SAHTE KARTA CEZA GELİYOR

Ekonomi 20.12.2016 - 08:44, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

SAHTE KARTA CEZA GELİYOR

Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, toplu taşıma araçlarına takılan cihazlarla sahte kart kullanımının kolay tespit edildiğini belirterek “Sahte kart kullanmak ciddi suçtur, bundan sonra sahte kart sahiplerini savcılığa şikayet etmeye başlıyoruz. Kimse kusura bakmasın” dedi

Büyükşehir Belediyesi tarafından toplu taşıma araçlarında uygulamaya konulan Kocaeli merkezde hizmet veren ulaşım araçlarına takılan cihazlar ile kartın kimlik bilgileri şoförün önüne çıkıyor. Toplu taşıma araçlarına getirilen cihazlarla birlikte sahte kart kullanımları da bir bir ortaya çıkmaya başladı. Cihazlar sayesinde sahte kart kullanımlarının kolay tespit edildiğini belirten Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, “Bundan sonra araçlara takılan cihazlarla Kent Kart okutanın kimlik bilgileri ve fotoğrafı şoförün önünde bulunan ekrana yansımaktadır. Sahte kart kullanmak ciddi suçtur. Kendilerine verilen haklar başkası için kullanılmaktadır. Bundan sonra sahte kart sahiplerini savcılığa şikayet etmeye başlıyoruz. Kimse kusura bakmasın” dedi.   ‘520 ARAÇTA VAR’ Başkan Kurt, “4 ay önce Kent Kart cihazlarının yenilenmesi için yeni bir firmayla anlaştık. Cihazlarımız değiştirildi. Öncelikli olarak 520 şehir içi araçlarında cihazların hepsi değiştirildi. İki hafta içerisinde kent genelindeki bütün cihazlar değiştirilecek. Bu cihazların birçok özelliği vardır. Cihaz fotoğraf tanımlama özelliğine sahiptir. Kartta bulunan bilgileri tanımasının yanı sıra kartın fotoğrafını da tanımaktadır. Kart okuttuğunuz an kart bilgileri şoförün önünde bulunan panele gelmektedir. Bu sayede birçok sahte kartı yakaladık. Daha önce bu durumlar tespit edilemiyordu” ifadelerine yer verdi.   ‘GÜNLÜK 100 SAHTE KİMLİK’ Devamında Kurt, şehir merkezinde günlük 100 tane sahte kart kullanımı tesit ettiklerini belirterek “Ama her geçen gün azalmaya başlamıştır. Sahte kart kullanmak ciddi suçtur. Bu yönde ikazlarımız yapıldı. Ancak halen daha devam etmektedir. Kendilerine verilen hakları başkası için kullanılmaktadır. Bundan sonra sahte kart sahiplerini savcılığa şikayet etmeye başlıyoruz. Kimse kusura bakmasın. Burada bir hak ihlali vardır. Bizim üyelerimiz de bu durumdan muzdarip oluyorlardı” şeklinde konuştu.   ‘RESMİ EVRAKTAN SAHTEKARLIK’ Her meslek grubundan sahte kart kullanımıyla karşılaştıklarını söyleyen Kurt, “Öğretmenler, engelliler, 65 yaş üstü ve öğrenciler de sahte kimlik kullanabiliyor. Her meslek grubu tarafından sahte kart kullanımı yoluna gidilmektedir. Bu duruma başvuranlar resmi evraktan sahtekarlık ile suçlanacaklardır. Burada kimsenin canının yanmasını istemiyoruz. Ama bizim canımız yanmaktadır” sözlerini kullandı.   ‘ARTIK SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK’ Kurt son olarak, “Sahtekarlığa başvuranlar özellikle fotoğraf değiştiriyor. İndirimli veya ücretsiz kartı olanların kartının üzerine başka fotoğraf yapıştırılıyor. Hatta profesyonel şeklinde yapanlarda var. Yeni cihazlar bu durumun önüne geçiyor. Cihaza okutulunca hemen sinyal veriyor. Artık sahte kart okutanın kartı elinden alınmaktadır. Bu kart UKOME’ye bildiriliyor. Bu kart sahibine bir ay kartı iptal ediliyor. İkinci defa yakalandığında süresiz iptal ediliyor. Artık biz de savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz” diyerek açıklamalarını sonlandırdı. 
Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, toplu taşıma araçlarına takılan cihazlarla sahte kart kullanımının kolay tespit edildiğini belirterek “Sahte kart kullanmak ciddi suçtur, bundan sonra sahte kart sahiplerini savcılığa şikayet etmeye başlıyoruz. Kimse kusura bakmasın” dedi

Büyükşehir Belediyesi tarafından toplu taşıma araçlarında uygulamaya konulan

Kocaeli merkezde hizmet veren ulaşım araçlarına takılan cihazlar ile kartın kimlik bilgileri şoförün önüne çıkıyor. Toplu taşıma araçlarına getirilen cihazlarla birlikte sahte kart kullanımları da bir bir ortaya çıkmaya başladı. Cihazlar sayesinde sahte kart kullanımlarının kolay tespit edildiğini belirten Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, “Bundan sonra araçlara takılan cihazlarla Kent Kart okutanın kimlik bilgileri ve fotoğrafı şoförün önünde bulunan ekrana yansımaktadır. Sahte kart kullanmak ciddi suçtur. Kendilerine verilen haklar başkası için kullanılmaktadır. Bundan sonra sahte kart sahiplerini savcılığa şikayet etmeye başlıyoruz. Kimse kusura bakmasın” dedi.

 

‘520 ARAÇTA VAR’

Başkan Kurt, “4 ay önce Kent Kart cihazlarının yenilenmesi için yeni bir firmayla anlaştık. Cihazlarımız değiştirildi. Öncelikli olarak 520 şehir içi araçlarında cihazların hepsi değiştirildi. İki hafta içerisinde kent genelindeki bütün cihazlar değiştirilecek. Bu cihazların birçok özelliği vardır. Cihaz fotoğraf tanımlama özelliğine sahiptir. Kartta bulunan bilgileri tanımasının yanı sıra kartın fotoğrafını da tanımaktadır. Kart okuttuğunuz an kart bilgileri şoförün önünde bulunan panele gelmektedir. Bu sayede birçok sahte kartı yakaladık. Daha önce bu durumlar tespit edilemiyordu” ifadelerine yer verdi.

 

‘GÜNLÜK 100 SAHTE KİMLİK’

Devamında Kurt, şehir merkezinde günlük 100 tane sahte kart kullanımı tesit ettiklerini belirterek “Ama her geçen gün azalmaya başlamıştır. Sahte kart kullanmak ciddi suçtur. Bu yönde ikazlarımız yapıldı. Ancak halen daha devam etmektedir. Kendilerine verilen hakları başkası için kullanılmaktadır. Bundan sonra sahte kart sahiplerini savcılığa şikayet etmeye başlıyoruz. Kimse kusura bakmasın. Burada bir hak ihlali vardır. Bizim üyelerimiz de bu durumdan muzdarip oluyorlardı” şeklinde konuştu.

 

‘RESMİ EVRAKTAN SAHTEKARLIK’

Her meslek grubundan sahte kart kullanımıyla karşılaştıklarını söyleyen Kurt, “Öğretmenler, engelliler, 65 yaş üstü ve öğrenciler de sahte kimlik kullanabiliyor. Her meslek grubu tarafından sahte kart kullanımı yoluna gidilmektedir. Bu duruma başvuranlar resmi evraktan sahtekarlık ile suçlanacaklardır. Burada kimsenin canının yanmasını istemiyoruz. Ama bizim canımız yanmaktadır” sözlerini kullandı.

 

‘ARTIK SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK’

Kurt son olarak, “Sahtekarlığa başvuranlar özellikle fotoğraf değiştiriyor. İndirimli veya ücretsiz kartı olanların kartının üzerine başka fotoğraf yapıştırılıyor. Hatta profesyonel şeklinde yapanlarda var. Yeni cihazlar bu durumun önüne geçiyor. Cihaza okutulunca hemen sinyal veriyor. Artık sahte kart okutanın kartı elinden alınmaktadır. Bu kart UKOME’ye bildiriliyor. Bu kart sahibine bir ay kartı iptal ediliyor. İkinci defa yakalandığında süresiz iptal ediliyor. Artık biz de savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz” diyerek açıklamalarını sonlandırdı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.