SAVUNMA ASLA SUSTURULAMAZ

Gündem 11.10.2017 - 15:15, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

SAVUNMA ASLA SUSTURULAMAZ

Av. Mehmet Samim Geredeli'nin bürosunda uğradığı silahlı saldırıyı lanetleyen Kocaeli Baro Başkanı Av. Sertif Gökçe, "Bu saldırıların failleri bilmeliler ki savunma, alçakça saldırılara asla boyun eğmez, asla susmaz, susturulamaz" dedi

Avukat Mehmet Samim Geredeli, İzmit Fethiye Caddesi'nde bulunan bürosunda tartıştığı S.A.S tarafından tabancayla vurularak öldürüldü. Avukat Geredeli'nin ölümü başta yakınları olmak üzere Kocaeli Barosu'nu da derinden sarstı. Kocaeli Barosu'na bağlı meslektaşları Adliye binası önünde toplanarak basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı gerçekleştiren Baro Başkanı Av. Sertif Gökçe, saldırıyı kınayarak "Meslektaşlarımızın görevleri başında uğradığı hain saldırılar, savunma kurumuyla birlikte tüm yargıyı hedef almaktadır. Bu saldırıların failleri bilmeliler ki savunma, alçakça saldırılara asla boyun eğmez, asla susmaz, susturulamaz" şeklinde konuştu.   EN AĞIR ŞEKİLDE LANETLİYORUZ Açıklamasında Kocaeli Baro Başkanı Av. Sertif Gökçe, "Baromuz mensubu değerli meslektaşımız Av. Mehmet Samim Geredeli'nin, dün bürosunda uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin derin üzüntüsü içindeyiz. Görev şehidi meslektaşımıza Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve tüm meslektaşlarımıza baş sağlığı diliyoruz. Meslektaşımız ofisinde mesleki faaliyetini sürdürürken, haince katledilmiştir. Bu saldırıyı en ağır şekilde lanetliyoruz" dedi.   AVUKAT UYUŞMAZLIKLARIN TARAFI DEĞİLDİR Devamında Gökçe, "Kamu görevi yapan biz avukatlara yönelik sözlü, fiili ve hatta silahlı saldırılar, maalesef kaygı verici boyutlara ulaşmıştır. Kısa bir süre önce; Gemlik'te, meslektaşımız Av. Özgür AKSOY alçakça katledilmiştir. Yine; Şanlıurfa Baro Başkanı Av. Ahmet Tüysüz Viranşehir Adliyesi'nde, sözlü ve fiziksel saldırıya uğramıştır. Dün, Antalya'nın Korkuteli İlçesi Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçüköner'in de silahlı saldırı sonucu yaralanması, kaygılarımızın yersiz olmadığını göstermiştir. Hukuk camiasına yönelik şiddet, giderek daha vahim bir boyuta ulaşmaktadır. Önemle belirtmek isteriz ki, avukatlar uyuşmazlıkların tarafı değildirler. Avukatın, vekil sıfatıyla takip ettiği davanın taraflarıyla bir tutularak hedef gösterilmesi, sözlü, fiili ve silahlı saldırılara uğraması asla kabul edilemez" ifadelerine yer verdi.   SAVUNMA ASLA SUSTURULAMAZ Son olarak Gökçe, avukatların uğradığı saldırının tüm yargıyı hedef aldığını belirtirken "Meslektaşlarımızın görevleri başında uğradığı hain saldırılar, savunma kurumuyla birlikte tüm yargıyı hedef almaktadır. Bu saldırıların failleri bilmeliler ki savunma, alçakça saldırılara asla boyun eğmez, asla susmaz, susturulamaz. Faillerin ve varsa azmettiricilerinin, en kısa süre içerisinde yargı önüne çıkarılmalarını ve en ağır şekilde cezalandırılmalarını bekliyor, hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı, meslektaşlarımızın ve kamuoyunun dikkatine sunuyoruz" diyerek konuşmasını tamamladı.
Av. Mehmet Samim Geredeli'nin bürosunda uğradığı silahlı saldırıyı lanetleyen Kocaeli Baro Başkanı Av. Sertif Gökçe, "Bu saldırıların failleri bilmeliler ki savunma, alçakça saldırılara asla boyun eğmez, asla susmaz, susturulamaz" dedi

Avukat Mehmet Samim Geredeli, İzmit Fethiye Caddesi'nde bulunan bürosunda tartıştığı S.A.S tarafından tabancayla vurularak öldürüldü. Avukat Geredeli'nin ölümü başta yakınları olmak üzere Kocaeli Barosu'nu da derinden sarstı. Kocaeli Barosu'na bağlı meslektaşları Adliye binası önünde toplanarak basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı gerçekleştiren Baro Başkanı Av. Sertif Gökçe, saldırıyı kınayarak "Meslektaşlarımızın görevleri başında uğradığı hain saldırılar, savunma kurumuyla birlikte tüm yargıyı hedef almaktadır. Bu saldırıların failleri bilmeliler ki savunma, alçakça saldırılara asla boyun eğmez, asla susmaz, susturulamaz" şeklinde konuştu.

 

EN AĞIR ŞEKİLDE LANETLİYORUZ
Açıklamasında Kocaeli Baro Başkanı Av. Sertif Gökçe, "Baromuz mensubu değerli meslektaşımız Av. Mehmet Samim Geredeli'nin, dün bürosunda uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin derin üzüntüsü içindeyiz. Görev şehidi meslektaşımıza Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve tüm meslektaşlarımıza baş sağlığı diliyoruz. Meslektaşımız ofisinde mesleki faaliyetini sürdürürken, haince katledilmiştir. Bu saldırıyı en ağır şekilde lanetliyoruz" dedi.

 

AVUKAT UYUŞMAZLIKLARIN TARAFI DEĞİLDİR
Devamında Gökçe, "Kamu görevi yapan biz avukatlara yönelik sözlü, fiili ve hatta silahlı saldırılar, maalesef kaygı verici boyutlara ulaşmıştır. Kısa bir süre önce; Gemlik'te, meslektaşımız Av. Özgür AKSOY alçakça katledilmiştir. Yine; Şanlıurfa Baro Başkanı Av. Ahmet Tüysüz Viranşehir Adliyesi'nde, sözlü ve fiziksel saldırıya uğramıştır. Dün, Antalya'nın Korkuteli İlçesi Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçüköner'in de silahlı saldırı sonucu yaralanması, kaygılarımızın yersiz olmadığını göstermiştir. Hukuk camiasına yönelik şiddet, giderek daha vahim bir boyuta ulaşmaktadır. Önemle belirtmek isteriz ki, avukatlar uyuşmazlıkların tarafı değildirler. Avukatın, vekil sıfatıyla takip ettiği davanın taraflarıyla bir tutularak hedef gösterilmesi, sözlü, fiili ve silahlı saldırılara uğraması asla kabul edilemez" ifadelerine yer verdi.

 

SAVUNMA ASLA SUSTURULAMAZ
Son olarak Gökçe, avukatların uğradığı saldırının tüm yargıyı hedef aldığını belirtirken "Meslektaşlarımızın görevleri başında uğradığı hain saldırılar, savunma kurumuyla birlikte tüm yargıyı hedef almaktadır. Bu saldırıların failleri bilmeliler ki savunma, alçakça saldırılara asla boyun eğmez, asla susmaz, susturulamaz. Faillerin ve varsa azmettiricilerinin, en kısa süre içerisinde yargı önüne çıkarılmalarını ve en ağır şekilde cezalandırılmalarını bekliyor, hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı, meslektaşlarımızın ve kamuoyunun dikkatine sunuyoruz" diyerek konuşmasını tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.