SARIBAY''KOCAELİ UYUŞTURUCU KULLANIMINDA İLK SIRADA''

26.06.2018 - 18:44, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

SARIBAY''KOCAELİ UYUŞTURUCU KULLANIMINDA İLK SIRADA''

26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı İle Mücadele Günü sebebiyle açıklama yapan Uyuşturucu İle Mücadele ve Madde Bağımlılarını Topluma Kazandırma Derneği Başkanı Hüseyin Akbulut, “İlimiz ülke genelinde en çok madde bağımlılığı kullanılan il olmuştur” dedi

26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı İle Mücadele Günü sebebiyle dün Sesimi Duyan Yok Mu? Uyuşturucu İle Mücadele ve Madde Bağımlılarını Topluma Kazandırma Derneği Başkanı Hüseyin Akbulut, Sabri Yalım Parkı’nda kamuoyunun dikkatini çekmek için basın açıklaması yaptı. Akbulut, daha önceden ilimiz siyasi parti il, ilçe başkanları ve belediye başkanlarını da konuyla ilgili duyarlı olmaları için açıklamaya davet etti. Ancak açıklamaya sadece CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya ve İzmit İlçe eski Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya’nın aralarında olduğu az sayıda insan katıldı.   UYUŞTURUCU KULLANIM YAŞI 9’A DÜŞMÜŞTÜR   Dernek Başkanı Hüseyin Akbulut durum karşısında sitem etti. Açıklamasına başlamadan önce protokol dahi katılmazken, biz bu mücadeleyi nasıl yapacağız? diye sitem etti. Akbulut şunları söyledi: “Uyuşturucu kullanımı tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de üst seviyelere çıkmıştır. Son 10 yılda yüzde 700 oranında artmıştır. İlimiz ülke genelinde en çok madde bağımlılığı kullanılan il olmuştur. Bu çok üzücü bir rakam. Ayrıca Uyuşturucu kulanım yaşı 9’a düşmüştür. Bugünkü toplantıda görüldüğü gibi halkımız çok duyarsız. Böyle olunca madde kullanım sayısız tabi ki yükselir.   11 BAKANLIK BİRDEN BAKIYOR   Polisimiz maalesef uyuşturucuyla mücadele konusunda yalnız bırakılmıştır. Polisimizin halk ve hükümet tarafından desteklenmesi gerekiyor. Bizim derneğimiz bu yılda hızlı çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürmeye devam ediyor. Hiçbir maddi imkanımız olmadığı halde 4 gencimizi tedavi ettirdik. Uyuşturucuyu konu alan bir tiyatro filmini gösterime koyduk. Halka seslenmek istiyorum eğer mahallenizde torbacı varsa bunu bilin. Acilen polise haber etmelerini rica ediyoruz. Ayrıca hükümetten bir uyuşturucuyla ilgili bakanlık kurulmasını istiyoruz. Çünkü konuya 11 bakanlık birden bakıyor. İşler çok hızlı yürümüyor. Denetimli serbestliğin 2 yıla çıkartılmasını istiyoruz. Madde kullanan gençlerin 3 ay değil, 2 sene süreyle hastaneye gidip idrarlarını vermeli.”   UYUŞTURUCU KULLANIMI İLK SIRADA CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay ise ülkenin en büyük sorunun uyuşturucuyla mücadele ve cinsellik olduğunu söyledi. Sarıbay, “Kocaeli, uyuşturucu kullanımda ilk sıra ve kullanım yaşı 9. Ben avukat olduğum için bilmekteyim. Adliyeye gelen dosyaların yarısına yakını uyuşturucu ve cinselliktir. Maalesef cinsel suçlar ve uyuşturucular ülkemizde son derece hızla artmakta. Bu parti ayrımı gözetmeksizin hepimizin sorunudur. CHP bu bağlamda uyuşturucuyla mücadelede de son derece çalışma yapmakta. Bu konu sadece polise bırakılacak kadar önemsiz değildir. Her anne ve babanın konuyla ilgili duyarlı olması gerekiyor. Kendi çocuğu dahi kullanıyorsa ihbar etmelidir” şeklinde konuştu.
26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı İle Mücadele Günü sebebiyle açıklama yapan Uyuşturucu İle Mücadele ve Madde Bağımlılarını Topluma Kazandırma Derneği Başkanı Hüseyin Akbulut, “İlimiz ülke genelinde en çok madde bağımlılığı kullanılan il olmuştur” dedi

26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı İle Mücadele Günü sebebiyle dün Sesimi Duyan Yok Mu? Uyuşturucu İle Mücadele ve Madde Bağımlılarını Topluma Kazandırma Derneği Başkanı Hüseyin Akbulut, Sabri Yalım Parkı’nda kamuoyunun dikkatini çekmek için basın açıklaması yaptı. Akbulut, daha önceden ilimiz siyasi parti il, ilçe başkanları ve belediye başkanlarını da konuyla ilgili duyarlı olmaları için açıklamaya davet etti. Ancak açıklamaya sadece CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya ve İzmit İlçe eski Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya’nın aralarında olduğu az sayıda insan katıldı.

 

UYUŞTURUCU KULLANIM YAŞI 9’A DÜŞMÜŞTÜR
 

Dernek Başkanı Hüseyin Akbulut durum karşısında sitem etti. Açıklamasına başlamadan önce protokol dahi katılmazken, biz bu mücadeleyi nasıl yapacağız? diye sitem etti. Akbulut şunları söyledi: “Uyuşturucu kullanımı tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de üst seviyelere çıkmıştır. Son 10 yılda yüzde 700 oranında artmıştır. İlimiz ülke genelinde en çok madde bağımlılığı kullanılan il olmuştur. Bu çok üzücü bir rakam. Ayrıca Uyuşturucu kulanım yaşı 9’a düşmüştür. Bugünkü toplantıda görüldüğü gibi halkımız çok duyarsız. Böyle olunca madde kullanım sayısız tabi ki yükselir.

 

11 BAKANLIK BİRDEN BAKIYOR
 

Polisimiz maalesef uyuşturucuyla mücadele konusunda yalnız bırakılmıştır. Polisimizin halk ve hükümet tarafından desteklenmesi gerekiyor. Bizim derneğimiz bu yılda hızlı çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürmeye devam ediyor. Hiçbir maddi imkanımız olmadığı halde 4 gencimizi tedavi ettirdik. Uyuşturucuyu konu alan bir tiyatro filmini gösterime koyduk. Halka seslenmek istiyorum eğer mahallenizde torbacı varsa bunu bilin. Acilen polise haber etmelerini rica ediyoruz. Ayrıca hükümetten bir uyuşturucuyla ilgili bakanlık kurulmasını istiyoruz. Çünkü konuya 11 bakanlık birden bakıyor. İşler çok hızlı yürümüyor. Denetimli serbestliğin 2 yıla çıkartılmasını istiyoruz. Madde kullanan gençlerin 3 ay değil, 2 sene süreyle hastaneye gidip idrarlarını vermeli.”

 

UYUŞTURUCU KULLANIMI İLK SIRADA

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay ise ülkenin en büyük sorunun uyuşturucuyla mücadele ve cinsellik olduğunu söyledi. Sarıbay, “Kocaeli, uyuşturucu kullanımda ilk sıra ve kullanım yaşı 9. Ben avukat olduğum için bilmekteyim. Adliyeye gelen dosyaların yarısına yakını uyuşturucu ve cinselliktir. Maalesef cinsel suçlar ve uyuşturucular ülkemizde son derece hızla artmakta. Bu parti ayrımı gözetmeksizin hepimizin sorunudur. CHP bu bağlamda uyuşturucuyla mücadelede de son derece çalışma yapmakta. Bu konu sadece polise bırakılacak kadar önemsiz değildir. Her anne ve babanın konuyla ilgili duyarlı olması gerekiyor. Kendi çocuğu dahi kullanıyorsa ihbar etmelidir” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.