LASTİK İŞ

POLİS VE SAVCIYIZ DEDİLER 5 KİŞİYİ DOLANDIRDILAR

Gündem 28.03.2020 - 14:06, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

POLİS VE SAVCIYIZ DEDİLER 5 KİŞİYİ DOLANDIRDILAR

Körfez'de 4 kişiyi ve Gebze'de 1 kişiyi Polis ve savcıyız diye dolandıran 3 kişi yakalandı.

Televizyonlarda yapılan onlarca uyarı,  kolluk kuvvetlerinin nerdeyse her an  her yerde yaptığı bilgilendirme ve  dağıttığı  ikaz  broşürlerine rağmen, hatta gazetelerde çıkan onlarca haber ve cep telefonlarına gönderilen uyarı SMS’lerine rağmen, telefonda kendilerini savcı, asker yada  polis olarak tanıtan şahıslar, vatandaşları  adınız veya hesaplarınız  örgüt tarafından kullanılıyor yalanı ile dolandırılmaya devam ediyor.   HARFİYEN YAPTILAR Edinilen bilgi ve iddialara göre; 18.03.2020 ile 26.03.2020 tarihleri arasında Körfez ilçesinde 4 ve Gebze ilçesinde 1 kişi telefonla arandı. Telefondaki şahıslar kendilerini polis veya savcı olarak tanıttı.   Aradıkları kişilerin isim ve banka hesaplarının terör örgütleri tarafından kullanıldığı, kendilerine yardımcı olunursa bu işten kurtulabileceği yalanları söylendi. Telefondaki kişilere inan vatandaşlar, polise yardımcı olmak ve kendi isimlerini temize çıkarmak için denilen her şeyi harfiyen yerine getirdi.  Evde bulunan yada bankadan çektiği parayı kendilerini arayan kişilerin istedikleri noktalara bıraktı. Bir süre sonra dolandırıldıklarını anlayan şahısların şikâyeti üzerine polis harekete geçti.   KOCAELİ VE ADANA’DA OPERASYON Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Ekipleri, şahısları yakalamak için yaptıkları çalışmalar sonucu, elde ettiği deliler doğrultusunda 27 Mart günü Kocaeli Körfez ilçesi ve Adana illerinde eş zamanlı operasyon düzenledi.  Operasyonda M.R.D., S.Y. ve kardeşi S.Y  isimli 3 kişi yakalanarak gözaltına alındı . Şahıslarla birlikte üzerlerinde ve araçlarında vatandaşları dolandırarak elde ettikleri 20.000  bin TL,  bin 750 Dolar, 80 Euro, 7 adet bilezik, 3 kolye, 2 saat, 4 bileklik, 20 çeyrek altın, 7 yüzük, 1 kolye ucu, 3 Osmanlı Tuğralı altın, 1 TC ibareli altın ele geçirildi.  İşlemleri tamamlanan şüpheliler öğle saatlerinde Kocaeli Adliyesine sevk edildi.
Körfez'de 4 kişiyi ve Gebze'de 1 kişiyi Polis ve savcıyız diye dolandıran 3 kişi yakalandı.

Televizyonlarda yapılan onlarca uyarı,  kolluk kuvvetlerinin nerdeyse her an  her yerde yaptığı bilgilendirme ve  dağıttığı  ikaz  broşürlerine rağmen, hatta gazetelerde çıkan onlarca haber ve cep telefonlarına gönderilen uyarı SMS’lerine rağmen, telefonda kendilerini savcı, asker yada  polis olarak tanıtan şahıslar, vatandaşları  adınız veya hesaplarınız  örgüt tarafından kullanılıyor yalanı ile dolandırılmaya devam ediyor.

 

HARFİYEN YAPTILAR

Edinilen bilgi ve iddialara göre; 18.03.2020 ile 26.03.2020 tarihleri arasında Körfez ilçesinde 4 ve Gebze ilçesinde 1 kişi telefonla arandı. Telefondaki şahıslar kendilerini polis veya savcı olarak tanıttı.   Aradıkları kişilerin isim ve banka hesaplarının terör örgütleri tarafından kullanıldığı, kendilerine yardımcı olunursa bu işten kurtulabileceği yalanları söylendi. Telefondaki kişilere inan vatandaşlar, polise yardımcı olmak ve kendi isimlerini temize çıkarmak için denilen her şeyi harfiyen yerine getirdi.  Evde bulunan yada bankadan çektiği parayı kendilerini arayan kişilerin istedikleri noktalara bıraktı. Bir süre sonra dolandırıldıklarını anlayan şahısların şikâyeti üzerine polis harekete geçti.

 

KOCAELİ VE ADANA’DA OPERASYON

Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Ekipleri, şahısları yakalamak için yaptıkları çalışmalar sonucu, elde ettiği deliler doğrultusunda 27 Mart günü Kocaeli Körfez ilçesi ve Adana illerinde eş zamanlı operasyon düzenledi.  Operasyonda M.R.D., S.Y. ve kardeşi S.Y  isimli 3 kişi yakalanarak gözaltına alındı . Şahıslarla birlikte üzerlerinde ve araçlarında vatandaşları dolandırarak elde ettikleri 20.000  bin TL,  bin 750 Dolar, 80 Euro, 7 adet bilezik, 3 kolye, 2 saat, 4 bileklik, 20 çeyrek altın, 7 yüzük, 1 kolye ucu, 3 Osmanlı Tuğralı altın, 1 TC ibareli altın ele geçirildi.  İşlemleri tamamlanan şüpheliler öğle saatlerinde Kocaeli Adliyesine sevk edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.