PAZARCILARDAN ALKIŞLANACAK PROJE

Eğitim 27.11.2017 - 14:04, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

PAZARCILARDAN ALKIŞLANACAK PROJE

Donanma İlkokulu Okul Aile Birliği tarafından projelendirilen ve Değerler Eğitimi kapsamı içinde yürütülen, “Destek Pazarı” çalışmaları tamamlandı. Çocuklara Pazar kültürünü tanıtmak, alışverişte satıcı ve alıcı ilişkilerine dikkat çekmek amacı ile düzenlenen proje ilgi görüyor.

Gölcük İlçe Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Pazarcılar Odası Başkanı Abdürrezak Tuncer ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman'ın katıldığı etkinlikte okul bahçesine tezgahlar kuruldu. Elde edilen gelirin Donanma İlkokulu'na bağışlanacağı belirtildi.  Belediye Başkanı ve Kaymakam Altıntaş ilk satışı gerçekleştirdi. Bir çok meyve ve sebzenin bulunduğu tezgahlar da ellerinde “Ahdinde, sözünde ve sevgisinde vefalı ol” “Zenginlere, zenginliğinden dolayı itibardan kaçın” gibi pankartlar bulunan çocuklar tezgahtarlık yaptı.  Donanma  İlkokulu Okul Aile Birliği tarafından projelendirilen ve Değerler Eğitimi kapsamı içinde yürütülen, “Destek Pazarı” çalışmaları tamamlandı. Çocuklara Pazar kültürünü tanıtmak, alışverişte satıcı ve alıcı ilişkilerine dikkat çekmek amacı ile düzenlenen proje ilgi görüyor. YARDIMLAŞMA VE PAYLAŞMA OLGUSU Cuma günü Mısırda hayatlarını kaybedenleri anıp 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla eğitimcilerin gününü kutlayan Kaymakam Mustafa Altıntaş “Belediyemiz, Milli Eğitimimiz ve ilgili kurum ve kuruluşlarla değerler eğitimi çerçevesinde yardımlaşma ve paylaşma olgusunun işlendiği etkinlikteyiz. Pazarcılar derneğimiz bu etkinliğe destek vererek yaşamda neler yaşadıklarını çocuklarımıza gösteriyorlar. Aynı zamanda buradan elde edilecek gelirin okul aile birliği bünyesinde kullanılması ve çocuklarımızın eğitimine aktarılması sağlanacaktır” şeklinde konuştu. AÇIK HESAP YOK Etkinlikte konuşan Başkan Mehmet Ellibeş “Okul bahçelerinde pek alışa gelmeyen bir etkinlik teması var. Kaybetmeye yüz tutmuş değerlerimizi tekrar hatırlamak hepimizin ortak davası. Toplumlar değerleriyle var olup, güçlenip ve sahip olduğu değerlerle geleceğe emin adımlarla yürürler. İşte Türk milleti de bu ölçüleri taşıyan güzel bir örnek. Bugün itibari ile mahallemizin kasabı, bakkalı ve manavı arttırabiliriz, bunlar değerlerimizdir. Eskiden ihtiyaçlarımızı karşılayıp maaşımızı aldıktan sonra ödeyebiliyorduk şimdilerde tükenmeye yüz tutuyor. Marketlere gittiğiniz de para peşin açık hesap yok, işte bu değerlerimizi kaybetmemiz gerekiyor. Pazarcılarımız da bu değerlerimizin ana unsurlarından biri.” dedi HEPİMİZİN VAZİFESİ Pazarcıların her zaman hassas konulara el atan insanlar olduğunu belirten Pazarcılar Odası Başkanı Abdürrezak Tuncer “Beraber ve kardeşçe yaşayıp paylaşmasını bilen topluluğuz. Az kazanır çok şükrederiz, kazancımız dar ama gönlümüz geniştir. Sosyal yaşamın her alanında olduğu gibi eğitimde de hassasiyetimizi koruyoruz. Memleketimizi daha yüksek seviyeye taşıyacak nesiller yetiştirmek hepimizin vazifemizdir. Heder olan bir gençlik elbette istemiyoruz. Burada birlikte yaşıyorsak sorunlara da birlikte el atmalıyız” ifadelerini kullandı.
Donanma İlkokulu Okul Aile Birliği tarafından projelendirilen ve Değerler Eğitimi kapsamı içinde yürütülen, “Destek Pazarı” çalışmaları tamamlandı. Çocuklara Pazar kültürünü tanıtmak, alışverişte satıcı ve alıcı ilişkilerine dikkat çekmek amacı ile düzenlenen proje ilgi görüyor.

Gölcük İlçe Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Pazarcılar Odası Başkanı Abdürrezak Tuncer ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman'ın katıldığı etkinlikte okul bahçesine tezgahlar kuruldu. Elde edilen gelirin Donanma İlkokulu'na bağışlanacağı belirtildi. 
Belediye Başkanı ve Kaymakam Altıntaş ilk satışı gerçekleştirdi. Bir çok meyve ve sebzenin bulunduğu tezgahlar da ellerinde “Ahdinde, sözünde ve sevgisinde vefalı ol” “Zenginlere, zenginliğinden dolayı itibardan kaçın” gibi pankartlar bulunan çocuklar tezgahtarlık yaptı. 
Donanma  İlkokulu Okul Aile Birliği tarafından projelendirilen ve Değerler Eğitimi kapsamı içinde yürütülen, “Destek Pazarı” çalışmaları tamamlandı. Çocuklara Pazar kültürünü tanıtmak, alışverişte satıcı ve alıcı ilişkilerine dikkat çekmek amacı ile düzenlenen proje ilgi görüyor.


YARDIMLAŞMA VE PAYLAŞMA OLGUSU
Cuma günü Mısırda hayatlarını kaybedenleri anıp 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla eğitimcilerin gününü kutlayan Kaymakam Mustafa Altıntaş “Belediyemiz, Milli Eğitimimiz ve ilgili kurum ve kuruluşlarla değerler eğitimi çerçevesinde yardımlaşma ve paylaşma olgusunun işlendiği etkinlikteyiz. Pazarcılar derneğimiz bu etkinliğe destek vererek yaşamda neler yaşadıklarını çocuklarımıza gösteriyorlar. Aynı zamanda buradan elde edilecek gelirin okul aile birliği bünyesinde kullanılması ve çocuklarımızın eğitimine aktarılması sağlanacaktır” şeklinde konuştu.

AÇIK HESAP YOK
Etkinlikte konuşan Başkan Mehmet Ellibeş “Okul bahçelerinde pek alışa gelmeyen bir etkinlik teması var. Kaybetmeye yüz tutmuş değerlerimizi tekrar hatırlamak hepimizin ortak davası. Toplumlar değerleriyle var olup, güçlenip ve sahip olduğu değerlerle geleceğe emin adımlarla yürürler. İşte Türk milleti de bu ölçüleri taşıyan güzel bir örnek. Bugün itibari ile mahallemizin kasabı, bakkalı ve manavı arttırabiliriz, bunlar değerlerimizdir. Eskiden ihtiyaçlarımızı karşılayıp maaşımızı aldıktan sonra ödeyebiliyorduk şimdilerde tükenmeye yüz tutuyor. Marketlere gittiğiniz de para peşin açık hesap yok, işte bu değerlerimizi kaybetmemiz gerekiyor. Pazarcılarımız da bu değerlerimizin ana unsurlarından biri.” dedi

HEPİMİZİN VAZİFESİ
Pazarcıların her zaman hassas konulara el atan insanlar olduğunu belirten Pazarcılar Odası Başkanı Abdürrezak Tuncer “Beraber ve kardeşçe yaşayıp paylaşmasını bilen topluluğuz. Az kazanır çok şükrederiz, kazancımız dar ama gönlümüz geniştir. Sosyal yaşamın her alanında olduğu gibi eğitimde de hassasiyetimizi koruyoruz. Memleketimizi daha yüksek seviyeye taşıyacak nesiller yetiştirmek hepimizin vazifemizdir. Heder olan bir gençlik elbette istemiyoruz. Burada birlikte yaşıyorsak sorunlara da birlikte el atmalıyız” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.