LASTİK İŞ
ismail

PALAMUT VE LÜFER KARADENİZ'DEN GELİYOR

05.10.2019 - 15:03, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

PALAMUT VE LÜFER KARADENİZ'DEN GELİYOR

Uzun zamandan beri tezgahlarda bulunmayan Palamut balığı ve az bulunan lifer balığı bu gün itibaren Karadeniz'den gelerek tezgahta yerini aldılar.

Balık sezonun başlamasıyla balıkçıların tezgahında Palamut balığı bulunmazken, Lüfer balığı az bulunuyordu. Arda geçen zaman sonrasında bereketli Karadeniz Kefken bölgesinde bol miktarda Palamut ile Lüfer balığı balıkçılar tezgahına ulaştı. Tezgahlarda bol çeşit balıkların olması fiyatlarda yüzde 5 ile 10 arasında düşüş sağlandı. Balık hakkında kısa bilgi veren Rizeli Kardeşler balık lokanta işletmeci Emrah Kurtuluş; “bu son zamanlarda Karadeniz'in bereketi ile balık çeşitlerimiz bollaştı. İlk sezonda Palamut balığı hiç yokken ve aynı zamanda Lüfer Balığı da yok denilenecek kadar azdı. Bizler kara, kara düşünüyorduk. Bu son zamanlarda bereketli Karadeniz'den Palamut ve Lüfer akmaya başladı. Balık tezgahlarımız çeşitlerle doldu. Şu anda yeteri miktarda balık çeşitlerimiz var. Bu yıl hamsı balığı iri olması halkın ilgisini çekiyor. Tezgahta balık çeşitlerin bol olması ve balık fiyatlarında yüzde 5 ile 10 arasında düşüş sağlandı.  Palamut balığı tane 15 lira, Lüfer Balığı tane 35 lira, Turna balığı 40 lira, istavrit balığı 25 lira, uskumru balığı 30 lira, tekir balığı 30 lira, Çupra balığı 35 lira, Mezgit balığı 20, Sardalye balığı 25, Levrek 35 lira, Karides 30 lira, Dil Balığı 30 lira ve Hamsi Balığı 20 ile 25 lira aranda tezgahta yerini aldı. Fahri Haner       
Uzun zamandan beri tezgahlarda bulunmayan Palamut balığı ve az bulunan lifer balığı bu gün itibaren Karadeniz'den gelerek tezgahta yerini aldılar.

Balık sezonun başlamasıyla balıkçıların tezgahında Palamut balığı bulunmazken, Lüfer balığı az bulunuyordu. Arda geçen zaman sonrasında bereketli Karadeniz Kefken bölgesinde bol miktarda Palamut ile Lüfer balığı balıkçılar tezgahına ulaştı. Tezgahlarda bol çeşit balıkların olması fiyatlarda yüzde 5 ile 10 arasında düşüş sağlandı. Balık hakkında kısa bilgi veren Rizeli Kardeşler balık lokanta işletmeci Emrah Kurtuluş; “bu son zamanlarda Karadeniz'in bereketi ile balık çeşitlerimiz bollaştı. İlk sezonda Palamut balığı hiç yokken ve aynı zamanda Lüfer Balığı da yok denilenecek kadar azdı. Bizler kara, kara düşünüyorduk. Bu son zamanlarda bereketli Karadeniz'den Palamut ve Lüfer akmaya başladı. Balık tezgahlarımız çeşitlerle doldu. Şu anda yeteri miktarda balık çeşitlerimiz var. Bu yıl hamsı balığı iri olması halkın ilgisini çekiyor. Tezgahta balık çeşitlerin bol olması ve balık fiyatlarında yüzde 5 ile 10 arasında düşüş sağlandı. 
Palamut balığı tane 15 lira, Lüfer Balığı tane 35 lira, Turna balığı 40 lira, istavrit balığı 25 lira, uskumru balığı 30 lira, tekir balığı 30 lira, Çupra balığı 35 lira, Mezgit balığı 20, Sardalye balığı 25, Levrek 35 lira, Karides 30 lira, Dil Balığı 30 lira ve Hamsi Balığı 20 ile 25 lira aranda tezgahta yerini aldı.
Fahri Haner       

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.