LASTİK İŞ

PAZARTESİ PAZARINDA FİYATLAR DÜŞTÜ

Ekonomi 17.09.2018 - 18:53, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

PAZARTESİ PAZARINDA FİYATLAR DÜŞTÜ

Halkın yoğun alışveriş yaptığı semt pazarlarında kimi zaman pazarda sebze ve meyve fiyatları artarken, bu hafta ise Pazar fiyatlarında biraz düşüş sağlandı. Yaşanan bu düşüşlerden dolayı semt pazarı azda olsa hareketli geçti. Geçen hafta domates 5 lira iken bu hafta 3.50, 4, lira arasında tezgahlarda yerini aldı.

Her hafta semt pazarları yoğun bir şekilde pahalı geçerken bu hafta Pazar fiyatlarında bir ve iki lira düşüş sağlanarak fiyatlar uygun oldu. Halkın yoğun alışveriş yaptığı semt pazarlarında kimi zaman pazarda sebze ve meyve fiyatları artarken, bu hafta ise Pazar fiyatlarında biraz düşüş sağlandı. Yaşanan bu düşüşlerden dolayı semt pazarı azda olsa hareketli geçti. Geçen hafta domates 5 lira iken bu hafta 3.50, 4, lira arasında tezgahlarda yerini aldı. Salatalık 5 liradan satılırken bu hata ise 4 liradan tezgaha konuldu. Buna benzer birçok ürünlerde indirim yaşandı. Pazar fiyatlarını Değerlendiren pazarcı esnafı Hasan Ağtaş şu açıklamalarda bulundu.  Pazarcı esnafı Hasan Ağtaş; “normalde Pazar fiyatlarında her ne kadar bugün düşüş yaşandıysa normal yıllara bakıldığında çok pahalı. Bunun nedeni ise geçen yıl üretici çiftçinin elinde stok çok vardı. Eritemeyince hepsi depolarda çürüdü ve atıldı. Bu yılda üretici çiftçi temkinli davranarak üretimi fazla yapmadı. Aynı zamanda hava şartlarından dolayı bu çok engellendi. Dolu yağdı birçok çiftçinin ürünleri telef oldu. Ama gücü olan üretici ikinci ve üçüncü kez ekim yaptı. Gücü olmayan üretici ise bu yıl ürün ekmedi. Bu sıkıntılar burada yaşanırken, aynı zamanda doların bir yükselişi sebze ve meyve dışarıya çok ama çok ihracat edildi. Dışarıya ihracat edilen ürün fazla olunca bizim buradaki hale eksik ürün geliyor. Bundan dolayı eksik olan ürün bir andan fiyatı ikiye katlıyor. İnşallah bundan sonra düzelir ve bizim yüzümüz güler” dedi. Semt Pazardaki sebze fiyatlar; kabak 3 lira, Patlıcan 4 lira, Domates 3.50 ile 4 lira, salatalık 4lira, Taze fasulye 6 Lira, prasa 5 lira, kuru soğan 2 lira 50 kuruş, patates 1 lira 50 kuruş ile 2 lira, kıvırcık 3 lira. Meyve elma 3 lira 50 kuruş, muz 7 lira, üzüm 5 lira, mandalina 3 lira, armut 4 lira, kavun kilo 3 lira, şeftali 5 liradan tezgahta yerini aldı. Fahri Haner   
Halkın yoğun alışveriş yaptığı semt pazarlarında kimi zaman pazarda sebze ve meyve fiyatları artarken, bu hafta ise Pazar fiyatlarında biraz düşüş sağlandı. Yaşanan bu düşüşlerden dolayı semt pazarı azda olsa hareketli geçti. Geçen hafta domates 5 lira iken bu hafta 3.50, 4, lira arasında tezgahlarda yerini aldı.

Her hafta semt pazarları yoğun bir şekilde pahalı geçerken bu hafta Pazar fiyatlarında bir ve iki lira düşüş sağlanarak fiyatlar uygun oldu.

Halkın yoğun alışveriş yaptığı semt pazarlarında kimi zaman pazarda sebze ve meyve fiyatları artarken, bu hafta ise Pazar fiyatlarında biraz düşüş sağlandı. Yaşanan bu düşüşlerden dolayı semt pazarı azda olsa hareketli geçti. Geçen hafta domates 5 lira iken bu hafta 3.50, 4, lira arasında tezgahlarda yerini aldı. Salatalık 5 liradan satılırken bu hata ise 4 liradan tezgaha konuldu. Buna benzer birçok ürünlerde indirim yaşandı. Pazar fiyatlarını Değerlendiren pazarcı esnafı Hasan Ağtaş şu açıklamalarda bulundu. 

Pazarcı esnafı Hasan Ağtaş; “normalde Pazar fiyatlarında her ne kadar bugün düşüş yaşandıysa normal yıllara bakıldığında çok pahalı. Bunun nedeni ise geçen yıl üretici çiftçinin elinde stok çok vardı. Eritemeyince hepsi depolarda çürüdü ve atıldı. Bu yılda üretici çiftçi temkinli davranarak üretimi fazla yapmadı. Aynı zamanda hava şartlarından dolayı bu çok engellendi. Dolu yağdı birçok çiftçinin ürünleri telef oldu. Ama gücü olan üretici ikinci ve üçüncü kez ekim yaptı. Gücü olmayan üretici ise bu yıl ürün ekmedi. Bu sıkıntılar burada yaşanırken, aynı zamanda doların bir yükselişi sebze ve meyve dışarıya çok ama çok ihracat edildi. Dışarıya ihracat edilen ürün fazla olunca bizim buradaki hale eksik ürün geliyor. Bundan dolayı eksik olan ürün bir andan fiyatı ikiye katlıyor. İnşallah bundan sonra düzelir ve bizim yüzümüz güler” dedi.

Semt Pazardaki sebze fiyatlar; kabak 3 lira, Patlıcan 4 lira, Domates 3.50 ile 4 lira, salatalık 4lira, Taze fasulye 6 Lira, prasa 5 lira, kuru soğan 2 lira 50 kuruş, patates 1 lira 50 kuruş ile 2 lira, kıvırcık 3 lira.

Meyve elma 3 lira 50 kuruş, muz 7 lira, üzüm 5 lira, mandalina 3 lira, armut 4 lira, kavun kilo 3 lira, şeftali 5 liradan tezgahta yerini aldı.

Fahri Haner   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.