LASTİK İŞ

PALAMUT EREĞLİ'DE 10 TL İZMİT'TE 15 TL

Gündem 12.10.2018 - 17:31, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

PALAMUT EREĞLİ'DE 10 TL İZMİT'TE 15 TL

Palamut İzmit'te 15, Ereğli'de 10 TL Türkiye'nin sayılı mezatlarından biri olan Ereğli Balık Mezatı'nda palamut bolluğu yaşanıyor.

Balık Komisyoncusu Hasan Ertan, yaptığı açıklamada, vatandaşlara fiyatların düştüğü bu dönemde bol bol balık yemesini tavsiye ederek, "Karadeniz’den bol bir şekilde balık geliyor. Fiyatlar şu an için çok uygun. Şu anda balığın mevsimi ve vatandaş et yerine balık tüketsin. Hem ucuz hem faydalı." dedi. Yusuf Turna ise bereketli sezonun 2 yıl önce de yaşandığını hatırlattı. Palamut fiyatlarında, ilk çıktığı günlere oranla inanılmaz bir düşüş yaşandığına vurgu yaparak, "Şimdi balık fiyatları düştü. Tüm balık çeşitleri bolluk nedeniyle ucuzladı. Balık ucuz olunca bizlerde daha fazla alıp tüketebiliyoruz." ifadesini kullandı. TEZGAHLARDA 15-10 TL İzmit Balık Halinde palamut, 15 TL'den satılırken, Karamürsel'in Ereğli Mahallesinde palamutlar tezgahlarda 10 liraya satılıyor. Karamürsel’de balıkçılık yapan Fatih Karabudak, "Yıllardır bu kadar bol görülmeyen palamut, vatandaşların protein gereksinimini ucuza karşılamalarını sağlıyor. Onun için bizler de lakerda yapmaya başladık. Maliyeti düşük olduğu için vatandaşlar bir kilogramın üzerinde olan palamutlardan tuzlu balık ve lakerda yaptırıyor. Hal böyle olunca Karamürsel ve Kocaelililer bol bol tuzlu balık ve lakerda tüketiyor." diye konuştu.
Palamut İzmit'te 15, Ereğli'de 10 TL Türkiye'nin sayılı mezatlarından biri olan Ereğli Balık Mezatı'nda palamut bolluğu yaşanıyor.

Balık Komisyoncusu Hasan Ertan, yaptığı açıklamada, vatandaşlara fiyatların düştüğü bu dönemde bol bol balık yemesini tavsiye ederek, "Karadeniz’den bol bir şekilde balık geliyor. Fiyatlar şu an için çok uygun. Şu anda balığın mevsimi ve vatandaş et yerine balık tüketsin. Hem ucuz hem faydalı." dedi. Yusuf Turna ise bereketli sezonun 2 yıl önce de yaşandığını hatırlattı. Palamut fiyatlarında, ilk çıktığı günlere oranla inanılmaz bir düşüş yaşandığına vurgu yaparak, "Şimdi balık fiyatları düştü. Tüm balık çeşitleri bolluk nedeniyle ucuzladı. Balık ucuz olunca bizlerde daha fazla alıp tüketebiliyoruz." ifadesini kullandı.

TEZGAHLARDA 15-10 TL

İzmit Balık Halinde palamut, 15 TL'den satılırken, Karamürsel'in Ereğli Mahallesinde palamutlar tezgahlarda 10 liraya satılıyor. Karamürsel’de balıkçılık yapan Fatih Karabudak, "Yıllardır bu kadar bol görülmeyen palamut, vatandaşların protein gereksinimini ucuza karşılamalarını sağlıyor. Onun için bizler de lakerda yapmaya başladık. Maliyeti düşük olduğu için vatandaşlar bir kilogramın üzerinde olan palamutlardan tuzlu balık ve lakerda yaptırıyor. Hal böyle olunca Karamürsel ve Kocaelililer bol bol tuzlu balık ve lakerda tüketiyor." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.