LASTİK İŞ
ismail

PAZAR TEZGAHLARI EL YAKIYOR

Ekonomi 09.01.2020 - 12:15, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

PAZAR TEZGAHLARI EL YAKIYOR

2020 yılı gelmesiyle birlikte zamlarda geldi. Bu zamlar semt pazarını da büyük oranda etkileyerek tüketiciler Pazar fiyatlarına yaklaşamaz oldular. Ispanak bir anda 5 liraya yükselirken sarımsak 50 lira oldu.

Tüketici halkın en uygun olduğu alışverişleri ilçemizde kurulan semt pazarlarıdır. 2020 yılının gelmesi ile beraberinde zamları da getirdi. Sebze fiyatları oldukça yükselirken meyve fiyatlarında pek fazla artışlar sağlanmadı. İlçemiz Kavaklı Mahallesinde kurulan en büyük pazarlardan biri olan Çarşamba Pazarında Daha önceleri sarımsak, kilosu 30 lira iken bir anda 50 liraya yükseldi. Ispanak 2 ve 3 liradan 5 ile 6 liraya yükseldi. Fiyatların yükselmesinden dolayı vatandaşların çoğu Pazar alış verişlerini yaparken istediklerinin dörtte birini almaya çalışıyorlar. Çünkü bütçesi istediği Pazar alışverişine müsait olmuyor. Bu hafta Pazar fiyatların yanına vatandaşlar yanaşamadılar. Sebze fiyatları: sarımsak kilosu 50 lira, patates 2 lira 50 kuruş, Kabak 4 lira, kuru soğan 2 lira 50 kuruş, salatalık 5 lira, domates 5 lira ile 6 lira, ıspanak 4 lira ile 5 lira, kıvırcık 3 lira, taze soğan denedi 1 liradan 3 liraya yükseldi. Pırasa 3 lira, patlıcan 3 liradan 5 liraya yükseldi. Biber 5 lira, lahana boy farkıyla 3, 4, 5 lira ve karnabahar ise 5 liraya yükseldi. Meyve ise mandalina 3 lira, portakal 2 lira 50 kuruş, yaş üzüm 6 lira, muz yerli 7 lira 50 kuruş, ithal muz 11 lira, armut 2 lira 50 kuruş ile 6 lira ve elma 2 lira ile 4 lira arasında tezgahta yerini aldı. Fahri Haner   
2020 yılı gelmesiyle birlikte zamlarda geldi. Bu zamlar semt pazarını da büyük oranda etkileyerek tüketiciler Pazar fiyatlarına yaklaşamaz oldular. Ispanak bir anda 5 liraya yükselirken sarımsak 50 lira oldu.

Tüketici halkın en uygun olduğu alışverişleri ilçemizde kurulan semt pazarlarıdır. 2020 yılının gelmesi ile beraberinde zamları da getirdi. Sebze fiyatları oldukça yükselirken meyve fiyatlarında pek fazla artışlar sağlanmadı. İlçemiz Kavaklı Mahallesinde kurulan en büyük pazarlardan biri olan Çarşamba Pazarında Daha önceleri sarımsak, kilosu 30 lira iken bir anda 50 liraya yükseldi. Ispanak 2 ve 3 liradan 5 ile 6 liraya yükseldi. Fiyatların yükselmesinden dolayı vatandaşların çoğu Pazar alış verişlerini yaparken istediklerinin dörtte birini almaya çalışıyorlar. Çünkü bütçesi istediği Pazar alışverişine müsait olmuyor. Bu hafta Pazar fiyatların yanına vatandaşlar yanaşamadılar.
Sebze fiyatları: sarımsak kilosu 50 lira, patates 2 lira 50 kuruş, Kabak 4 lira, kuru soğan 2 lira 50 kuruş, salatalık 5 lira, domates 5 lira ile 6 lira, ıspanak 4 lira ile 5 lira, kıvırcık 3 lira, taze soğan denedi 1 liradan 3 liraya yükseldi. Pırasa 3 lira, patlıcan 3 liradan 5 liraya yükseldi. Biber 5 lira, lahana boy farkıyla 3, 4, 5 lira ve karnabahar ise 5 liraya yükseldi.
Meyve ise mandalina 3 lira, portakal 2 lira 50 kuruş, yaş üzüm 6 lira, muz yerli 7 lira 50 kuruş, ithal muz 11 lira, armut 2 lira 50 kuruş ile 6 lira ve elma 2 lira ile 4 lira arasında tezgahta yerini aldı.
Fahri Haner   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.