LASTİK İŞ

POYRAZ SONRA YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

21.01.2017 - 20:58, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

POYRAZ SONRA YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

İzmit’in çınarlarından olan ve kentte büyük bir kesim tarafından tanınan eski futbolcu ve usta gazeteci yazar Savaş Poyraz, Fevziye Camiinde kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları ile son yolculuğuna uğurlandı.

İzmit Ömerağa Mahallesi Hürriyet Caddesi adresinde ikamet eden Gazetecilik Yüksek Okulundan mezun olan ve ilimizin tanınmış gazetecilerinden ve eski futbolcu Savaş Poyraz (81) akşam saatlerinde evinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. İzmit’in sevilen simalarından olan Poyraz’ın acı haberini alan sevenleri gözyaşlarına boğuldu. Ev hanımı Şule Poyraz ile evli ve 2 çocuk babası olan Savaş Poyraz’ın cenazesi tamamlanan işlemlerinin ardından Fevziye Camiine götürüldü. Cenaze namazına geçilmeden önce Tolgay Poyraz ve yeğeni Ragıp Savaş taziyeleri kabul etti.   Sevenleri yalnız bırakmadı Fevziye Camiinin avlusu Poyraz’ın sevenleri ile hınca hınç doldu taştı. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazına İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, CHP eski Milletvekili Hikmet Erenkaya, MHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zekai Kahyaoğlu, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay ve il yönetimi, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, MHP İzmit Eski İlçe Başkanı Kaan Dilmen, KOTO Başkanı Necmi Bulut ve Koto yönetimi, Kocaelispor Başkanı Bahri Yavuz, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Numan Gülşah, oyuncu Ragıp Savaş, Poyraz’ın sevenleri ve yakınları katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Savaş Poyraz’ın cenazesi Bağçeşme Mezarlığında toprağa verildi.   Yazmaya tutkundu Kocaeli’de Kocaeli Gazetesi, Özgür Kocaeli ve Bizim Kocaeli gazetelerinde yazarlık yaptı. 42 Evler mevkiinde açılan kamyon garajını 1977’den 1994’e kadar işletti. Bu dönemde de yazmaya devam etti. Savaş Poyraz, siyasetin de içinde bir isimdi. 1954 yılında CHP Gençlik Kolları’na üye oldu. 12 Eylül darbesi sonrasında kurulan SODEP’te kurucu olarak yer aldı. Ancak, SODEP’in Halkçı Parti ile birleşerek SHP adını almasından bir süre sonra partiden istifa etti. Savaş Poyraz, yılların verdiği birikimi kitaplarla değerlendirdi. 1999 yılında Eski Dostlar, 2007 yılında Dökülen Yapraklar ve 2014 yılında İz Bırakanlar isimli üç kitap çıkardı. 
İzmit’in çınarlarından olan ve kentte büyük bir kesim tarafından tanınan eski futbolcu ve usta gazeteci yazar Savaş Poyraz, Fevziye Camiinde kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları ile son yolculuğuna uğurlandı.

İzmit Ömerağa Mahallesi Hürriyet Caddesi adresinde ikamet eden Gazetecilik Yüksek Okulundan mezun olan ve ilimizin tanınmış gazetecilerinden ve eski futbolcu Savaş Poyraz (81) akşam saatlerinde evinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. İzmit’in sevilen simalarından olan Poyraz’ın acı haberini alan sevenleri gözyaşlarına boğuldu. Ev hanımı Şule Poyraz ile evli ve 2 çocuk babası olan Savaş Poyraz’ın cenazesi tamamlanan işlemlerinin ardından Fevziye Camiine götürüldü. Cenaze namazına geçilmeden önce Tolgay Poyraz ve yeğeni Ragıp Savaş taziyeleri kabul etti.

 

Sevenleri yalnız bırakmadı

Fevziye Camiinin avlusu Poyraz’ın sevenleri ile hınca hınç doldu taştı. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazına İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, CHP eski Milletvekili Hikmet Erenkaya, MHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zekai Kahyaoğlu, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay ve il yönetimi, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, MHP İzmit Eski İlçe Başkanı Kaan Dilmen, KOTO Başkanı Necmi Bulut ve Koto yönetimi, Kocaelispor Başkanı Bahri Yavuz, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Numan Gülşah, oyuncu Ragıp Savaş, Poyraz’ın sevenleri ve yakınları katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Savaş Poyraz’ın cenazesi Bağçeşme Mezarlığında toprağa verildi.

 

Yazmaya tutkundu

Kocaeli’de Kocaeli Gazetesi, Özgür Kocaeli ve Bizim Kocaeli gazetelerinde yazarlık yaptı. 42 Evler mevkiinde açılan kamyon garajını 1977’den 1994’e kadar işletti. Bu dönemde de yazmaya devam etti. Savaş Poyraz, siyasetin de içinde bir isimdi. 1954 yılında CHP Gençlik Kolları’na üye oldu. 12 Eylül darbesi sonrasında kurulan SODEP’te kurucu olarak yer aldı. Ancak, SODEP’in Halkçı Parti ile birleşerek SHP adını almasından bir süre sonra partiden istifa etti. Savaş Poyraz, yılların verdiği birikimi kitaplarla değerlendirdi. 1999 yılında Eski Dostlar, 2007 yılında Dökülen Yapraklar ve 2014 yılında İz Bırakanlar isimli üç kitap çıkardı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.