LASTİK İŞ
ismail

ÖZELLEŞTİRMEYE HAYIR KAMPANYASI

Ekonomi 08.01.2019 - 17:53, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ÖZELLEŞTİRMEYE HAYIR KAMPANYASI

Türk Harb-İş sendikası Kocaeli Şubesi, Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilme kapsamına alınmasına tepki göstermek amacıyla Anıtpark’ta imza kampanyası başlattı.

Sakarya 1’inci Ana bakım Fabrikası(Tank Palet Fabrikası)’nın 20 Aralık 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle özelleştirme kapsamına alınmasına yönelik tepkiler devam ediyor.   Türk Harb-İş sendikası Kocaeli Şubesi,  özelleştirmeye karşı olarak Anıtpark’ta imza kampanyası düzenledi. Tersane işçileri ve vatandaşların ilgi gösterdiği kampanya gün boyu devam etti.  Alınan karar doğru değildir Sendika Başkanı Turhan Yıldız, bu özelleştirmenin kabul edilebilir bir durum olmadığını vurguladı. Başkan Yıldız; “Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Askeri Fabrika Genel Müdürlüğüne ait, Sakarya Arifiye’de bulunan 1. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü İşyeri (Tank Palet Fabrikası), özelleştirme kapsamına alınmıştır. Türk Harb-İş Sendikası olarak bizler, söz konusu karar olan 1. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğünün 25 yıllığına işletme hakkı, özel sektöre devredilme kararını kesinlikle kabul edilemez buluyoruz. Kurulduğu 1975 yılından bu yana, MSS ciddi katkıları bulunan bu işyerimizin ani bir kararla, özelleştirme kapsamına alınması ve bu karar ile ilgili hiçbir yetkiliden açıklama yapılmaması, 714 işçi olmak üzere 927 personeli derinden üzmüştür” dedi.
Türk Harb-İş sendikası Kocaeli Şubesi, Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilme kapsamına alınmasına tepki göstermek amacıyla Anıtpark’ta imza kampanyası başlattı.

Sakarya 1’inci Ana bakım Fabrikası(Tank Palet Fabrikası)’nın 20 Aralık 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle özelleştirme kapsamına alınmasına yönelik tepkiler devam ediyor.  
Türk Harb-İş sendikası Kocaeli Şubesi,  özelleştirmeye karşı olarak Anıtpark’ta imza kampanyası düzenledi. Tersane işçileri ve vatandaşların ilgi gösterdiği kampanya gün boyu devam etti. 
Alınan karar doğru değildir
Sendika Başkanı Turhan Yıldız, bu özelleştirmenin kabul edilebilir bir durum olmadığını vurguladı. Başkan Yıldız; “Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Askeri Fabrika Genel Müdürlüğüne ait, Sakarya Arifiye’de bulunan 1. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü İşyeri (Tank Palet Fabrikası), özelleştirme kapsamına alınmıştır. Türk Harb-İş Sendikası olarak bizler, söz konusu karar olan 1. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğünün 25 yıllığına işletme hakkı, özel sektöre devredilme kararını kesinlikle kabul edilemez buluyoruz. Kurulduğu 1975 yılından bu yana, MSS ciddi katkıları bulunan bu işyerimizin ani bir kararla, özelleştirme kapsamına alınması ve bu karar ile ilgili hiçbir yetkiliden açıklama yapılmaması, 714 işçi olmak üzere 927 personeli derinden üzmüştür” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.