LASTİK İŞ
ismail

PAZARCIYA ÇAPRAZ DENETİM

Ekonomi 11.03.2019 - 14:15, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

PAZARCIYA ÇAPRAZ DENETİM

Kocaeli İl Ticaret Müdürlüğü'nün koordinesinde, Kocaeli Vergi Dairesi ve Belediye zabıta işbirliği ile Pazartesi pazarında denetimler yapıldı.

Gölcük Belediyesi Yeni Mahalle Kapalı Pazar Yerinde fiyat denetimine çıkan ekipler, tezgahlardaki sebze ve meyvelerin alış ve satış fiyat etiketlerini inceleyerek piyasanın kontrol altında tutulması hedefleniyor. Sebze-Meyve Fiyat Denetimleri konusundaki alınması gereken tedbirler kapsamında, Ticaret İl Müdürlüğü ve Gölcük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün oluşturduğu komisyon ile, fiyat, etiket ve fatura denetimleri devam ediyor. Ekiplerin yaptığı  denetimlerde ürünlerin etiketleri kontrol edilirken, geçmişe yönelik olarak fiyat dalgalanması olup olmadığı denetlendi. Ürün etiketlerinin üzerinde, yerli üretim logosu, birim fiyatı, üretim yeri, tarihi ve geçerlilik süresinin yazıp yazmadığı kontrol edildi. Etiket açıklaması eksik olan marketlere Ticaret İl Müdürlüğü ve Zabıta ekipleri tarafından gerekli bilgilendirme yapıldı. Ambalajlı gıda maddesi satılan tezgahlarda ise ürünlerin üretim ve son tüketim tarihine bakıldı. Pazar denetiminde vatandaşların talep ve istekleri de kayıt altına alındı.
Kocaeli İl Ticaret Müdürlüğü'nün koordinesinde, Kocaeli Vergi Dairesi ve Belediye zabıta işbirliği ile Pazartesi pazarında denetimler yapıldı.

Gölcük Belediyesi Yeni Mahalle Kapalı Pazar Yerinde fiyat denetimine çıkan ekipler, tezgahlardaki sebze ve meyvelerin alış ve satış fiyat etiketlerini inceleyerek piyasanın kontrol altında tutulması hedefleniyor.

Sebze-Meyve Fiyat Denetimleri konusundaki alınması gereken tedbirler kapsamında, Ticaret İl Müdürlüğü ve Gölcük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün oluşturduğu komisyon ile, fiyat, etiket ve fatura denetimleri devam ediyor.

Ekiplerin yaptığı  denetimlerde ürünlerin etiketleri kontrol edilirken, geçmişe yönelik olarak fiyat dalgalanması olup olmadığı denetlendi. Ürün etiketlerinin üzerinde, yerli üretim logosu, birim fiyatı, üretim yeri, tarihi ve geçerlilik süresinin yazıp yazmadığı kontrol edildi. Etiket açıklaması eksik olan marketlere Ticaret İl Müdürlüğü ve Zabıta ekipleri tarafından gerekli bilgilendirme yapıldı. Ambalajlı gıda maddesi satılan tezgahlarda ise ürünlerin üretim ve son tüketim tarihine bakıldı. Pazar denetiminde vatandaşların talep ve istekleri de kayıt altına alındı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.