’ni ziyaret etti. Başkan Sezer, Okul Müdürü Turgay Ataman ile birlikte okulda incelemelerde bulundu ve sınıfları tek tek gezerek, hem çocuklarla ilgilendi, hem de okulla ilgili bilgi aldı. BAŞKAN SEZER: “SÖZÜMÜZÜ TUTTUK” Başkan Sezer okul ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada; “Topçular Mahallemizde bulunan otistik çocuklarımızın eğitim gördüğü ÖZ-DE-BİR Eğitim Kurumu yazın sıcaktan, kışında soğuktan etkilenmesi nedeniyle söz verdiğimiz gibi İhsaniye Çiftlik Mahallesi’nde bulunan belediyemize ait olan binanın onarılmasıyla İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de destekleriyle ve işbirliğiyle burayı otistik çocuklarımızın eğitim görecekleri bir alan haline getirdik. Sözümüzü tuttuk. Burayı gezip dolaştığımızda çocuklarımızın gerçekten rahat bir ortamda eğitim gördüklerini, velilerimizin ve öğretmenlerimizin de bundan memnun olduğunu müşahede ettik. Buda bizi ayrıca sevindirdi” dedi. OKUL MÜDÜRÜ TEŞEKKÜRLERİNİ İLETTİ Duygu ve düşüncelerini aktaran Okul Müdürü Turgay Ataman da yaptığı açıklamada; “Değirmendere’de içinde bulunduğumuz bina 17 Ağustos Depremi döneminde yapılmış eski bir binaydı. Artık bina buradan çıkın terk edin derken Belediye Başkanımız seçildikten 3 ay sonra bize geldi: “Ben sizi buradan çıkartacağım bu bina olmaz” dedi. Şuan içinde bulunduğumuz Çiftlik’teki mülkiyeti belediyeye aitti. Bu okulun tadilatı ve otizme uygun hale getirilmesi sağlandı. Eğitim öğretime başladık. Emeği geçen tüm arkadaşlara ve Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.
Gölcük ÖZ-DE-BİR Özel Eğitim Merkezi, Değirmendere Topçular Mahallesi'nde yazın sıcaktan, kışın soğuktan etkilenen, eğitim-öğretim için uygun olmayan prefabrik bir binada bulunuyordu.

Velilerin talebi sonrasında devreye giren Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, İhsaniye Çiftlik Mahallesi’nde bulunan Gölcük Belediyesi’ne ait 3 katlı binanın bu önemli merkez için uygun olacağını düşünerek gerekli girişimleri yaptı. İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de desteği ve işbirliğiyle Çiftlik Mahallesi’nde bulunan binanın tadilat işlemi Gölcük Belediyesi tarafından gerçekleştirildi ve merkezin buraya taşınması sağlandı. Merkezde 42 otizmli öğrenci eğitim görürken, bina da anaokulu sınıfı da dahil olmak üzere 10 özel sınıf bulunuyor ve 27 öğretmen görev yapıyor.

BAŞKAN SEZER OKULDA İNCELEMELERDE BULUDU

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer bu yapılan taşınma sonrasında yeni binasında ÖZ-DE-BİR Özel Eğitim Uygulama Merkezi’ni ziyaret etti. Başkan Sezer, Okul Müdürü Turgay Ataman ile birlikte okulda incelemelerde bulundu ve sınıfları tek tek gezerek, hem çocuklarla ilgilendi, hem de okulla ilgili bilgi aldı.

BAŞKAN SEZER: “SÖZÜMÜZÜ TUTTUK”

Başkan Sezer okul ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada; “Topçular Mahallemizde bulunan otistik çocuklarımızın eğitim gördüğü ÖZ-DE-BİR Eğitim Kurumu yazın sıcaktan, kışında soğuktan etkilenmesi nedeniyle söz verdiğimiz gibi İhsaniye Çiftlik Mahallesi’nde bulunan belediyemize ait olan binanın onarılmasıyla İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de destekleriyle ve işbirliğiyle burayı otistik çocuklarımızın eğitim görecekleri bir alan haline getirdik. Sözümüzü tuttuk. Burayı gezip dolaştığımızda çocuklarımızın gerçekten rahat bir ortamda eğitim gördüklerini, velilerimizin ve öğretmenlerimizin de bundan memnun olduğunu müşahede ettik. Buda bizi ayrıca sevindirdi” dedi.

OKUL MÜDÜRÜ TEŞEKKÜRLERİNİ İLETTİ

Duygu ve düşüncelerini aktaran Okul Müdürü Turgay Ataman da yaptığı açıklamada; “Değirmendere’de içinde bulunduğumuz bina 17 Ağustos Depremi döneminde yapılmış eski bir binaydı. Artık bina buradan çıkın terk edin derken Belediye Başkanımız seçildikten 3 ay sonra bize geldi: “Ben sizi buradan çıkartacağım bu bina olmaz” dedi. Şuan içinde bulunduğumuz Çiftlik’teki mülkiyeti belediyeye aitti. Bu okulun tadilatı ve otizme uygun hale getirilmesi sağlandı. Eğitim öğretime başladık. Emeği geçen tüm arkadaşlara ve Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.