SAPANCADAN SU ALINMAYA BAŞLANDI !

Kocaeli 25.12.2013 - 21:47, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

SAPANCADAN SU ALINMAYA BAŞLANDI !

Yağışların azlığı nedeni ile Sapanca Gölü’nden su alımına başlandı

Yağışların azlığı nedeni ile Sapanca Gölü’nden su alımına başlandı   Sapanca hattından su alınmaya başlandı   Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, yağışların az olması dolayısıyla Yuvacık Barajı’ndaki su seviyesinin düşmesi üzerine Sapanca hattından tekrar su almaya başladı. Bugünden itibaren 2 pompanın çalıştırıldığı Sapanca terfi merkezinde günde 130 bin metreküp su takviyesi yapılacak.   KAR YAĞIŞI AZALDI Büyükşehir İSU, B planı olarak devreye aldığı Sapanca-Yuvacık Hattı dolayısıyla bu yıl yağışlar az olmasına rağmen kentin susuzluk çekmemesini sağladı.  Hat ile bu yıl 15 Temmuz-18 Ekim günleri arasında 15 milyon metreküp su alan İSU, yağışların olmaması ve Yuvacık Barajı’ndaki su seviyesinin 5,45 milyon metreküpe düşmesi dolayısıyla B planını tekrar devreye soktu. 5 pompası bulunan Sapanca Terfi Hattı’nın 2 pompası bugün itibari ile çalıştırılmaya başlandı.   130 BİN METREKÜP SU ALINACAK Baraja bugünlerde 150 bin metreküp ham su girerken, şehre de her gün 350 bin metreküp arıtılmış içmesuyu veriliyor. Bundan dolayı da barajın su seviyesinde her gün azalma meydana geliyor. Sapanca gölünden alınacak su takviyesi ile ayrıca 130 bin metreküp su daha Yuvacık Barajı’na verilmiş olacak. Böylece içme suyu ile ilgili her hangi bir olumsuzluk yaşanmayacak.   22 KİLOMETRELİK ÇELİK HAT İSU Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Sapanca- Yuvacık Arıtma Tesisi İsale hattı, 22 kilometre çelik hat döşenerek oluşturuldu. Hazır halde bekletilen hat, Yuvacık Barajı’nda su yetersizliği durumlarında devreye alınıyor.  
Yağışların azlığı nedeni ile Sapanca Gölü’nden su alımına başlandı

Yağışların azlığı nedeni ile Sapanca Gölü’nden su alımına başlandı

 

Sapanca hattından su alınmaya başlandı

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, yağışların az olması dolayısıyla Yuvacık Barajı’ndaki su seviyesinin düşmesi üzerine Sapanca hattından tekrar su almaya başladı. Bugünden itibaren 2 pompanın çalıştırıldığı Sapanca terfi merkezinde günde 130 bin metreküp su takviyesi yapılacak.

 

KAR YAĞIŞI AZALDI

Büyükşehir İSU, B planı olarak devreye aldığı Sapanca-Yuvacık Hattı dolayısıyla bu yıl yağışlar az olmasına rağmen kentin susuzluk çekmemesini sağladı.  Hat ile bu yıl 15 Temmuz-18 Ekim günleri arasında 15 milyon metreküp su alan İSU, yağışların olmaması ve Yuvacık Barajı’ndaki su seviyesinin 5,45 milyon metreküpe düşmesi dolayısıyla B planını tekrar devreye soktu. 5 pompası bulunan Sapanca Terfi Hattı’nın 2 pompası bugün itibari ile çalıştırılmaya başlandı.

 

130 BİN METREKÜP SU ALINACAK

Baraja bugünlerde 150 bin metreküp ham su girerken, şehre de her gün 350 bin metreküp arıtılmış içmesuyu veriliyor. Bundan dolayı da barajın su seviyesinde her gün azalma meydana geliyor. Sapanca gölünden alınacak su takviyesi ile ayrıca 130 bin metreküp su daha Yuvacık Barajı’na verilmiş olacak. Böylece içme suyu ile ilgili her hangi bir olumsuzluk yaşanmayacak.

 

22 KİLOMETRELİK ÇELİK HAT

İSU Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Sapanca- Yuvacık Arıtma Tesisi İsale hattı, 22 kilometre çelik hat döşenerek oluşturuldu. Hazır halde bekletilen hat, Yuvacık Barajı’nda su yetersizliği durumlarında devreye alınıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.