LASTİK İŞ

''PENCEREMDEN PENCERELER''

30.03.2019 - 11:40, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

''PENCEREMDEN PENCERELER''

Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (GFSD), geçtiğimiz akşam dernek binasında Fotoğraf Sanatçısı Seraceddin Ayyıldız’ı ağırladı. GFSD Başkanı İsmail İkiz, “Öncelikle Seraceddin Ayyıldız abimize, bu akşam derneğimize gelmesinden ötürü teşekkür ediyoruz. Bugün, hazırlamış olduğu ve güzel fotoğrafların yer aldığı ‘Penceremden Pencereler’ isimli sunumunu izleyeceğiz. Kendisine, katılımından ötürü tekrar teşekkür ediyoruz” dedi.

Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (GFSD), geçtiğimiz akşam dernek binasında, Fotoğraf Sanatçısı Seraceddin Ayyıldız’ı, ‘Penceremden Pencereler’ isimli sunumunu yapmak üzere ağırladı. Gerçekleştirilen programa dernek eski başkanlarından Şakir Satır, Dernek Başkanı İsmail İkiz ve yönetimi, Fotoğraf Sanatçısı Seraceddin Ayyıldız ve dernek üyeleri katılım gösterdi. Sunum öncesinde sözü alan Dernek Başkanı İsmail İkiz, “Öncelikle Seraceddin Ayyıldız abimize, bu akşam derneğimize gelmesinden ötürü teşekkür ediyoruz. Bugün, hazırlamış olduğu ve güzel fotoğrafların yer aldığı ‘Penceremden Pencereler’ isimli sunumunu izleyeceğiz. Kendisine, katılımından ötürü tekrar teşekkür ediyoruz” dedi. ‘FOTOĞRAFIN SANAT YÖNÜNE DAHİL OLDUM’ Fotoğraf Sanatçısı Seraceddin Ayyıldız, sunumu öncesinde yaptığı konuşmada “1978 yılında Matematik öğretmenliğine başladım. İlk maaşımla güneş gözlüğü, fotoğraf makinesi ve araba teyibi almak istedim. Güneş gözlüğü ve fotoğraf makinesine param yetti ama teyibe param yetmedi. 2010 – 2011 yılında çalışma hayatım bitti ve fotoğrafın sanat yönüne dahil oldum. İzmit’te oturuyorum. Fotoğrafı oldukça seviyorum. 2016 yılında 21 günlük ve 17 Avrupa ülkesinin gezildiği bir tura katıldım. Turdaki tek fotoğrafçı bendim. Fotoğrafı yakalamak zordur. Herkes kapı çekiyordu, ben de pencere çekeyim dedim” dedi. ‘PENCERELERİ ÇEKMEK İSTEDİM’ Sözlerine son veren Fotoğraf Sanatçısı Ayyıldız, “Avrupa’da modern döneme geçene kadar, yola bakan camlar vergiye bağlanmış. Evler yola dik yapılıyor ve evlerin büyük bahçeleri var. Ben de bu evlerin pencerelerini çekmek istedim. Çektiğim pencerelerden tarihsel boyuta göre farklı öğeler çıktı. Başka bir ülkede, her evin kimliği var. Evlerin önünde semboller var ve bu sembolü gören kişiler, o evin sahibini tanırmış. Oradaki sanatsal bakış açısını yansıtan öğeler ilgimi çekti. Sunumda buradaki öğeleri görmüş olacağız” dedi.  Ayyıldız’ın sunumu, dernek üyelerinin büyük ilgisini çekti. 
Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (GFSD), geçtiğimiz akşam dernek binasında Fotoğraf Sanatçısı Seraceddin Ayyıldız’ı ağırladı. GFSD Başkanı İsmail İkiz, “Öncelikle Seraceddin Ayyıldız abimize, bu akşam derneğimize gelmesinden ötürü teşekkür ediyoruz. Bugün, hazırlamış olduğu ve güzel fotoğrafların yer aldığı ‘Penceremden Pencereler’ isimli sunumunu izleyeceğiz. Kendisine, katılımından ötürü tekrar teşekkür ediyoruz” dedi.

Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (GFSD), geçtiğimiz akşam dernek binasında, Fotoğraf Sanatçısı Seraceddin Ayyıldız’ı, ‘Penceremden Pencereler’ isimli sunumunu yapmak üzere ağırladı. Gerçekleştirilen programa dernek eski başkanlarından Şakir Satır, Dernek Başkanı İsmail İkiz ve yönetimi, Fotoğraf Sanatçısı Seraceddin Ayyıldız ve dernek üyeleri katılım gösterdi. Sunum öncesinde sözü alan Dernek Başkanı İsmail İkiz, “Öncelikle Seraceddin Ayyıldız abimize, bu akşam derneğimize gelmesinden ötürü teşekkür ediyoruz. Bugün, hazırlamış olduğu ve güzel fotoğrafların yer aldığı ‘Penceremden Pencereler’ isimli sunumunu izleyeceğiz. Kendisine, katılımından ötürü tekrar teşekkür ediyoruz” dedi.

‘FOTOĞRAFIN SANAT YÖNÜNE DAHİL OLDUM’
Fotoğraf Sanatçısı Seraceddin Ayyıldız, sunumu öncesinde yaptığı konuşmada “1978 yılında Matematik öğretmenliğine başladım. İlk maaşımla güneş gözlüğü, fotoğraf makinesi ve araba teyibi almak istedim. Güneş gözlüğü ve fotoğraf makinesine param yetti ama teyibe param yetmedi. 2010 – 2011 yılında çalışma hayatım bitti ve fotoğrafın sanat yönüne dahil oldum. İzmit’te oturuyorum. Fotoğrafı oldukça seviyorum. 2016 yılında 21 günlük ve 17 Avrupa ülkesinin gezildiği bir tura katıldım. Turdaki tek fotoğrafçı bendim. Fotoğrafı yakalamak zordur. Herkes kapı çekiyordu, ben de pencere çekeyim dedim” dedi.

‘PENCERELERİ ÇEKMEK İSTEDİM’
Sözlerine son veren Fotoğraf Sanatçısı Ayyıldız, “Avrupa’da modern döneme geçene kadar, yola bakan camlar vergiye bağlanmış. Evler yola dik yapılıyor ve evlerin büyük bahçeleri var. Ben de bu evlerin pencerelerini çekmek istedim. Çektiğim pencerelerden tarihsel boyuta göre farklı öğeler çıktı. Başka bir ülkede, her evin kimliği var. Evlerin önünde semboller var ve bu sembolü gören kişiler, o evin sahibini tanırmış. Oradaki sanatsal bakış açısını yansıtan öğeler ilgimi çekti. Sunumda buradaki öğeleri görmüş olacağız” dedi. 
Ayyıldız’ın sunumu, dernek üyelerinin büyük ilgisini çekti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.