LASTİK İŞ
ismail

ÖZBAŞ ''AMASYA GENELGESİ MÜCADELENİN DAYANAĞIDIR''

Gündem 21.06.2019 - 12:05, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ÖZBAŞ ''AMASYA GENELGESİ MÜCADELENİN DAYANAĞIDIR''

ADD Gölcük Şube Başkanı Cemil Özbaş Amasya Genelgesinin 100. Yıl dönümü nedeniyle yayınladığı basın açıklamasında “Amasya genelgesi mücadelemizin temeli ve dayanağıdır” dedi.

ADD Gölcük Şube Başkanı Cemil Özbaş Amasya Genelgesinin 100. Yıl dönümü nedeniyle yayınladığı basın açıklamasında “Amasya genelgesi mücadelemizin temeli ve dayanağıdır” dedi. Amasya Genelgesi'nin 100. yıl dönümü (22 Haziran 2019) Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gölcük Şube Başkanı Cemil Özbaş 22 Haziran 1919 tarihinde ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından yayınlanan Amasya Genelgesi'nin 100. Yıl dönümü nedeniyle aşağıdaki basın açıklamasını yayınladı. “Millî Mücadelemizin 100. yılında, Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anlamak ve anlatmak öncelikli görevimizdir. Amasya Genelgesi, yüz yıl önce olduğu gibi, bugün de mücadelemizin esası ve dayanağıdır. Siyasi iktidarlarca beslenen; millî his, millî vicdan ve insani değerlerden uzaklaşmış bazı zavallılar, halen Osmanlı saltanatçılığını ve Sevr'i savunmak hadsizliğindedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin tapusu Lozan'a tereddütsüz saldıranlarla ve “Lazistan, Kürdistan, Rum Ortodoks Ekümenikliği”nden söz edenlerle karşı karşıyayız. BOP ve GOP projelerinin taşeronları sinsice çalışmaktadır. Cumhuriyet Devrimi ile kazandığımız çağdaş değerler birer birer yok edilmektedir.  Millî Mücadelemizin 100. yılında 30. yaşını kutlayan Atatürkçü Düşünce Derneği; Büyük Önderimizin Amasya'da söylediği “…bu acıklı durum karşısında hemen bir örgüt kurmak ve yurdun her yanında çalışmalar yapmak, haklarımızı korumak zorunludur” sözlerini görev kabul edenlerce kurulmuştur. Atatürkçü Düşünce Derneği, Atatürk'ün Amasya'da işaret ettiği ve kurulmasını istediği o çatı örgütüdür. Millî Mücadelenin kazanımlarını korumakta kararlı ve inançlı bir dava kuruluşudur. Bu sorumlulukla çalışmaktadır. Cumhuriyet Devrimi'ni başlatmak üzere yayınladığı Amasya Genelgesi'nin 100. yılında Büyük Atatürk'ü saygı ve tükenmez bağlılıkla anmaktayız. 
ADD Gölcük Şube Başkanı Cemil Özbaş Amasya Genelgesinin 100. Yıl dönümü nedeniyle yayınladığı basın açıklamasında “Amasya genelgesi mücadelemizin temeli ve dayanağıdır” dedi.

ADD Gölcük Şube Başkanı Cemil Özbaş Amasya Genelgesinin 100. Yıl dönümü nedeniyle yayınladığı basın açıklamasında “Amasya genelgesi mücadelemizin temeli ve dayanağıdır” dedi.
Amasya Genelgesi'nin 100. yıl dönümü (22 Haziran 2019)
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gölcük Şube Başkanı Cemil Özbaş 22 Haziran 1919 tarihinde ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından yayınlanan Amasya Genelgesi'nin 100. Yıl dönümü nedeniyle aşağıdaki basın açıklamasını yayınladı.
“Millî Mücadelemizin 100. yılında, Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anlamak ve anlatmak öncelikli görevimizdir. Amasya Genelgesi, yüz yıl önce olduğu gibi, bugün de mücadelemizin esası ve dayanağıdır. Siyasi iktidarlarca beslenen; millî his, millî vicdan ve insani değerlerden uzaklaşmış bazı zavallılar, halen Osmanlı saltanatçılığını ve Sevr'i savunmak hadsizliğindedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin tapusu Lozan'a tereddütsüz saldıranlarla ve “Lazistan, Kürdistan, Rum Ortodoks Ekümenikliği”nden söz edenlerle karşı karşıyayız. BOP ve GOP projelerinin taşeronları sinsice çalışmaktadır. Cumhuriyet Devrimi ile kazandığımız çağdaş değerler birer birer yok edilmektedir. 
Millî Mücadelemizin 100. yılında 30. yaşını kutlayan Atatürkçü Düşünce Derneği; Büyük Önderimizin Amasya'da söylediği “…bu acıklı durum karşısında hemen bir örgüt kurmak ve yurdun her yanında çalışmalar yapmak, haklarımızı korumak zorunludur” sözlerini görev kabul edenlerce kurulmuştur. Atatürkçü Düşünce Derneği, Atatürk'ün Amasya'da işaret ettiği ve kurulmasını istediği o çatı örgütüdür. Millî Mücadelenin kazanımlarını korumakta kararlı ve inançlı bir dava kuruluşudur. Bu sorumlulukla çalışmaktadır. Cumhuriyet Devrimi'ni başlatmak üzere yayınladığı Amasya Genelgesi'nin 100. yılında Büyük Atatürk'ü saygı ve tükenmez bağlılıkla anmaktayız. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.