LASTİK İŞ

REFERANDUM NİSAN DA !

Asayiş 16.01.2017 - 07:03, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

REFERANDUM NİSAN DA !

AK PArti, anayasa değişikliğine ilişkin kanunun halk oylamasının, en erken 26 Mart Pazar günü en geç de 16 Nisan Pazar günü yapılmasını planlıyor.

AKP TBMM Genel Kurulunda görüşülen anayasa değişiklik teklifinin Meclis’te kabulünün ardından, referandumun, mart ayının sonu ya da nisan ayının başında yapılmasını öngörüyor. Anayasa değişiklik teklifi görüşmelerinin ikinci turu 18 Ocak Çarşamba günü başlayacak. Teklifin tümününün ise en geç 21 Ocak Cumartesi günü kabul edilerek kanunlaşması hedefleniyor. Anayasa değişikliğine ilişkin kanunun 23-24 Ocak’ta Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulması planlanırken, Erdoğan’ın kanunu onaylamak için kendisine tanınan 15 günlük yasal süreyi kullanmasına göre, halk oylamasının tarihi kesin olarak belirlenecek.
AK PArti, anayasa değişikliğine ilişkin kanunun halk oylamasının, en erken 26 Mart Pazar günü en geç de 16 Nisan Pazar günü yapılmasını planlıyor.

AKP TBMM Genel Kurulunda görüşülen anayasa değişiklik teklifinin Meclis’te kabulünün ardından, referandumun, mart ayının sonu ya da nisan ayının başında yapılmasını öngörüyor.

Anayasa değişiklik teklifi görüşmelerinin ikinci turu 18 Ocak Çarşamba günü başlayacak. Teklifin tümününün ise en geç 21 Ocak Cumartesi günü kabul edilerek kanunlaşması hedefleniyor.

Anayasa değişikliğine ilişkin kanunun 23-24 Ocak’ta Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulması planlanırken, Erdoğan’ın kanunu onaylamak için kendisine tanınan 15 günlük yasal süreyi kullanmasına göre, halk oylamasının tarihi kesin olarak belirlenecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.