LASTİK İŞ
ismail

PAZARCILARDAN EĞİTİME DESTEK

Eğitim 21.11.2018 - 11:39, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

PAZARCILARDAN EĞİTİME DESTEK

Önümüzdeki Salı günü Gölcük Saraylı İlkokulu bahçesinde açılacak olan Pazar için açıklama yapan Gölcük Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Abdurrezzak Tuncer; “biz kendi bünyemizde bir ilki geliştirerek ve okulumuza Pazar açıyoruz. Buradaki gelir okulumuza bağışlıyoruz. Bizim amacımız eğitime destektir” dedi.

Eğitime destek olarak okullarda Pazar kurarak, aynı zamanda çocukları pazarcı esnafı ile ilgili bilgilendirmek ve pazarcılığı öğretmek için okullarda Pazar kurma çalışmalarını sürüyor. Gölcük Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Abdurrezzak Tuncer ve yönetimi Gölcük Müfit Saner İlkokulu ve Gölcük Donanma İlkokulu bahçesinde Pazar kurarak öğrencilere pazarcı esnafı tanıttı. Bu kapsamda Gölcük Saraylı İlkokulunda 27 Kasım Salı günü Pazar kuracağını açıklayan Gölcük Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Abdurrezzak Tuncer; “biz pazarcılar odası olarak 27 Kasım Pazartesi günü Eğitime destek amaçlı Gölcük Saraylı Köyü ilkokulu bahçesinde saat 10-30 da Pazar kuracağız.  Biz pazarcılar olarak kendi bünyemizde geliştirdiğimiz Türkiye'de bir ilk olan Eğitime katkı, Ahiliği ve Pazarcılığı tanıtmaktır. Bu okul projemize 27 Kasım Salı günü Gölcük Saraylı ilkokulunda devam edeceğiz. Buradaki asıl amacımız öğrencilerimize Ahiliği ve pazarcılığı öğretirken okul pazarında yapılan alışverişin tüm geliri eğitime katkı amaçlı olarak okulumuza bağışlanacaktır. Bu projenin bütçesi odamızın yöneticileri ve pazarcı esnafımız tarafından karşılanıyor. Odamıza hiçbir yük getirmiyor. Önümüzdeki Salı günü bu okulumuzun bahçesine büyük bir Pazar tezgahı kuracağız.  Kurulan Pazar tezgahından gelen tüm gelir okulumuza bağış yapacağız. Kurulan pazarda öğrencilerimiz temsili olarak pazarcı olacaklar. Bu arada öğrencilerimiz pazarcılığın ne denli zor şartlar altında para kazandığımız göstermek ve kazandığımız bu parayı en kıymetli yere nasıl harcayacağımızı göstermektir. Böylelikle öğrencilerimize pazarcılık mesleğini sevdirirken, paylaşımın yardımlaşmanın da örneğini göstermek istiyoruz. Bu sayede öğrencilerimiz ihtiyaçlarına kullanılmak üzere okulumuza maddi katkı sağlamış olacağız. Geleceğimizi teslim edeceğimiz çocuklarımıza Ahiliği ve Ticareti öğretmek istiyoruz” dedi. Fahri Haner
Önümüzdeki Salı günü Gölcük Saraylı İlkokulu bahçesinde açılacak olan Pazar için açıklama yapan Gölcük Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Abdurrezzak Tuncer; “biz kendi bünyemizde bir ilki geliştirerek ve okulumuza Pazar açıyoruz. Buradaki gelir okulumuza bağışlıyoruz. Bizim amacımız eğitime destektir” dedi.

Eğitime destek olarak okullarda Pazar kurarak, aynı zamanda çocukları pazarcı esnafı ile ilgili bilgilendirmek ve pazarcılığı öğretmek için okullarda Pazar kurma çalışmalarını sürüyor. Gölcük Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Abdurrezzak Tuncer ve yönetimi Gölcük Müfit Saner İlkokulu ve Gölcük Donanma İlkokulu bahçesinde Pazar kurarak öğrencilere pazarcı esnafı tanıttı. Bu kapsamda Gölcük Saraylı İlkokulunda 27 Kasım Salı günü Pazar kuracağını açıklayan Gölcük Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Abdurrezzak Tuncer; “biz pazarcılar odası olarak 27 Kasım Pazartesi günü Eğitime destek amaçlı Gölcük Saraylı Köyü ilkokulu bahçesinde saat 10-30 da Pazar kuracağız. 

Biz pazarcılar olarak kendi bünyemizde geliştirdiğimiz Türkiye'de bir ilk olan Eğitime katkı, Ahiliği ve Pazarcılığı tanıtmaktır. Bu okul projemize 27 Kasım Salı günü Gölcük Saraylı ilkokulunda devam edeceğiz. Buradaki asıl amacımız öğrencilerimize Ahiliği ve pazarcılığı öğretirken okul pazarında yapılan alışverişin tüm geliri eğitime katkı amaçlı olarak okulumuza bağışlanacaktır. Bu projenin bütçesi odamızın yöneticileri ve pazarcı esnafımız tarafından karşılanıyor. Odamıza hiçbir yük getirmiyor. Önümüzdeki Salı günü bu okulumuzun bahçesine büyük bir Pazar tezgahı kuracağız. 

Kurulan Pazar tezgahından gelen tüm gelir okulumuza bağış yapacağız. Kurulan pazarda öğrencilerimiz temsili olarak pazarcı olacaklar. Bu arada öğrencilerimiz pazarcılığın ne denli zor şartlar altında para kazandığımız göstermek ve kazandığımız bu parayı en kıymetli yere nasıl harcayacağımızı göstermektir. Böylelikle öğrencilerimize pazarcılık mesleğini sevdirirken, paylaşımın yardımlaşmanın da örneğini göstermek istiyoruz. Bu sayede öğrencilerimiz ihtiyaçlarına kullanılmak üzere okulumuza maddi katkı sağlamış olacağız. Geleceğimizi teslim edeceğimiz çocuklarımıza Ahiliği ve Ticareti öğretmek istiyoruz” dedi.

Fahri Haner

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.