ÖZBAŞ ‘’LOZAN TÜRKİYE’NİN TAPUSUDUR’’

Gündem 24.07.2019 - 17:58, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ÖZBAŞ ‘’LOZAN TÜRKİYE’NİN TAPUSUDUR’’

Lozan Antlaşması yıldönümü kapsamında Gölcük Atatürk Düşünce (ADD) derneği Başkanı Cemil Özbaş ve dernek yönetimi Gölcük Anıtpark'ta tören düzenledi. Törene Dernek Başkanı Cemil Özbaş, CHP ilçe başkanı Fikret Gürel, CHP Kadın kolları başkanı Mine İşeri ve dernek üyeleri katılım sağladılar.

Lozan antlaşması yıl dönümü dolayısı ile Gölcük Atatürk Düşünce Derneği Başkanı Cemil Özbaş, Anıtpark'ta yaptığı açıklamada  Lozan Türkiye'nin tapusudur” dedi. Törende konuşan ADD başkanı Cemil Özbaş Şunları dile getirdi. Başkan Özbaş; “Kurtuluş Savaşı'nda kazanılan zafer sonrası Lozan Antlaşması, 24 Temmuz 1923 tarihinde İsviçre'nin Lozan şehrinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi temsilcileriyle İngiltere, Fransa, İtalya, Japonya, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Portekiz, Belçika ve Yugoslavya temsilcileri tarafından imzalanmıştır. Lozan antlaşması nedir, Lozan süreci nasıl yaşanmıştır ve Lozan'ın şartları nelerdir? , TBMM Hükümeti'nin Yunan kuvvetlerine karşı elde ettiği zaferin akabinde Sevr'in tarafı olan İtilaf Devletleri 28 Ekim 1922'de TBMM Hükümeti'ni Lozan'da toplanacak olan barış konferansına davet ettiler. Lozan'da barış şartlarının görüşülmesi için Mustafa Kemal Atatürk, İsmet Paşa başkanlığındaki heyeti görevlendirdi.  Lozan'da 20 Kasım 1922'de başlayan ilk görüşmelerde kapitülasyonların kaldırılması, İstanbul'un boşaltılması ve Musul konularında anlaşma sağlanamadı. Temel konularda tarafların taviz vermemesi üzerine 4 Şubat 1923'te görüşmeler kesildi. Tabii bu savaş ihtimalini gündeme getirdi. Mustafa Kemal Paşa Türk Ordusu'na savaş hazırlıklarının başlamasını emretti ki Sovyetler Birliği de yeniden savaş çıkarsa bu sefer Türkiye'nin yanında savaşa gireceğini ilan etti. Yeni bir savaşı ve kendi kamuoyunun tepkisini göze alamayan İtilaf Devletleri barış görüşmelerini başlatmak için Türkiye'yi tekrar Lozan'a çağırdı. 23 Nisan 1923'te tekrar başladı. 24 Temmuz 1923'e kadar devam eden görüşmeler ile bu süreç Lozan Barış Antlaşması'nın imzalanması ile sonuçlandı.  Kabul edilen Lozan Barış Antlaşması sonucunda işgal edilen ve Sevr Antlaşmasıyla paylaşılan vatan toprakları geri alındı ve yurdumuz bugünkü sınırlarımıza kavuştu.  Ayrıca gerçek olmayan dedikodu halk arasında yayılarak 100 yıl sonra Lozan Antlaşmasının sona ereceği iddia edildi ki bu külliyen yalandır. Lozan Antlaşması süresiz bir antlaşmadır.  24 Temmuz 1923 tarihinde imzalanan Lozan Barış Antlaşmasıyla yeni Türk devletinin varlığı ve bağımsızlığı tüm dünya tarafından kabul edilmiş, Sevr Antlaşması tarihe gömülmüştür. Kısacası Lozan Türkiye'nin tapusudur” dedi. Fahri Haner
Lozan Antlaşması yıldönümü kapsamında Gölcük Atatürk Düşünce (ADD) derneği Başkanı Cemil Özbaş ve dernek yönetimi Gölcük Anıtpark'ta tören düzenledi. Törene Dernek Başkanı Cemil Özbaş, CHP ilçe başkanı Fikret Gürel, CHP Kadın kolları başkanı Mine İşeri ve dernek üyeleri katılım sağladılar.

Lozan antlaşması yıl dönümü dolayısı ile Gölcük Atatürk Düşünce Derneği Başkanı Cemil Özbaş, Anıtpark'ta yaptığı açıklamada 
Lozan Türkiye'nin tapusudur” dedi.
Törende konuşan ADD başkanı Cemil Özbaş Şunları dile getirdi. Başkan Özbaş; “Kurtuluş Savaşı'nda kazanılan zafer sonrası Lozan Antlaşması, 24 Temmuz 1923 tarihinde İsviçre'nin Lozan şehrinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi temsilcileriyle İngiltere, Fransa, İtalya, Japonya, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Portekiz, Belçika ve Yugoslavya temsilcileri tarafından imzalanmıştır. Lozan antlaşması nedir, Lozan süreci nasıl yaşanmıştır ve Lozan'ın şartları nelerdir?
,
TBMM Hükümeti'nin Yunan kuvvetlerine karşı elde ettiği zaferin akabinde Sevr'in tarafı olan İtilaf Devletleri 28 Ekim 1922'de TBMM Hükümeti'ni Lozan'da toplanacak olan barış konferansına davet ettiler. Lozan'da barış şartlarının görüşülmesi için Mustafa Kemal Atatürk, İsmet Paşa başkanlığındaki heyeti görevlendirdi. 
Lozan'da 20 Kasım 1922'de başlayan ilk görüşmelerde kapitülasyonların kaldırılması, İstanbul'un boşaltılması ve Musul konularında anlaşma sağlanamadı.

Temel konularda tarafların taviz vermemesi üzerine 4 Şubat 1923'te görüşmeler kesildi. Tabii bu savaş ihtimalini gündeme getirdi. Mustafa Kemal Paşa Türk Ordusu'na savaş hazırlıklarının başlamasını emretti ki Sovyetler Birliği de yeniden savaş çıkarsa bu sefer Türkiye'nin yanında savaşa gireceğini ilan etti. Yeni bir savaşı ve kendi kamuoyunun tepkisini göze alamayan İtilaf Devletleri barış görüşmelerini başlatmak için Türkiye'yi tekrar Lozan'a çağırdı. 23 Nisan 1923'te tekrar başladı. 24 Temmuz 1923'e kadar devam eden görüşmeler ile bu süreç Lozan Barış Antlaşması'nın imzalanması ile sonuçlandı. 
Kabul edilen Lozan Barış Antlaşması sonucunda işgal edilen ve Sevr Antlaşmasıyla paylaşılan vatan toprakları geri alındı ve yurdumuz bugünkü sınırlarımıza kavuştu. 

Ayrıca gerçek olmayan dedikodu halk arasında yayılarak 100 yıl sonra Lozan Antlaşmasının sona ereceği iddia edildi ki bu külliyen yalandır. Lozan Antlaşması süresiz bir antlaşmadır. 
24 Temmuz 1923 tarihinde imzalanan Lozan Barış Antlaşmasıyla yeni Türk devletinin varlığı ve bağımsızlığı tüm dünya tarafından kabul edilmiş, Sevr Antlaşması tarihe gömülmüştür. Kısacası Lozan Türkiye'nin tapusudur” dedi.

Fahri Haner

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.