LASTİK İŞ
ismail

OTOYOL İÇİN KARAR VERİLDİ

Gündem 06.12.2019 - 16:33, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

OTOYOL İÇİN KARAR VERİLDİ

Yalova-İzmit Otoyolu Projesi için başlatılan ÇED sürecinde bir gelişme yaşandı. Bakanlıkça ÇED Olumlu kararı verildi. Bundan sonraki adımda Valilik, kararı halka duyuracak ve gerekli izinleri alacak

Yalova-İzmit Otoyolu Projesi için 5 adet alternatif güzergâh belirlenmişti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin güzergah revizyon taleplerinden en uygun olanı KGM tarafından onaylanmıştı. Projeye göre, Yalova-İzmit Otoyolu güzergâhı, Yalova bağlantı yolunun bitiş kilometresinden başlayıp, Kocaeli TEM Otoyolu üzerinde planlanan Tepetarla kavşağına bağlanacak. Yalova-İzmit Otoyolu ana güzergahının toplam uzunluğu yaklaşık 65 kilometre olacak.   BU İLÇELERİ ETKİLEYECEK Proje kapsamında yaklaşık 7.304,019 metre uzunluğunda bağlantı yolu ve yaklaşık 5.600,948 metre uzunluğunda D100 Bağlantı  Yolu planlandı. Bağlantı yollarının toplam uzunluğu yaklaşık 12,9 kilometre. Planlanan Yalova – İzmit Otoyolu (bağlantı yolları dahil) yaklaşık 77,9 km uzunluğunda olup, yaklaşık olarak 18,8 kilometrelik kısmı Yalova, 59,1 kilometrelik kısmı ise Kocaeli sınırları içerisinde kalacak. Yalova-İzmit Otoyolu, Kocaeli’de Karamürsel, Gölcük, Başiskele ve Kartepe ilçeleri sınırlarından geçecek. Projenin maliyeti ise 500 milyon lira olarak hesaplandı. Yeniden ÇED süreci başlatılan proje ile ilgili 4 Ekim günü ikinci incelememe ve değerlendirme toplantısı yapıldı. HALKA DUYURACAK Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, 1.Bölge Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Yalova İzmit Otoyolu (Bağlantı Yolları Dahil) projesi ile ilgili olarak bakanlığa sunulan ÇED Raporu İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından incelendi ve değerlendirildi. Proje ile ilgili olarak ÇED Yönetmeliğinin 14. maddesi gereğince komisyon çalışmaları ve halkın görüşleri dikkate alınarak bakanlıkça “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” kararı verildi. Kocaeli Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından kararın halka duyurulması gerekiyor. Ayrıca söz konusu projeye ait Nihai ÇED Raporu ve eklerinde belirtilen hususlar ile 2872 sayılı Çevre Kanununa istinaden yürürlüğe giren yönetmeliklerin ilgili hükümlerine uyulması, mer’i mevzuat uyarınca ilgili kurum/kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması gerekiyor.
Yalova-İzmit Otoyolu Projesi için başlatılan ÇED sürecinde bir gelişme yaşandı. Bakanlıkça ÇED Olumlu kararı verildi. Bundan sonraki adımda Valilik, kararı halka duyuracak ve gerekli izinleri alacak

Yalova-İzmit Otoyolu Projesi için 5 adet alternatif güzergâh belirlenmişti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin güzergah revizyon taleplerinden en uygun olanı KGM tarafından onaylanmıştı. Projeye göre, Yalova-İzmit Otoyolu güzergâhı, Yalova bağlantı yolunun bitiş kilometresinden başlayıp, Kocaeli TEM Otoyolu üzerinde planlanan Tepetarla kavşağına bağlanacak. Yalova-İzmit Otoyolu ana güzergahının toplam uzunluğu yaklaşık 65 kilometre olacak.

 

BU İLÇELERİ ETKİLEYECEK

Proje kapsamında yaklaşık 7.304,019 metre uzunluğunda bağlantı yolu ve yaklaşık 5.600,948 metre uzunluğunda D100 Bağlantı  Yolu planlandı. Bağlantı yollarının toplam uzunluğu yaklaşık 12,9 kilometre. Planlanan Yalova – İzmit Otoyolu (bağlantı yolları dahil) yaklaşık 77,9 km uzunluğunda olup, yaklaşık olarak 18,8 kilometrelik kısmı Yalova, 59,1 kilometrelik kısmı ise Kocaeli sınırları içerisinde kalacak. Yalova-İzmit Otoyolu, Kocaeli’de Karamürsel, Gölcük, Başiskele ve Kartepe ilçeleri sınırlarından geçecek. Projenin maliyeti ise 500 milyon lira olarak hesaplandı. Yeniden ÇED süreci başlatılan proje ile ilgili 4 Ekim günü ikinci incelememe ve değerlendirme toplantısı yapıldı.

HALKA DUYURACAK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, 1.Bölge Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Yalova İzmit Otoyolu (Bağlantı Yolları Dahil) projesi ile ilgili olarak bakanlığa sunulan ÇED Raporu İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından incelendi ve değerlendirildi. Proje ile ilgili olarak ÇED Yönetmeliğinin 14. maddesi gereğince komisyon çalışmaları ve halkın görüşleri dikkate alınarak bakanlıkça “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” kararı verildi. Kocaeli Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından kararın halka duyurulması gerekiyor. Ayrıca söz konusu projeye ait Nihai ÇED Raporu ve eklerinde belirtilen hususlar ile 2872 sayılı Çevre Kanununa istinaden yürürlüğe giren yönetmeliklerin ilgili hükümlerine uyulması, mer’i mevzuat uyarınca ilgili kurum/kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması gerekiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.