LASTİK İŞ
ismail

SAĞLIKTA EN ÖNEMLi NOKTA ORGAN BAĞIŞI

Sağlık 22.11.2019 - 19:16, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

SAĞLIKTA EN ÖNEMLi NOKTA ORGAN BAĞIŞI

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından "Organ Nakli ve Bağışı" konularında ünlü akademisyen ve hocaların eğitimci olarak görev aldığı Organ Bağışı ve Nakli Semineri gerçekleştirildi.

Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar ülkemizin önemli sağlık sorunlarından biridir. Organ ve doku nakli bekleyen hastaların sayısı her geçen gün artmakta olup ülkemizdeki kadavra bağışçı sayısının yetersiz kalması sonucu her yıl binlerce kişi organ beklerken hayatını kaybetmektedir. Hastaların yaşam süresi ve kalitesinde belirgin düşüşlere, ülke ekonomisi ve işgücünde ağır kayıplara yol açan organ yetmezlikleri önemli bir sağlık sorunu gerçeğimizdir.   Gerçekleştirdiği sempozyum ve seminer gibi birçok eğitim programıyla ülke genelinde dikkat çekici çalışmalar gerçekleştiren Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü,  bu kez Ülkemizde ve Dünya’da önemi her geçen gün artan Organ Bağışı ve Nakli konusunda bir seminer gerçekleştirdi. 21 Kasım tarihinde Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda gerçekleştirilen sempozyuma Kocaeli İl Müftü Yardımcısı Burhan Bilgin, İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Onursal Varlıklı, Sağlık Bakanlığı Kuzey Marmara Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlu Hekimi Op. Dr. Gültekin Hoş, Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Hakeri, İl Sağlık Müdürlüğü İdarecileri, İlçe Sağlık Müdürleri, Kamu Hastaneleri Başhekim ve İdarecileri ve çok sayıda sağlık personeli katılım sağladı. Gün boyunca devam eden seminerde katılımcılara birbirinden değerli akademisyenler tarafından Organ Bağışı Ve Naklinde Güncel Yaklaşımlar, Organ Bağışı ve Nakli Süreci, Organ Bağışının Hukuki Yönü,  Aile Görüşmesi gibi konularda önemli bilgiler aktarıldı. Kocaeli İl Müftü Yardımcısı Burhan Bilgin tarafından ise katılımcılara Organ Naklinin Dini Yönü ve Boyutu konusunda geniş bir sunum yapılarak önemli bilgilendirmelerde bulunuldu. Seminerde ayrıca Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirilen başarılı böbrek nakli  operasyonu ile sağlığına kavuşan Bayram Ala (42) gerçekleştirdiği konuşmasıyla katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Onursal Varlıklı tarafından Kocaeli’de Organ bağışı ve nakli konularında gerçekleştirdikleri başarılı çalışmalardan dolayı Dilovası Devlet Hastanesi, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi, Kocaeli Devlet Hastanesi, Karamürsel Devlet Hastanesi ve Dilovası İlçe Sağlık Müdürlüğü idarecileri ve çalışanlarına teşekkür belgesi takdim edildi.
Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından "Organ Nakli ve Bağışı" konularında ünlü akademisyen ve hocaların eğitimci olarak görev aldığı Organ Bağışı ve Nakli Semineri gerçekleştirildi.

Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar ülkemizin önemli sağlık sorunlarından biridir. Organ ve doku nakli bekleyen hastaların sayısı her geçen gün artmakta olup ülkemizdeki kadavra bağışçı sayısının yetersiz kalması sonucu her yıl binlerce kişi organ beklerken hayatını kaybetmektedir. Hastaların yaşam süresi ve kalitesinde belirgin düşüşlere, ülke ekonomisi ve işgücünde ağır kayıplara yol açan organ yetmezlikleri önemli bir sağlık sorunu gerçeğimizdir.

 

Gerçekleştirdiği sempozyum ve seminer gibi birçok eğitim programıyla ülke genelinde dikkat çekici çalışmalar gerçekleştiren Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü,  bu kez Ülkemizde ve Dünya’da önemi her geçen gün artan Organ Bağışı ve Nakli konusunda bir seminer gerçekleştirdi.

21 Kasım tarihinde Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda gerçekleştirilen sempozyuma Kocaeli İl Müftü Yardımcısı Burhan Bilgin, İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Onursal Varlıklı, Sağlık Bakanlığı Kuzey Marmara Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlu Hekimi Op. Dr. Gültekin Hoş, Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Hakeri, İl Sağlık Müdürlüğü İdarecileri, İlçe Sağlık Müdürleri, Kamu Hastaneleri Başhekim ve İdarecileri ve çok sayıda sağlık personeli katılım sağladı.

Gün boyunca devam eden seminerde katılımcılara birbirinden değerli akademisyenler tarafından Organ Bağışı Ve Naklinde Güncel Yaklaşımlar, Organ Bağışı ve Nakli Süreci, Organ Bağışının Hukuki Yönü,  Aile Görüşmesi gibi konularda önemli bilgiler aktarıldı. Kocaeli İl Müftü Yardımcısı Burhan Bilgin tarafından ise katılımcılara Organ Naklinin Dini Yönü ve Boyutu konusunda geniş bir sunum yapılarak önemli bilgilendirmelerde bulunuldu.

Seminerde ayrıca Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirilen başarılı böbrek nakli  operasyonu ile sağlığına kavuşan Bayram Ala (42) gerçekleştirdiği konuşmasıyla katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Onursal Varlıklı tarafından Kocaeli’de Organ bağışı ve nakli konularında gerçekleştirdikleri başarılı çalışmalardan dolayı Dilovası Devlet Hastanesi, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi, Kocaeli Devlet Hastanesi, Karamürsel Devlet Hastanesi ve Dilovası İlçe Sağlık Müdürlüğü idarecileri ve çalışanlarına teşekkür belgesi takdim edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.