LASTİK İŞ

SAĞLIK MÜDÜRÜLÜĞÜ TÜBERKÜLOZ TOPLANTISI YAPTI

Sağlık 03.01.2021 - 14:39, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

SAĞLIK MÜDÜRÜLÜĞÜ TÜBERKÜLOZ TOPLANTISI YAPTI

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan başkanlığında İl Tüberküloz Kontrol Kurulu toplantısı yapıldı

İlimizde tüberküloz faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda İl Tüberküloz Kontrol Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıya İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksek Pehlevan başkanlık yaparken Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Kocaeli Eczacı Odası Başkanlığı, Verem Savaş Derneği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kurum temsilcileri ile Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı ve Başkan Yardımcısı, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı, Sağlık Hizmetleri Başkanı ve Başkan Yardımcısı, İlçe Sağlık Müdürleri, Bulaşıcı Hastalıklar Birim Sorumlusu, Tüberküloz İl Koordinatörü, ve Verem Savaş Dispanser Hekimleri de katıldı. İl Tüberküloz Kontrol Kurulunun ilk toplantısı video konferans aracılığı ile gerçekleştirildi.   HEDEF HASTALIĞIN ÖNLENMESİ İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan’ın açılış konuşmasının ardından Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Mürsel Durmaz konuşma yaptı. Akabinde Tüberküloz İl Koordinatörü Dr. Ahmet Kazım Zorlu’nun tüberküloz hastalığı, tedavisi, korunma yolları hakkında genel bilgiler içeren ve ilimize ait tüberküloz verilerini özetleyen bir sunum yapıldı. Tüberküloz hastalığının önlenmesinin öncelikli hedefler arasında yer alması gerektiği vurgulanarak önlenebilir bir halk sorunu olması nedeniyle 2020 yılında yapılan çalışmalar değerlendirildi. Verimli geçen toplantıda, İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Birimi ve Tüberküloz İl Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan ’2021 yılı İl Tüberküloz Kontrol Kurulu Toplantı Kararları’ görüş ve önerileri doğrultusunda alınmak üzere kurul üyelerine sunuldu. Önümüzdeki yıl yapılması planlan çalışmalar ile ilgili kararlar alınarak toplantı sonlandırıldı.
İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan başkanlığında İl Tüberküloz Kontrol Kurulu toplantısı yapıldı

İlimizde tüberküloz faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda İl Tüberküloz Kontrol Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıya İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksek Pehlevan başkanlık yaparken Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Kocaeli Eczacı Odası Başkanlığı, Verem Savaş Derneği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kurum temsilcileri ile Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı ve Başkan Yardımcısı, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı, Sağlık Hizmetleri Başkanı ve Başkan Yardımcısı, İlçe Sağlık Müdürleri, Bulaşıcı Hastalıklar Birim Sorumlusu, Tüberküloz İl Koordinatörü, ve Verem Savaş Dispanser Hekimleri de katıldı. İl Tüberküloz Kontrol Kurulunun ilk toplantısı video konferans aracılığı ile gerçekleştirildi.

 

HEDEF HASTALIĞIN ÖNLENMESİ

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan’ın açılış konuşmasının ardından Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Mürsel Durmaz konuşma yaptı. Akabinde Tüberküloz İl Koordinatörü Dr. Ahmet Kazım Zorlu’nun tüberküloz hastalığı, tedavisi, korunma yolları hakkında genel bilgiler içeren ve ilimize ait tüberküloz verilerini özetleyen bir sunum yapıldı. Tüberküloz hastalığının önlenmesinin öncelikli hedefler arasında yer alması gerektiği vurgulanarak önlenebilir bir halk sorunu olması nedeniyle 2020 yılında yapılan çalışmalar değerlendirildi. Verimli geçen toplantıda, İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Birimi ve Tüberküloz İl Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan ’2021 yılı İl Tüberküloz Kontrol Kurulu Toplantı Kararları’ görüş ve önerileri doğrultusunda alınmak üzere kurul üyelerine sunuldu. Önümüzdeki yıl yapılması planlan çalışmalar ile ilgili kararlar alınarak toplantı sonlandırıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.