LASTİK İŞ

PAZARDA FİYATLAR CEP YAKIYOR

Ekonomi 20.02.2019 - 18:02, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

PAZARDA FİYATLAR CEP YAKIYOR

Gölcük'ün en büyük pazarlarından biri olan Çarşamba Pazarı bu hafta da pahalı sebze ve meyvelerin fiyatları yine cep yakmaya devam ediyor. Bu hafta Çarşamba Pazarında sebze fiyatlarında bu son haftadır fiyatları değişmeyen çok sayıda sebze bulunurken sivri biber 18 liradan bu hafta 12 liraya kadar indi. Diğer ürünler 3 haftadır fiyat değişikliği yaşanmadı.

Gölcük'ün en büyük pazarlarından biri olan Çarşamba Pazarı bu hafta da pahalı sebze ve meyvelerin fiyatları yine cep yakmaya devam ediyor. Bu kış aylarında bu kış aylarında sebze ve meyve fiyatları sürekli artmaya devam ediyor. Ürünlerin tarlada yeterince alınmamasından dolayı hale yeterli miktarda gelmeyen ürün fiyatı haliyle yükselir diyen Gölcük Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Abdurrezzak Tuncer; “bu ürün fiyatları bizim dışımızda gerçekleşen bir sorundur. Çünkü kış aylarında tarladan yeteri miktarda ürün alınamıyor. Bundan dolayı fiyatlar yükseliyor. Bu fiyatlar hepimizi üzüyor. Pazarcı esnaflarımız müşterilerine kaliteli ürün getirmek için sabahın erken saatlerinde halde oluyorlar. Ama pazarcı esnaflarımız fazla kar almadan ürünlerini satmaya çalışıyorlar. Birde hava koşullarından dolayı bu sıkıntılar yaşanıyor. Hepimizin bilindiği gibi sel ve hortum birçok seraları yuttu. Yaşanan bu sıkıntılara rağmen burada fiyatlar 3 haftadır aynı” şeklinde konuştu. Bu hafta Çarşamba Pazarında sebze fiyatlarında bu son haftadır fiyatları değişmeyen çok sayıda sebze bulunurken sivri biber 18 liradan bu hafta 12 liraya kadar indi. Diğer ürünler 3 haftadır fiyat değişikliği yaşanmadı. Sebze Fiyatları: patlıcan 8 lira, kabak 7 lira, salatalık 8 lira, domates 5 lira, patates 4 lira, kuru soğan 5 lira, dolmalık biber 10 lira, sivri biber 18 liradan 12 liraya indi. Bakla 8 lira, lahana 6 lira, pırasa 5 lira ve havuç 3 liradan satılıyor. Meyve fiyatları: Elma 3 lira 50 kuruş, armut 3- 4 lira, portakal 3 lira 50 kuruş, yerli muz 6 lira 50 kuruş, İthal muz 10 lirada yerini aldı. Fahri Haner
Gölcük'ün en büyük pazarlarından biri olan Çarşamba Pazarı bu hafta da pahalı sebze ve meyvelerin fiyatları yine cep yakmaya devam ediyor. Bu hafta Çarşamba Pazarında sebze fiyatlarında bu son haftadır fiyatları değişmeyen çok sayıda sebze bulunurken sivri biber 18 liradan bu hafta 12 liraya kadar indi. Diğer ürünler 3 haftadır fiyat değişikliği yaşanmadı.

Gölcük'ün en büyük pazarlarından biri olan Çarşamba Pazarı bu hafta da pahalı sebze ve meyvelerin fiyatları yine cep yakmaya devam ediyor.

Bu kış aylarında bu kış aylarında sebze ve meyve fiyatları sürekli artmaya devam ediyor. Ürünlerin tarlada yeterince alınmamasından dolayı hale yeterli miktarda gelmeyen ürün fiyatı haliyle yükselir diyen Gölcük Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Abdurrezzak Tuncer; “bu ürün fiyatları bizim dışımızda gerçekleşen bir sorundur. Çünkü kış aylarında tarladan yeteri miktarda ürün alınamıyor. Bundan dolayı fiyatlar yükseliyor. Bu fiyatlar hepimizi üzüyor. Pazarcı esnaflarımız müşterilerine kaliteli ürün getirmek için sabahın erken saatlerinde halde oluyorlar. Ama pazarcı esnaflarımız fazla kar almadan ürünlerini satmaya çalışıyorlar. Birde hava koşullarından dolayı bu sıkıntılar yaşanıyor. Hepimizin bilindiği gibi sel ve hortum birçok seraları yuttu. Yaşanan bu sıkıntılara rağmen burada fiyatlar 3 haftadır aynı” şeklinde konuştu.
Bu hafta Çarşamba Pazarında sebze fiyatlarında bu son haftadır fiyatları değişmeyen çok sayıda sebze bulunurken sivri biber 18 liradan bu hafta 12 liraya kadar indi. Diğer ürünler 3 haftadır fiyat değişikliği yaşanmadı. Sebze Fiyatları: patlıcan 8 lira, kabak 7 lira, salatalık 8 lira, domates 5 lira, patates 4 lira, kuru soğan 5 lira, dolmalık biber 10 lira, sivri biber 18 liradan 12 liraya indi. Bakla 8 lira, lahana 6 lira, pırasa 5 lira ve havuç 3 liradan satılıyor. Meyve fiyatları: Elma 3 lira 50 kuruş, armut 3- 4 lira, portakal 3 lira 50 kuruş, yerli muz 6 lira 50 kuruş, İthal muz 10 lirada yerini aldı.

Fahri Haner

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.