SAĞLIK ELLERİNİZDE

Sağlık 08.05.2017 - 11:51, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

SAĞLIK ELLERİNİZDE

5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü, çeşitli etkinliklerle kutlandı. Gölcük Necati Çelik Devlet hastanesi Sağlık personeli Anıt parkta stant kurarak el hijyeniyle ilgili vatandaşa bilgi verdi.

5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü, çeşitli etkinliklerle kutlandı. Gölcük Necati Çelik Devlet hastanesi Sağlık  personeli Anıt parkta stant kurarak el hijyeniyle ilgili vatandaşa bilgi verdi. ‘Ellerimizi Yıkayalım Sağlığımızı Koruyalım’ sloganı ile farkındalığın artırılması yönünde düzenlenen “5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü” etkinliğini nedeni ile   Gölcük Necati Çelik Devlet hastanesi Sağlık  personeli Anıt parkta vatandaşı bilgilendirdiler. 5 Mayıs Dünya El Hijyeni günü ile alakalı olarak açıklamalarda bulunan Hastane yöneticileri “Dünya Sağlık Örgütü tarafından 5 Mayıs 2005 yılında “Dünya El Hijyeni Günü olarak kabul edilmiş ve ‘temiz bakım, güvenli bakımdır’ sloganı ile sağlık çalışanlarının el hijyeni konusunda bilgi ve farkındalıklarının artırılması hedeflenmektedir. Bu kapsamda; el yıkama, antiseptikle el yıkama, antiseptikle el ovalama veya cerrahi el antisepsisini ifade etmek için kullanılan genel bir kavramdır. Tüm dünyada sağlık hizmeti ilişkili enfeksiyonlar önemli bir halk sağlığı problemidir. Sağlık hizmetiyle ilişkili enfeksiyonların önlenmesinde en önemli kurallarda birisi el hijyenidir. Bu bağlamda günlük yaşamda en fazla kirlenen organların başında eller geliyor. Bu nedenle sadece hastanelerde değil günlük hayatta da insanların el hijyenine dikkat etmesi gerekmektedir. Ayrıca el yıkanmasındaki sıklık sağlığımız için önemlidir. Hastalıkların yayılmasından ve hastalığın oluşmasından bizleri her daim korur. Dokunulan her yüzeyde, hatta havada bile mikroplar bulunmaktadır. Bu bakımdan gözle görülmeyen bu mikroplara karşı daima eller yıkanmalıdır” dediler.
5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü, çeşitli etkinliklerle kutlandı. Gölcük Necati Çelik Devlet hastanesi Sağlık personeli Anıt parkta stant kurarak el hijyeniyle ilgili vatandaşa bilgi verdi.

5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü, çeşitli etkinliklerle kutlandı. Gölcük Necati Çelik Devlet hastanesi Sağlık  personeli Anıt parkta stant kurarak el hijyeniyle ilgili vatandaşa bilgi verdi.

‘Ellerimizi Yıkayalım Sağlığımızı Koruyalım’ sloganı ile farkındalığın artırılması yönünde düzenlenen “5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü” etkinliğini nedeni ile   Gölcük Necati Çelik Devlet hastanesi Sağlık  personeli Anıt parkta vatandaşı bilgilendirdiler.

5 Mayıs Dünya El Hijyeni günü ile alakalı olarak açıklamalarda bulunan Hastane yöneticileri “Dünya Sağlık Örgütü tarafından 5 Mayıs 2005 yılında “Dünya El Hijyeni Günü olarak kabul edilmiş ve ‘temiz bakım, güvenli bakımdır’ sloganı ile sağlık çalışanlarının el hijyeni konusunda bilgi ve farkındalıklarının artırılması hedeflenmektedir. Bu kapsamda; el yıkama, antiseptikle el yıkama, antiseptikle el ovalama veya cerrahi el antisepsisini ifade etmek için kullanılan genel bir kavramdır. Tüm dünyada sağlık hizmeti ilişkili enfeksiyonlar önemli bir halk sağlığı problemidir.

Sağlık hizmetiyle ilişkili enfeksiyonların önlenmesinde en önemli kurallarda birisi el hijyenidir. Bu bağlamda günlük yaşamda en fazla kirlenen organların başında eller geliyor. Bu nedenle sadece hastanelerde değil günlük hayatta da insanların el hijyenine dikkat etmesi gerekmektedir. Ayrıca el yıkanmasındaki sıklık sağlığımız için önemlidir. Hastalıkların yayılmasından ve hastalığın oluşmasından bizleri her daim korur. Dokunulan her yüzeyde, hatta havada bile mikroplar bulunmaktadır. Bu bakımdan gözle görülmeyen bu mikroplara karşı daima eller yıkanmalıdır” dediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.