LASTİK İŞ

S İ N E R J İ

Gündem 16.12.2019 - 09:40, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

S İ N E R J İ

Çok fazla kullanmaktayız sinerji kelimesini. Telaffuzu insanın hoşuna gider ve sizde adeta enerji çağrıştıran etkisini hissedersiniz. Şarkılar, türküler gibi bazen de kelimelerin toplumda çok tutulduğu, çok kullanıldığı bir gerçek. Örneğin “Güncel” ve “Olanak” kelimelerini ilk defa merhum Ecevit demeçlerinde kullanmış, anlamları nedir filan derken kısa sürede herkesin kelime haznesine girmişti. Şimdi konumuz sinerji: İsteyenin istediği gibi kullandığı bu kelime, kimine göre enerji, kimine göre güçlülük, kuvvetlilik. “Bir zincirin gücü, o zincirin en zayıf halkasının gücüne eşittir” denir. Yani sadece zincirin bir halkasına yükü bindirseniz; yükün tamamını o halkanın taşımasına imkânı yoktur; ama aynı yükü, zincirdeki bütün halkalar taşıyabilir. Demek ki “SİNERJİ”, gurubun enerjisini, gücünü maksimum noktaya getirme hali. Ben bunu matematiksel izaha ters düşse de; 1+1 = 2 değerinin esasen onbir (11) olarak tecelli etmesidir diyorum. Eskiler bir elin nesi var, iki elin sesi var diyerek kafa karıştırmadan, pratik bir şekilde sinerjiyi izah etmişler.      Tarihte birçok örneği olduğu gibi, yapılan çalışmalar ne zaman pozitif bir değer olarak ortaya çıksa, tartışmalarla bizi ayrılığa düşürecek, toplumsal kaosa sürükleyecek senaryoların sahneye konulmasını görüyoruz.. Orta Asya da Çinliler ustaca uyguladıkları yöntemlerle bizleri içimizde birbirimize düşürüp parçalamadılar mı?  Selçuklular da, Moğol istilasının etkisi olsa da asıl Bizanslıların parmağı yok mu? Osmanlılarda Avrupalıların ve tüm emperyalist güçlerin oyunları ile önce Devlet olma gücümüzü zafiyete düşürdüler, daha sonrasında malum sonu hazırlandı. Böylelikle gelecek nesillere taşınacak, telafisi çok zor zararlara uğratıldık. Bugün için baktığımızda yine benzeri oyunların ustaca oynandığını görüyoruz. Tarihten ibret alarak birlik ve dirlik içinde olmamız gerekirken, bir avuç kışkırtıcının oyunu, insanımızın vatana sahip çıkma duygularının ateşlenmesi, tahrik edilmesi yöntemiyle daha önce gördüğümüz filimler bize yeniden gösterilmek isteniyor. Uyanık olmazsak bize bu filmi seyrettirmede ısrarlı olduklarını görüyorum.                Bizlerin bir zincirin halkasında sağlam durmamızın birilerini rahatsız etmesi doğaldır. Bizlerin halkada zayıflatılması zaten senaryoda var. Filmi daha önce gördüğümüze göre matematik çıldırtmalı ve bir ile bir'in toplamı iki değil onbir etmeli, hatta bir tane bir daha yanına gelerek yüz onbir etmelidir. Binlerin, on binlerin, on milyonların, kısaca Türk Milletinin, bütün senaryolara karşı direnç ve mukavemet oluşturacak “ SİNERJİ' ye gerçekten ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bu ülkeyi yönetenleri de, yönetmek isteyenleri de bu çağrımdan ayrı tutmuyorum. Sevgi ile kalın. 

Çok fazla kullanmaktayız sinerji kelimesini.
Telaffuzu insanın hoşuna gider ve sizde adeta enerji çağrıştıran etkisini hissedersiniz. Şarkılar, türküler gibi bazen de kelimelerin toplumda çok tutulduğu, çok kullanıldığı bir gerçek. Örneğin “Güncel” ve “Olanak” kelimelerini ilk defa merhum Ecevit demeçlerinde kullanmış, anlamları nedir filan derken kısa sürede herkesin kelime haznesine girmişti.
Şimdi konumuz sinerji:
İsteyenin istediği gibi kullandığı bu kelime, kimine göre enerji, kimine göre güçlülük, kuvvetlilik.
“Bir zincirin gücü, o zincirin en zayıf halkasının gücüne eşittir” denir.
Yani sadece zincirin bir halkasına yükü bindirseniz; yükün tamamını o halkanın taşımasına imkânı yoktur; ama aynı yükü, zincirdeki bütün halkalar taşıyabilir.
Demek ki “SİNERJİ”, gurubun enerjisini, gücünü maksimum noktaya getirme hali.

Ben bunu matematiksel izaha ters düşse de; 1+1 = 2 değerinin esasen onbir (11) olarak tecelli etmesidir diyorum.
Eskiler bir elin nesi var, iki elin sesi var diyerek kafa karıştırmadan, pratik bir şekilde sinerjiyi izah etmişler.     

Tarihte birçok örneği olduğu gibi, yapılan çalışmalar ne zaman pozitif bir değer olarak ortaya çıksa, tartışmalarla bizi ayrılığa düşürecek, toplumsal kaosa sürükleyecek senaryoların sahneye konulmasını görüyoruz..
Orta Asya da Çinliler ustaca uyguladıkları yöntemlerle bizleri içimizde birbirimize düşürüp parçalamadılar mı? 
Selçuklular da, Moğol istilasının etkisi olsa da asıl Bizanslıların parmağı yok mu?
Osmanlılarda Avrupalıların ve tüm emperyalist güçlerin oyunları ile önce Devlet olma gücümüzü zafiyete düşürdüler, daha sonrasında malum sonu hazırlandı.
Böylelikle gelecek nesillere taşınacak, telafisi çok zor zararlara uğratıldık.
Bugün için baktığımızda yine benzeri oyunların ustaca oynandığını görüyoruz.
Tarihten ibret alarak birlik ve dirlik içinde olmamız gerekirken, bir avuç kışkırtıcının oyunu, insanımızın vatana sahip çıkma duygularının ateşlenmesi, tahrik edilmesi yöntemiyle daha önce gördüğümüz filimler bize yeniden gösterilmek isteniyor.
Uyanık olmazsak bize bu filmi seyrettirmede ısrarlı olduklarını görüyorum.
               Bizlerin bir zincirin halkasında sağlam durmamızın birilerini rahatsız etmesi doğaldır.
Bizlerin halkada zayıflatılması zaten senaryoda var.
Filmi daha önce gördüğümüze göre matematik çıldırtmalı ve bir ile bir'in toplamı iki değil onbir etmeli, hatta bir tane bir daha yanına gelerek yüz onbir etmelidir.
Binlerin, on binlerin, on milyonların, kısaca Türk Milletinin, bütün senaryolara karşı direnç ve mukavemet oluşturacak “ SİNERJİ' ye gerçekten ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bu ülkeyi yönetenleri de, yönetmek isteyenleri de bu çağrımdan ayrı tutmuyorum.
Sevgi ile kalın. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.