LASTİK İŞ
ismail

ÖZBAŞ''ÇANAKKALE RUHUNU YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ''

Gündem 18.03.2019 - 13:46, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ÖZBAŞ''ÇANAKKALE RUHUNU YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ''

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gölcük Şube Başkanı Cemil Özbaş’ın 18 Mart Çanakkale Zaferi hakkında yayınladı.

Çanakkale Zaferi; emperyalist güçlerin, ülkemizin bulunduğu coğrafya üzerindeki, paylaşım projelerini bozguna uğratan bir büyük destandır. Çanakkale Zaferi; millet olma yolundaki en büyük adımdır. Ulus Devlet anlayışının temelidir. Dünya tarihine, bir büyük Devrimci Lideri, Mustafa Kemal Atatürk’ü kazandıran şanlı direnişin adıdır. Çanakkale Zaferi; “Çanakkale Ruhu”nun oluşumu ve yükselişidir. “Çanakkale Ruhu”; Büyük Atatürk’ün Conkbayırı’nda cephanesi biten Mehmetçiklere; “Süngü tak” emrini verdikten sonra; “Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum” sözleriyle vücut bulan antiemperyalist duruştur. “Çanakkale Ruhu”; ulus-millet olma sürecinin başlangıcıdır. Yurttaş kavramını; hukukun üstünlüğünü ve demokratik hakları yaşamımıza taşıyan tarihi bir atılımın işaret fişeğidir. “Çanakkale Ruhu”; emperyalizmi yenilgiye uğratan Büyük Türk Devrimi’nin doğuşudur. “Çanakkale Ruhu”; Mustafa Kemal Atatürk’tür. Atatürkçü Düşünce Sistemi’dir. Türkiye’dir. “Çanakkale Ruhu”; Mustafa Kemal Atatürk gibi düşünmek, Atatürk gibi hareket etmek demektir. Bir milli bilinçtir. Ulusal bir kimliktir. Öz, yerli ve milli bir zihniyettir. ADD üyeleriyle, bir ve bütün olarak; “Çanakkale Ruhu”nun sahibidir. ADD; toplumun her kesimine bu bilinci aktaracak ve toplumsal uyanışın önünü açacaktır. Tek Liderimiz, Tek Rehberimiz ve Tek Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü tükenmeyecek bir bağlılıkla, saygı ve özlemle bir kez daha anıyoruz. Bu vatan uğruna, 104 yıl önce Çanakkale’de, bugün de terörle mücadelede şehit olan Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Türk Devrimini yaşatmak ve anlatmak için mücadele veren aydınlarımızı; Prof.Dr. Muammer Aksoy, Doç.Dr. Bahriye Üçok, Uğur Mumcu, Prof.Dr. Ahmet Taner Kışlalı ve Prof.Dr. Türkan Saylan başta olmak üzere her birine ayrı ayrı minnettarlığımızı, şükranlarımızı ve saygılarımızı sunuyoruz. Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümünde; “Çanakkale Ruhu”nun yaratıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e; devrim ve demokrasi şehitlerimize ve Atatürkçü aydınlarımıza dil uzatan, kin kusan karanlık zihniyetlerle mücadelemiz sürecektir. “Çanakkale Ruhu” ile Atatürk Cumhuriyetini yeniden inşa edeceğiz. Kararlıyız, inançlıyız.  
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gölcük Şube Başkanı Cemil Özbaş’ın 18 Mart Çanakkale Zaferi hakkında yayınladı.

Çanakkale Zaferi; emperyalist güçlerin, ülkemizin bulunduğu coğrafya üzerindeki, paylaşım projelerini bozguna uğratan bir büyük destandır.

Çanakkale Zaferi; millet olma yolundaki en büyük adımdır. Ulus Devlet anlayışının temelidir. Dünya tarihine, bir büyük Devrimci Lideri, Mustafa Kemal Atatürk’ü kazandıran şanlı direnişin adıdır. Çanakkale Zaferi; “Çanakkale Ruhu”nun oluşumu ve yükselişidir.

“Çanakkale Ruhu”; Büyük Atatürk’ün Conkbayırı’nda cephanesi biten Mehmetçiklere; “Süngü tak” emrini verdikten sonra; “Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum” sözleriyle vücut bulan antiemperyalist duruştur.

“Çanakkale Ruhu”; ulus-millet olma sürecinin başlangıcıdır. Yurttaş kavramını; hukukun üstünlüğünü ve demokratik hakları yaşamımıza taşıyan tarihi bir atılımın işaret fişeğidir. “Çanakkale Ruhu”; emperyalizmi yenilgiye uğratan Büyük Türk Devrimi’nin doğuşudur. “Çanakkale Ruhu”; Mustafa Kemal Atatürk’tür. Atatürkçü Düşünce Sistemi’dir. Türkiye’dir.

“Çanakkale Ruhu”; Mustafa Kemal Atatürk gibi düşünmek, Atatürk gibi hareket etmek demektir. Bir milli bilinçtir. Ulusal bir kimliktir. Öz, yerli ve milli bir zihniyettir.

ADD üyeleriyle, bir ve bütün olarak; “Çanakkale Ruhu”nun sahibidir. ADD; toplumun her kesimine bu bilinci aktaracak ve toplumsal uyanışın önünü açacaktır.

Tek Liderimiz, Tek Rehberimiz ve Tek Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü tükenmeyecek bir bağlılıkla, saygı ve özlemle bir kez daha anıyoruz. Bu vatan uğruna, 104 yıl önce Çanakkale’de, bugün de terörle mücadelede şehit olan Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Türk Devrimini yaşatmak ve anlatmak için mücadele veren aydınlarımızı; Prof.Dr. Muammer Aksoy, Doç.Dr. Bahriye Üçok, Uğur Mumcu, Prof.Dr. Ahmet Taner Kışlalı ve Prof.Dr. Türkan Saylan başta olmak üzere her birine ayrı ayrı minnettarlığımızı, şükranlarımızı ve saygılarımızı sunuyoruz.

Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümünde; “Çanakkale Ruhu”nun yaratıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e; devrim ve demokrasi şehitlerimize ve Atatürkçü aydınlarımıza dil uzatan, kin kusan karanlık zihniyetlerle mücadelemiz sürecektir.

“Çanakkale Ruhu” ile Atatürk Cumhuriyetini yeniden inşa edeceğiz. Kararlıyız, inançlıyız.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.