LASTİK İŞ
ismail

PAZARCILAR ODASINDAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Eğitim 07.10.2019 - 18:00, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

PAZARCILAR ODASINDAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Değerler eğitimi kapsamında Gölcük Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Abdurrezzak Tuncer ve yönetimi tarafından her yıl olduğu gibi, bu yılda geleneksel olarak Gölcük Tersane ilkokul bahçesinde Pazar kuracaklar. Pazarın geliri okula bağışlanacaktır.

GELİRİ OKULA KALACAK Her yıl geleneksel olarak okullarda Pazar kuran Gölcük Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Abdurrezzak Tuncer ve yönetimi bu yılda bu geleneği devam ettiriyorlar.  Tersane ilkokulunda kurulacak olan Pazar öncesi Gölcük Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Abdurrezzak Tuncer ve yönetimi okulda basın toplantısı düzenledi. Toplantıda açıklama yapan  Gölcük Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Abdurrezzak Tuncer; “öncelikle 2019-2020 Eğitim ve Öğretim dönemimizin öğrencilerimize ve Öğretmenlerimize sağlık, huzur ve başarı doluluğu ile hayırlar getirmesini diliyorum. Gölcük Seyyar Pazarcılar Odası olarak kendi bünyemizde geliştirdiğimiz Türkiye de bir ilk olan “Eğitime katkı Ahilik ve Pazarcılığı tanıtma” Projemize devam ediyoruz”dedi.  AHİLİK KÜLTÜRÜNÜ YAŞATACAĞIZ Başkan Tuncer “Geleneksel hale getirdiğimiz Projemiz Değerler eğitimi kapsamında kıymetini daha da büyütüyor. Pazarcı Esnafı Doğruluğu, dürüstlüğünü her daim ispat etmiş kişilerdir. Ahilik Kültürünü geçmişten günümüze taşıyan kahramanlardır. Pazarcının eli açık gönlü açık, sofrası açıktır. İşine verdiği kıymet kadar, Eğitime de önem veriyor. Yaptığımız bu meşakkatli işi, hem öğrencilerimize göstermek hem de Ahilik kültürünü yaymak istiyoruz” şeklinde konuştu.  PAZARCI ESNAFI VEFALIDIR Başkan Tuncer “Amacımız, Öğrencilerimize Ahi'liği ve Pazarcılığı öğretmektir. Bu projenin bütçesi pazarcı esnafı tarafından karşılanıyor. Bu da biz Pazarcıların ne kadar paylaşımcı olduğunu gösteriyor.  Tersane İlkokulunun bahçesine büyük bir Pazar kuracağız. Öğrenci velilerini ve tüm Gölcük  halkını davet ediyorum. O gün uygun sebze meyve satışı gerçekleştireceğiz. Öğrencilerimizi bir günlüğüne pazarcı yaparak satışları onlara yaptıracağız. Böylece pazarcılık nasıl zor bir meslek olduğunu, zor şartlar altında para kazandığını bu parayı en kıymetli yere nasıl harcayacağımızı göstermek istiyoruz. Biz öğrencilerimize pazarcılığı sevdirirken, aynı zamanda paylaşmanın ve yardımlaşmanın örneğini göstermek istiyoruz. Bu sayede öğrencilerimizin ihtiyaçlarına kullanmak üzere okulumuza maddi katkı sağlamış olacağız. Geleceğimizi teslim edeceğimiz çocuklarımıza Ahilik ve Ticareti öğretmek mecburuz. Bunu da kendimize görev addediyoruz. Aslında çok şeyi öğreteceğimiz bu etkinlikte, öğrencilerimizin bir ömür boyu akıllarından çıkmamasını hedefliyoruz.  Tüm Gölcük halkını Tersane ilkokuluna Pazar alışverişine bekliyorum” dedi. Fahri Haner
Değerler eğitimi kapsamında Gölcük Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Abdurrezzak Tuncer ve yönetimi tarafından her yıl olduğu gibi, bu yılda geleneksel olarak Gölcük Tersane ilkokul bahçesinde Pazar kuracaklar. Pazarın geliri okula bağışlanacaktır.

GELİRİ OKULA KALACAK
Her yıl geleneksel olarak okullarda Pazar kuran Gölcük Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Abdurrezzak Tuncer ve yönetimi bu yılda bu geleneği devam ettiriyorlar.  Tersane ilkokulunda kurulacak olan Pazar öncesi Gölcük Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Abdurrezzak Tuncer ve yönetimi okulda basın toplantısı düzenledi. Toplantıda açıklama yapan  Gölcük Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Abdurrezzak Tuncer; “öncelikle 2019-2020 Eğitim ve Öğretim dönemimizin öğrencilerimize ve Öğretmenlerimize sağlık, huzur ve başarı doluluğu ile hayırlar getirmesini diliyorum. Gölcük Seyyar Pazarcılar Odası olarak kendi bünyemizde geliştirdiğimiz Türkiye de bir ilk olan “Eğitime katkı Ahilik ve Pazarcılığı tanıtma” Projemize devam ediyoruz”dedi. 

AHİLİK KÜLTÜRÜNÜ YAŞATACAĞIZ
Başkan Tuncer “Geleneksel hale getirdiğimiz Projemiz Değerler eğitimi kapsamında kıymetini daha da büyütüyor. Pazarcı Esnafı Doğruluğu, dürüstlüğünü her daim ispat etmiş kişilerdir. Ahilik Kültürünü geçmişten günümüze taşıyan kahramanlardır. Pazarcının eli açık gönlü açık, sofrası açıktır. İşine verdiği kıymet kadar, Eğitime de önem veriyor. Yaptığımız bu meşakkatli işi, hem öğrencilerimize göstermek hem de Ahilik kültürünü yaymak istiyoruz” şeklinde konuştu. 

PAZARCI ESNAFI VEFALIDIR
Başkan Tuncer “Amacımız, Öğrencilerimize Ahi'liği ve Pazarcılığı öğretmektir. Bu projenin bütçesi pazarcı esnafı tarafından karşılanıyor. Bu da biz Pazarcıların ne kadar paylaşımcı olduğunu gösteriyor.  Tersane İlkokulunun bahçesine büyük bir Pazar kuracağız. Öğrenci velilerini ve tüm Gölcük 
halkını davet ediyorum. O gün uygun sebze meyve satışı gerçekleştireceğiz. Öğrencilerimizi bir günlüğüne pazarcı yaparak satışları onlara yaptıracağız. Böylece pazarcılık nasıl zor bir meslek olduğunu, zor şartlar altında para kazandığını bu parayı en kıymetli yere nasıl harcayacağımızı göstermek istiyoruz. Biz öğrencilerimize pazarcılığı sevdirirken, aynı zamanda paylaşmanın ve yardımlaşmanın örneğini göstermek istiyoruz. Bu sayede öğrencilerimizin ihtiyaçlarına kullanmak üzere okulumuza maddi katkı sağlamış olacağız. Geleceğimizi teslim edeceğimiz çocuklarımıza Ahilik ve Ticareti öğretmek mecburuz.
Bunu da kendimize görev addediyoruz. Aslında çok şeyi öğreteceğimiz bu etkinlikte, öğrencilerimizin bir ömür boyu akıllarından çıkmamasını hedefliyoruz.  Tüm Gölcük halkını Tersane ilkokuluna Pazar alışverişine bekliyorum” dedi.

Fahri Haner

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.