LASTİK İŞ

SATIR BAŞI ÜYELERİNDEN OKULA KİTAP BAĞIŞI

Gündem 08.10.2018 - 17:38, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

SATIR BAŞI ÜYELERİNDEN OKULA KİTAP BAĞIŞI

Gölcük Eskişehirliler Sosyal Dayanışma Derneği ve Gölcük Satır başı kulüp üyeleri ile birlikte Eskişehir Kültür gezisine gittiler. Gölcük Satır başı kulüp üyelerinin topladığı kitaplar Eskişehir Han ilçesi Çok programlı Anadolu lisesinde yeni kurulan kütuphaneye destek vermek amacıyla Anadolu lisesinde görevli öğretmen Emrullah ERSAKAL'a teslim edildi.

Eskişehir Sazova parkı ziyaret edildi. Burada Su altı dünyasında birçok deniz canlısını büyük akvaryumlarda görme şansı bulundu. Uzay ve Bilim Merkezinde farklı bilgiler alındı. Daha sonra TCDD müzesi ziyaret edildi. Burada 1961 yılında yapımı başlayan ve 4.5 ay gibi kısa sürede Türk Mühendisler tarafından imalati tamamlanan fakat maalesef yaşanan talihsizlikler sonucunda üretim aşaması durdurulan Türkiye’nin İlk yerli otomobili DEVRİM ve yine ilk Buharlı tren olan KARAKURT ziyaret edilerek bir çok hatıra fotoğrafı çekildi . OKULA KİTAP BAĞIŞI Eskişehirin şehir içi ve Şehri ikiye ayıran Porsuk çayı çevresi gezildi. Gölcük Satır başı kulüp üyelerinin topladığı kitaplar Eskişehir Han ilçesi Çok programlı Anadolu lisesinde yeni kurulan kütuphaneye destek vermek amacıyla Anadolu lisesinde görevli öğretmen  Emrullah ERSAKAL'a  teslim edildi. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in  Balmumu heykel müzesinde  kendi el emeği ile yaptığı ve Osmanlı İmparatorluğunun kurucularından Türkiye Cumhuriyetine ulaşan tarih koridorunda Ülkemiz için emeği geçen devlet adamlarının tüm Cumhur başkanlarımızın Atatürk ve ailesinin siyasilerin sanatçıların işadamlarının gazetecilerin bazı ülkelerin devlet adamlarının Balmumundan yaptığı heykelleri görmek harikaydı. Daha sonra Kurşunlu Külliyesi ziyaret edildi. Mevlevihanede canlı yapılan muzikle rahatlama ve dinlenme olanağı buldular.  Türkiye’de sadece Eskişehirde çıkarılan lületaşından el emeği ile yapılan ürünleri ve cam üfleme ile yapılan ürünler görme fırsatı bulundu. Daha sonra Eskişehirin ilk kurulduğu yer olan Odunpazarı semtinde tarihi evler ziyaret edildi. Tur daha önceleri Han olarak kullanılan ve günümüzde hediyelik eşya satılan ve cafeler bulunan ATLIHAN da yorgunluk kahveleri içilerek son buldu.
Gölcük Eskişehirliler Sosyal Dayanışma Derneği ve Gölcük Satır başı kulüp üyeleri ile birlikte Eskişehir Kültür gezisine gittiler. Gölcük Satır başı kulüp üyelerinin topladığı kitaplar Eskişehir Han ilçesi Çok programlı Anadolu lisesinde yeni kurulan kütuphaneye destek vermek amacıyla Anadolu lisesinde görevli öğretmen Emrullah ERSAKAL'a teslim edildi.

Eskişehir Sazova parkı ziyaret edildi. Burada Su altı dünyasında birçok deniz canlısını büyük akvaryumlarda görme şansı bulundu. Uzay ve Bilim Merkezinde farklı bilgiler alındı. Daha sonra TCDD müzesi ziyaret edildi. Burada 1961 yılında yapımı başlayan ve 4.5 ay gibi kısa sürede Türk Mühendisler tarafından imalati tamamlanan fakat maalesef yaşanan talihsizlikler sonucunda üretim aşaması durdurulan Türkiye’nin İlk yerli otomobili DEVRİM ve yine ilk Buharlı tren olan KARAKURT ziyaret edilerek bir çok hatıra fotoğrafı çekildi .

OKULA KİTAP BAĞIŞI
Eskişehirin şehir içi ve Şehri ikiye ayıran Porsuk çayı çevresi gezildi. Gölcük Satır başı kulüp üyelerinin topladığı kitaplar Eskişehir Han ilçesi Çok programlı Anadolu lisesinde yeni kurulan kütuphaneye destek vermek amacıyla Anadolu lisesinde görevli öğretmen  Emrullah ERSAKAL'a  teslim edildi. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in  Balmumu heykel müzesinde  kendi el emeği ile yaptığı ve Osmanlı İmparatorluğunun kurucularından Türkiye Cumhuriyetine ulaşan tarih koridorunda Ülkemiz için emeği geçen devlet adamlarının tüm Cumhur başkanlarımızın Atatürk ve ailesinin siyasilerin sanatçıların işadamlarının gazetecilerin bazı ülkelerin devlet adamlarının Balmumundan yaptığı heykelleri görmek harikaydı. Daha sonra Kurşunlu Külliyesi ziyaret edildi. Mevlevihanede canlı yapılan muzikle rahatlama ve dinlenme olanağı buldular.  Türkiye’de sadece Eskişehirde çıkarılan lületaşından el emeği ile yapılan ürünleri ve cam üfleme ile yapılan ürünler görme fırsatı bulundu. Daha sonra Eskişehirin ilk kurulduğu yer olan Odunpazarı semtinde tarihi evler ziyaret edildi. Tur daha önceleri Han olarak kullanılan ve günümüzde hediyelik eşya satılan ve cafeler bulunan ATLIHAN da yorgunluk kahveleri içilerek son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.