‘’RAKİBİMİZ ULUSAL MARKETLER’’

Ekonomi 26.06.2019 - 17:20, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

‘’RAKİBİMİZ ULUSAL MARKETLER’’

İlimizde 1954 yılında dernek olarak kurulup 1969 yılında oda olarak faaliyete geçen Kocaeli Bakkallar-Büfeciler ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Bayram Kütük, yaptığı açıklamada oda ve sorunlarıyla ilgili bilgiler verdi. Kocaeli Bakkalcılar Odası Başkanı Bayram Kütük, rakiplerinin son yıllarda artan ve yoğun talep görev AVM’ler değil ulusal marketler olduğunu belirtti.

Kocaeli Bakkalcılar Odası Başkanı Bayram Kütük, rakiplerinin son yıllarda artan ve yoğun talep görev AVM’ler değil ulusal marketler olduğunu belirtti. İlimizde 1954 yılında dernek olarak kurulup 1969 yılında oda olarak faaliyete geçen Kocaeli Bakkallar-Büfeciler ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Bayram Kütük, yaptığı açıklamada oda ve sorunlarıyla ilgili bilgiler verdi. Odanın ve esnafların sıkıntılarından bahseden Başkan Kütük, üye sayılarını 5 yılda bin 250’den Bin 550’ye çıkardıklarını belirtti. ‘ÜYE SAYISINI 300 ARTIRDIK’ Kütük oda binasında açıklama yaparak “Göreve geldiğim 2014 yılında odamızın üye sayısı Bin 250 idi. Şimdi ise Bin 550 üyeye ulaştık. Göreve geldiğimizde ESBİS (Esnaf Sanatkarlar Birliği Sistemi) yeni kurulmuştu. Bu sistemde bakanlık üye çıkışını, faaliyet belgesi verilip verilmediğini aidatların toplanıp toplanmadığını bakanlık görüyor. Belli bir süre sonrası Nace kodlamasına geçildi. Bu sistemde hangi meslek dalını açıyorsan hangi mesleği yapıyorsan sistem seni oraya atıyor. Bu sistem de odalarımız için büyük kolaylık sağladı” dedi. TEMİZLİK VE TEKNOLOJİ BAKKALLARI YÜRÜTÜYOR’ Üye sayısının artması sebebini de açıklayan Başkan Kütük, “Kantincilerin de artık odamıza üye olmasıyla odamızın üye sayısı arttı. Öte yandan mesleğimizde kaçak esnaf çoktu, hepsini kayıt altına aldık. Şu anda 4 Bin 500’ün üzerinde bakkal var. Bakkallar zor durumda. Ancak hijyenine, teknolojisine ve hizmetine önem veren bakkallara talep artıyor. Bu bakkallarımızın işleri gayet iyi. Diğer bakkal esnafımızın da bu doğrultuda ilerlemesini umut ediyoruz” şeklinde konuştu. ‘KAPSAMLI YASA BEKLİYORUZ’ Sözlerini sürdüren Kütük, “Bizim rakibimiz artık alışveriş merkezleri değil, büyük ulusal marketler. Bu marketler her yere mantar gibi girdi. Bakkalları en çok vuran bunlar. Bizim işi en çok sekteye vuran onlar. İkinci sıkıntımız perakende yasası. 2016’da bir yasa çıktı ama bizlere pek katkısı olmadı. Sadece hafta tatili ruhsatı işimize yaradı. Eskiden hafta sonu bakkalı açıyorsun diye bizden para alıyorlardı artık almıyorlar Saat 12:00’a kadar açık tutabiliyorlar. Yasayla alakalı çalışmalar var. Bunları odamız ve federasyonumuz aracılığıyla takip ediyoruz. Şu ana kadar bir gelişme yok” dedi. 
İlimizde 1954 yılında dernek olarak kurulup 1969 yılında oda olarak faaliyete geçen Kocaeli Bakkallar-Büfeciler ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Bayram Kütük, yaptığı açıklamada oda ve sorunlarıyla ilgili bilgiler verdi. Kocaeli Bakkalcılar Odası Başkanı Bayram Kütük, rakiplerinin son yıllarda artan ve yoğun talep görev AVM’ler değil ulusal marketler olduğunu belirtti.

Kocaeli Bakkalcılar Odası Başkanı Bayram Kütük, rakiplerinin son yıllarda artan ve yoğun talep görev AVM’ler değil ulusal marketler olduğunu belirtti.

İlimizde 1954 yılında dernek olarak kurulup 1969 yılında oda olarak faaliyete geçen Kocaeli Bakkallar-Büfeciler ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Bayram Kütük, yaptığı açıklamada oda ve sorunlarıyla ilgili bilgiler verdi. Odanın ve esnafların sıkıntılarından bahseden Başkan Kütük, üye sayılarını 5 yılda bin 250’den Bin 550’ye çıkardıklarını belirtti.
‘ÜYE SAYISINI 300 ARTIRDIK’
Kütük oda binasında açıklama yaparak “Göreve geldiğim 2014 yılında odamızın üye sayısı Bin 250 idi. Şimdi ise Bin 550 üyeye ulaştık. Göreve geldiğimizde ESBİS (Esnaf Sanatkarlar Birliği Sistemi) yeni kurulmuştu. Bu sistemde bakanlık üye çıkışını, faaliyet belgesi verilip verilmediğini aidatların toplanıp toplanmadığını bakanlık görüyor. Belli bir süre sonrası Nace kodlamasına geçildi. Bu sistemde hangi meslek dalını açıyorsan hangi mesleği yapıyorsan sistem seni oraya atıyor. Bu sistem de odalarımız için büyük kolaylık sağladı” dedi.
TEMİZLİK VE TEKNOLOJİ BAKKALLARI YÜRÜTÜYOR’
Üye sayısının artması sebebini de açıklayan Başkan Kütük, “Kantincilerin de artık odamıza üye olmasıyla odamızın üye sayısı arttı. Öte yandan mesleğimizde kaçak esnaf çoktu, hepsini kayıt altına aldık. Şu anda 4 Bin 500’ün üzerinde bakkal var. Bakkallar zor durumda. Ancak hijyenine, teknolojisine ve hizmetine önem veren bakkallara talep artıyor. Bu bakkallarımızın işleri gayet iyi. Diğer bakkal esnafımızın da bu doğrultuda ilerlemesini umut ediyoruz” şeklinde konuştu.

‘KAPSAMLI YASA BEKLİYORUZ’
Sözlerini sürdüren Kütük, “Bizim rakibimiz artık alışveriş merkezleri değil, büyük ulusal marketler. Bu marketler her yere mantar gibi girdi. Bakkalları en çok vuran bunlar. Bizim işi en çok sekteye vuran onlar. İkinci sıkıntımız perakende yasası. 2016’da bir yasa çıktı ama bizlere pek katkısı olmadı. Sadece hafta tatili ruhsatı işimize yaradı. Eskiden hafta sonu bakkalı açıyorsun diye bizden para alıyorlardı artık almıyorlar Saat 12:00’a kadar açık tutabiliyorlar. Yasayla alakalı çalışmalar var. Bunları odamız ve federasyonumuz aracılığıyla takip ediyoruz. Şu ana kadar bir gelişme yok” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.