LASTİK İŞ
ismail

SARI ‘’FIRINCININ DAYANACAK GÜCÜ KALMADI’’

Ekonomi 04.01.2020 - 10:48, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

SARI ‘’FIRINCININ DAYANACAK GÜCÜ KALMADI’’

Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, fırıncının dayanacak gücünün kalmadığını ifade ederek, “Ekmeğe en az yüzde 20 zam istiyoruz” dedi

KOCAELİ Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, ekmeğe zam konusu ile ilgili çalışma yaptıklarını ve bu çalışmayı gerekli birimlere sunduklarını ifade etti. 6 ay önce ekmeğe yalnızca yüzde 5 zam yaptıklarını kaydeden Sarı, “Bu zam bizim maliyetlerimizi bile karşılamadı dedi. Sarı, fırıncının dayanacak gücünün kalmadığını ifade ederek, “Ekmeğe en az yüzde 20 zam istiyoruz” ifadelerini kullandı.   ŞUBAT AYINA KALMAZ Yeni yıla zamlarla giren Türkiye, fırıncının artan maliyetlerinden dolayı ekmeği de zamlı almak zorunda kalacak. Bu çerçevede Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, “Ekmeğe azami yüzde 20 zam söz konusu. Bu ay, maliyet değişikliğine göre bazı illerde yüzde 12, bazılarında yüzde 15-20 zam yapılacak. Şubat ayına sarkması esnafı mağdur eder” derken, Kocaeli’de de zam çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.   ZAMLAR OLACAK Gazetemize konuşan Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, zam konusunda çalışma yaptıkları ve bakanlıktan dönüş beklediklerini ifade etti. Ankara’da ekmeğe yüzde 25 zam yapıldığını ve diğer illerde de buna benzer zamların olacağını kaydeden Sarı, “Bizler 5-6 ay önce ekmeğe yüzde 5 zam yaptık. Fakat bu zam ancak zararımızı karşıladı. Şimdi ekmeğe en az yüzde 20 zam yapılması için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. UNA ZAM GELDİ Son 6 ayda una yüzde 25 zam geldiğini kaydeden Sarı, “Doğalgaz, elektrik faturalarımız 2 katına çıktı. Araç giderlerimiz aynı şekilde iki katına çıktı. Poşete aynı şekilde iki kat fazla para ödüyoruz. Asgari ücrete yüzde 15 zam gelirken bizim de yüzde 20 zam talebimiz yüksek değil. Çünkü nereye elimizi atsak zam ve artık giderlerimizi karşılayamaz hale geldik” şeklinde konuştu.   HALK EKMEĞE YOK Fırıncının içinde bulunduğu hali halkın iyi anlaması gerektiğini ifade eden Başkan Sarı, “Fırıncı artık sırtındaki yükü taşıyamaz gale geldi. Fırıncının dayanacak gücü kalmadı. Zararına çalışıyoruz. Bu durumda zamdan başka çaremiz yok” dedi. Sarı, halk ekmeğe fırıncıların bir sosyal proje olarak baktığını kaydederek, “İlk etapta halk ekmeğe zam yapmak istemiyoruz” dedi.
Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, fırıncının dayanacak gücünün kalmadığını ifade ederek, “Ekmeğe en az yüzde 20 zam istiyoruz” dedi

KOCAELİ Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, ekmeğe zam konusu ile ilgili çalışma yaptıklarını ve bu çalışmayı gerekli birimlere sunduklarını ifade etti. 6 ay önce ekmeğe yalnızca yüzde 5 zam yaptıklarını kaydeden Sarı, “Bu zam bizim maliyetlerimizi bile karşılamadı dedi. Sarı, fırıncının dayanacak gücünün kalmadığını ifade ederek, “Ekmeğe en az yüzde 20 zam istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

ŞUBAT AYINA KALMAZ

Yeni yıla zamlarla giren Türkiye, fırıncının artan maliyetlerinden dolayı ekmeği de zamlı almak zorunda kalacak. Bu çerçevede Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, “Ekmeğe azami yüzde 20 zam söz konusu. Bu ay, maliyet değişikliğine göre bazı illerde yüzde 12, bazılarında yüzde 15-20 zam yapılacak. Şubat ayına sarkması esnafı mağdur eder” derken, Kocaeli’de de zam çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

 

ZAMLAR OLACAK

Gazetemize konuşan Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, zam konusunda çalışma yaptıkları ve bakanlıktan dönüş beklediklerini ifade etti. Ankara’da ekmeğe yüzde 25 zam yapıldığını ve diğer illerde de buna benzer zamların olacağını kaydeden Sarı, “Bizler 5-6 ay önce ekmeğe yüzde 5 zam yaptık. Fakat bu zam ancak zararımızı karşıladı. Şimdi ekmeğe en az yüzde 20 zam yapılması için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

UNA ZAM GELDİ

Son 6 ayda una yüzde 25 zam geldiğini kaydeden Sarı, “Doğalgaz, elektrik faturalarımız 2 katına çıktı. Araç giderlerimiz aynı şekilde iki katına çıktı. Poşete aynı şekilde iki kat fazla para ödüyoruz. Asgari ücrete yüzde 15 zam gelirken bizim de yüzde 20 zam talebimiz yüksek değil. Çünkü nereye elimizi atsak zam ve artık giderlerimizi karşılayamaz hale geldik” şeklinde konuştu.

 

HALK EKMEĞE YOK

Fırıncının içinde bulunduğu hali halkın iyi anlaması gerektiğini ifade eden Başkan Sarı, “Fırıncı artık sırtındaki yükü taşıyamaz gale geldi. Fırıncının dayanacak gücü kalmadı. Zararına çalışıyoruz. Bu durumda zamdan başka çaremiz yok” dedi. Sarı, halk ekmeğe fırıncıların bir sosyal proje olarak baktığını kaydederek, “İlk etapta halk ekmeğe zam yapmak istemiyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.