LASTİK İŞ
ismail

REFERANDUM İÇİN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Gündem 15.04.2017 - 09:16, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

REFERANDUM İÇİN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Kocaeli Valiliği 16 Nisan Anayasa Halk Oylamasında alınan önlemleri kamuoyuna açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, “16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan Halkoylamasının İlimizde kanunlar çerçevesinde ve demokratik anlayış içerisinde her türlü baskılardan uzak, huzur ve güven ortamında gerçekleşmesi için Valiliğimizce aşağıda belirtilen tedbir ve güvenlik önlemleri alınmıştır: Kocaeli ilinde 16 Nisan 2017 Pazar günü 08.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek Halkoylamasında ilimizde 1.301.394 seçmen 15 adedi Kandıra, 1 adedi Gebze Cezaevinde olmak üzere TOPLAM 3494 sandıkta oy kullanacaktır. İlimizde, seçim güvenliğini sağlamak için amir ve polis memuru olarak 2231, rütbeli ve rütbesiz 617 jandarma personeli olmak üzere toplamda 2848 güvenlik personeli doğrudan seçimde görev yapacaktır. Ayrıca emniyet ve jandarma birimlerimiz vatandaşlarımızın hizmetinde, ilimizin güvenlik ve asayiş hizmetlerini büyük bir özveri içinde sürdürecektir. Valiliğimiz de İL SEÇİM HAREKÂT MERKEZİ kurulmuş olup, halkoylaması iş ve işlemlerinin koordinasyonu bu merkezce sağlanacaktır. Bu merkez 24 saat çalışma esasına göre 16 Nisan 2017 Pazar günü saat 00.00 dan itibaren ikinci bir emre kadar bir Vali Yardımcısı Koordinatörlüğünde görev yapacaktır. Aynı görevi yapmak üzere ilimizin tüm ilçelerinde İLÇE SEÇİM HAREKÂT MERKEZLERİ oluşturulmuştur. 298 sayılı Kanunun 79’uncu maddesi uyarınca; oy kullanma süresince Kocaeli ilinde bütün umumi eğlence yerleri oy verme süresince kapalı tutulacak, her ne suretle olursa olsun alkollü içki satılması, içkili yerlerle umumi mahallerde her çeşit alkollü içki verilmesi, içilmesi yasaklanmıştır. Oy verme günü, emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka ruhsatlı dahi olsa hiç kimse silah taşıyamayacaktır. Oy sayımı ve dökümünün geç saatlere kadar sürebileceği ihtimaline karşı SEDAŞ Dağıtım Direktörlüğü tarafından il ve ilçe seçim kurullarının görev yapacağı bina ile sandıkların konulacağı yerlerle çevrelerinin aydınlatılması konusunda il ve ilçe seçim kurulları ile işbirliği yapacak, olası elektrik arızalarına karşı acil müdahale ekiplerini hazır bulunduracaktır. Seçim günü sağlık problemi olup, evde sağlık hizmeti alan hastaların sorunsuz oy kullanabilmeleri amacıyla İl Halk Sağlığı bünyesindeki 444 38 33 no’lu telefonu arayarak, evde sağlık hizmeti birimine müracaat etmeleri halinde hastaların oy kullanabilmeleri için gerekli hizmet verilecektir. Yangın, su baskını, kazalar gibi Umumi hayata müessir afetlere karşı, İTFAİYE, AFAD, İSU, TELEKOM ve ilgili kurum ve kuruluşlar yeteri kadar nöbetçi ekip oluşturarak, gerekli tüm tedbirleri alacaktır.
Kocaeli Valiliği 16 Nisan Anayasa Halk Oylamasında alınan önlemleri kamuoyuna açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, “16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan Halkoylamasının İlimizde kanunlar çerçevesinde ve demokratik anlayış içerisinde her türlü baskılardan uzak, huzur ve güven ortamında gerçekleşmesi için Valiliğimizce aşağıda belirtilen tedbir ve güvenlik önlemleri alınmıştır:

Kocaeli ilinde 16 Nisan 2017 Pazar günü 08.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek Halkoylamasında ilimizde 1.301.394 seçmen 15 adedi Kandıra, 1 adedi Gebze Cezaevinde olmak üzere TOPLAM 3494 sandıkta oy kullanacaktır.

İlimizde, seçim güvenliğini sağlamak için amir ve polis memuru olarak 2231, rütbeli ve rütbesiz 617 jandarma personeli olmak üzere toplamda 2848 güvenlik personeli doğrudan seçimde görev yapacaktır. Ayrıca emniyet ve jandarma birimlerimiz vatandaşlarımızın hizmetinde, ilimizin güvenlik ve asayiş hizmetlerini büyük bir özveri içinde sürdürecektir.

Valiliğimiz de İL SEÇİM HAREKÂT MERKEZİ kurulmuş olup, halkoylaması iş ve işlemlerinin koordinasyonu bu merkezce sağlanacaktır. Bu merkez 24 saat çalışma esasına göre 16 Nisan 2017 Pazar günü saat 00.00 dan itibaren ikinci bir emre kadar bir Vali Yardımcısı Koordinatörlüğünde görev yapacaktır. Aynı görevi yapmak üzere ilimizin tüm ilçelerinde İLÇE SEÇİM HAREKÂT MERKEZLERİ oluşturulmuştur.

298 sayılı Kanunun 79’uncu maddesi uyarınca; oy kullanma süresince Kocaeli ilinde bütün umumi eğlence yerleri oy verme süresince kapalı tutulacak, her ne suretle olursa olsun alkollü içki satılması, içkili yerlerle umumi mahallerde her çeşit alkollü içki verilmesi, içilmesi yasaklanmıştır.

Oy verme günü, emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka ruhsatlı dahi olsa hiç kimse silah taşıyamayacaktır.

Oy sayımı ve dökümünün geç saatlere kadar sürebileceği ihtimaline karşı SEDAŞ Dağıtım Direktörlüğü tarafından il ve ilçe seçim kurullarının görev yapacağı bina ile sandıkların konulacağı yerlerle çevrelerinin aydınlatılması konusunda il ve ilçe seçim kurulları ile işbirliği yapacak, olası elektrik arızalarına karşı acil müdahale ekiplerini hazır bulunduracaktır.

Seçim günü sağlık problemi olup, evde sağlık hizmeti alan hastaların sorunsuz oy kullanabilmeleri amacıyla İl Halk Sağlığı bünyesindeki 444 38 33 no’lu telefonu arayarak, evde sağlık hizmeti birimine müracaat etmeleri halinde hastaların oy kullanabilmeleri için gerekli hizmet verilecektir.

Yangın, su baskını, kazalar gibi Umumi hayata müessir afetlere karşı, İTFAİYE, AFAD, İSU, TELEKOM ve ilgili kurum ve kuruluşlar yeteri kadar nöbetçi ekip oluşturarak, gerekli tüm tedbirleri alacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.