SANAYİ ÇARŞISININ YIKIMINA BAŞLANDI

Gölcük 03.01.2019 - 18:15, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

SANAYİ ÇARŞISININ YIKIMINA BAŞLANDI

Gölcük Belediyen Başkanı Mehmet Ellibeş başkanlığında gerçekleşen Meclis toplantısında konuşan Başkan Ellibeş; “Biz gerçekten devrim yaptık. Çok zor bir projenin altına imzamızı atarak işimizi yaptık. Aslında işimizi kolaylaştıran konu ise yeni sanayi çarşımızın yerinin en güzel yerde olması ve 18 ay kısa bir süre içerisinde tamamlandı. Bu günde transferler başladı. Gerçekten esnaflarımız çok ama çok heyecanlıdırlar. Aynı zamanda çokta mutludurlar. Çünkü kışın çamuru yazın tozu bulunmayan bir yeni sanayimiz var. Sanayi Esnafımızın yeni yerine heyecanla taşınmaya başladı. Eski sanayideki boşalan yerlerinin yıkımına başladık” dedi.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş başkanlığında Gölcük Belediyesi Meclis salonunda meclis toplantısı gerçekleşti. Saygı duruşunun ardından sonra toplantıda gündeme geçildi. MECLİS OLARAK DEVRİM YAPTIK 11 ana gündemin ardından açıklama yapan başkan Ellibeş şunları dile getirdi. Başkan Ellibeş; “Biz gerçekten devrim yaptık. Çok zor bir projenin altına imzamızı atarak işimizi yaptık. Aslında işimizi kolaylaştıran konu ise yeni sanayi çarşımızın yerinin en güzel yerde olması ve 18 ay kısa bir süre içerisinde tamamlandı. Bu günde transferler başladı. Gerçekten esnaflarımız çok ama çok heyecanlıdırlar. Aynı zamanda çokta mutludurlar. Çünkü kışın çamuru yazın tozu bulunmayan bir yeni sanayimiz var.  SANAYİ YIKIMI BAŞLADI Eski sanayinin tahliye edilen yerler ise kepçemiz tarafından yıkımını başlattık. Tabi ki daha taşınamayan esnaflarımız var. Bunlar için zaten söz vermiştik kolaylık sağlamak için 10 ve 15 gün süre istediler. Bizde bu süreye evet dedik. Kısa bir süre içerisinde eski sanayimiz boşaldığında ilk kazmamızı vuracağız” dedi. Hisareyn gençlik merkezi yapımı için bilgi veren Başkan Ellibeş; “Bunun yanında Hisareyn halkımızın talebi üzerine gençlik merkezimizi için yapım ihalesi 16 Ocakta yapılacaktır. Bu projemizde büyükşehir Belediyemizle ortaklaşa yaptık. Zaten Değirmendere'de yapılan katlı otopark ve kapalı Pazar yerinin inşaatı devam ediyor her hangi bir sorun yoktur” dedi.  11 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLDÜ Gündem Maddelerini açıklayan Başkan Ellibeş; “ilk gündem maddemiz Denetim Komisyonu Seçimi olduğunu belirterek, Berna Abiş, Hilmiye Gövez, Hüseyin Gencer, Yonca Yılmaz ve Muharrem Aydın isimler oylamaya sundu. Oy birliği ile kabul edilen isimler oylamaya geçerek komisyon seçimi yapıldı. Sözleşmeli personel çalıştırılması oy birliği, sözleşmeli personel ödenecek net ücret tutarın belirlenmesi oy birliği ile kabul edildi. Geçici işçi vizeleri ve mevsimlik işçi vizesi oy birliği ile kabul edildi. Dolu memur kadrosu derece değişikliği, memur boş kadro değişikliği oy birliği ile kabul edildi.  Değirmendere Topçular Mahallesi 474 Ada 1 parsel plan tadilatı teklifi komisyona havale edilmesi oy birliği ,ile kabul edildi. Türk Metal Sendikası ile Sanayi camii yaptırma için iş birliği protokolü imzalandı. Caminin inşaatına başlanmasında Sendika ilk etapta 250 bin lira, kaba inşaatın sonuna doğru 500 bin lira ve inşaatın sonuna doğru 250 bin lira ödeyecektir. Sendika bir milyon lirayı 3 kısımda ödeyecektir. 10. Gündem ise Gölcük Yeni Sanayi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile ortak hizmet projesi yapılmasını oy birliği ile kabul oldu. Son gündem maddesi ise Gölcük Çiftlik Spor Kulübü Derneği ile ortak hizmet projesi gerçekleştiğini belirti. Bu projede oy birliği ile kabul edildi. Dilek ve temennilerin ardından sonra toplantı son buldu. Fahri HANER
Gölcük Belediyen Başkanı Mehmet Ellibeş başkanlığında gerçekleşen Meclis toplantısında konuşan Başkan Ellibeş; “Biz gerçekten devrim yaptık. Çok zor bir projenin altına imzamızı atarak işimizi yaptık. Aslında işimizi kolaylaştıran konu ise yeni sanayi çarşımızın yerinin en güzel yerde olması ve 18 ay kısa bir süre içerisinde tamamlandı. Bu günde transferler başladı. Gerçekten esnaflarımız çok ama çok heyecanlıdırlar. Aynı zamanda çokta mutludurlar. Çünkü kışın çamuru yazın tozu bulunmayan bir yeni sanayimiz var. Sanayi Esnafımızın yeni yerine heyecanla taşınmaya başladı. Eski sanayideki boşalan yerlerinin yıkımına başladık” dedi.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş başkanlığında Gölcük Belediyesi Meclis salonunda meclis toplantısı gerçekleşti. Saygı duruşunun ardından sonra toplantıda gündeme geçildi.

MECLİS OLARAK DEVRİM YAPTIK
11 ana gündemin ardından açıklama yapan başkan Ellibeş şunları dile getirdi. Başkan Ellibeş; “Biz gerçekten devrim yaptık. Çok zor bir projenin altına imzamızı atarak işimizi yaptık. Aslında işimizi kolaylaştıran konu ise yeni sanayi çarşımızın yerinin en güzel yerde olması ve 18 ay kısa bir süre içerisinde tamamlandı. Bu günde transferler başladı. Gerçekten esnaflarımız çok ama çok heyecanlıdırlar. Aynı zamanda çokta mutludurlar. Çünkü kışın çamuru yazın tozu bulunmayan bir yeni sanayimiz var. 

SANAYİ YIKIMI BAŞLADI
Eski sanayinin tahliye edilen yerler ise kepçemiz tarafından yıkımını başlattık. Tabi ki daha taşınamayan esnaflarımız var. Bunlar için zaten söz vermiştik kolaylık sağlamak için 10 ve 15 gün süre istediler. Bizde bu süreye evet dedik. Kısa bir süre içerisinde eski sanayimiz boşaldığında ilk kazmamızı vuracağız” dedi. Hisareyn gençlik merkezi yapımı için bilgi veren Başkan Ellibeş; “Bunun yanında Hisareyn halkımızın talebi üzerine gençlik merkezimizi için yapım ihalesi 16 Ocakta yapılacaktır. Bu projemizde büyükşehir Belediyemizle ortaklaşa yaptık. Zaten Değirmendere'de yapılan katlı otopark ve kapalı Pazar yerinin inşaatı devam ediyor her hangi bir sorun yoktur” dedi. 

11 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLDÜ
Gündem Maddelerini açıklayan Başkan Ellibeş; “ilk gündem maddemiz Denetim Komisyonu Seçimi olduğunu belirterek, Berna Abiş, Hilmiye Gövez, Hüseyin Gencer, Yonca Yılmaz ve Muharrem Aydın isimler oylamaya sundu. Oy birliği ile kabul edilen isimler oylamaya geçerek komisyon seçimi yapıldı. Sözleşmeli personel çalıştırılması oy birliği, sözleşmeli personel ödenecek net ücret tutarın belirlenmesi oy birliği ile kabul edildi. Geçici işçi vizeleri ve mevsimlik işçi vizesi oy birliği ile kabul edildi. Dolu memur kadrosu derece değişikliği, memur boş kadro değişikliği oy birliği ile kabul edildi. 

Değirmendere Topçular Mahallesi 474 Ada 1 parsel plan tadilatı teklifi komisyona havale edilmesi oy birliği ,ile kabul edildi. Türk Metal Sendikası ile Sanayi camii yaptırma için iş birliği protokolü imzalandı. Caminin inşaatına başlanmasında Sendika ilk etapta 250 bin lira, kaba inşaatın sonuna doğru 500 bin lira ve inşaatın sonuna doğru 250 bin lira ödeyecektir. Sendika bir milyon lirayı 3 kısımda ödeyecektir. 10. Gündem ise Gölcük Yeni Sanayi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile ortak hizmet projesi yapılmasını oy birliği ile kabul oldu. Son gündem maddesi ise Gölcük Çiftlik Spor Kulübü Derneği ile ortak hizmet projesi gerçekleştiğini belirti. Bu projede oy birliği ile kabul edildi. Dilek ve temennilerin ardından sonra toplantı son buldu.
Fahri HANER

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.