SEBZE FİYATLARI EL YAKIYOR

Ekonomi 08.04.2019 - 17:57, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

SEBZE FİYATLARI EL YAKIYOR

Gelen son zamlarla birlikte semt pazarındaki sebzeler zamdan nasibini alarak ve sebze fiyatları yükselince sebze fiyatlarına yanaşılmıyor. Pazarın zam şampiyonu 20 tl’ye satılan dolmalık biber oldu.

Yaşanan zamlardan dolayı sebze ve meyve fiyatları artınca vatandaşlar pazara gitmeyi düşünmediler.  Gölcük Yeni Mahalle Kapalı Pazar yerinde kurulan pazartesi pazarı fiyatların yüksek olmasından dolayı gün yarısına kadar pazarda kimse yoktu. Çünkü sebze fiyatları bir hayli yüksek oldu. Kuru soğan fiyatı 6 lira 85 kuruş oldu.  Üretimin azalması sadece seralarda yetişen ürünler yeterince hale gelmiyor. Bundan dolayı fiyatlar yükseliyor. Dolmalık biber tezgahlarda 20 tl’ye satışa sunuldu.  Buna göre Patates 5 lira, Kuru soğan 6 lira 85 kuruş, Taze fasulye 8 liradan 10 liraya yükseldi. Karnabahar 4 lira, kıvırcık 4 lira, ıspanak 5 lira, domates, 6 lira ile 7 lira, Salatalık 5 lira, kabak 6 lira, patlıcan 7 lira, pırasa 8 lira ve dolmalık biber 5 lira oldu. Meyvelerden de artış yaşandı. Meyveler ise elma 3 lira 50 kuruş, Armut 6 lira, muz 12 lira, portakal 4 lira ve çilek 8 lira olarak tezgahta yerini aldı. PAZAR PAHALI Vatandaşlar yaz gelmesine rağmen pazardaki fiyatların düşmesini beklerken yükselmesi karşısında şaşkına döndü.  “Pazarda fiyatlar çok yüksek. eskiden 50 tl’ye pazar torbaları dolarken şimdi ancak o paraya bir kaç parça sebze alabiliyoruz. İnşalllah önümüzde ki günlerde fiyatlar düşer”dediler. Fahri Haner
Gelen son zamlarla birlikte semt pazarındaki sebzeler zamdan nasibini alarak ve sebze fiyatları yükselince sebze fiyatlarına yanaşılmıyor. Pazarın zam şampiyonu 20 tl’ye satılan dolmalık biber oldu.

Yaşanan zamlardan dolayı sebze ve meyve fiyatları artınca vatandaşlar pazara gitmeyi düşünmediler. 
Gölcük Yeni Mahalle Kapalı Pazar yerinde kurulan pazartesi pazarı fiyatların yüksek olmasından dolayı gün yarısına kadar pazarda kimse yoktu. Çünkü sebze fiyatları bir hayli yüksek oldu. Kuru soğan fiyatı 6 lira 85 kuruş oldu. 
Üretimin azalması sadece seralarda yetişen ürünler yeterince hale gelmiyor. Bundan dolayı fiyatlar yükseliyor. Dolmalık biber tezgahlarda 20 tl’ye satışa sunuldu. 
Buna göre Patates 5 lira, Kuru soğan 6 lira 85 kuruş, Taze fasulye 8 liradan 10 liraya yükseldi. Karnabahar 4 lira, kıvırcık 4 lira, ıspanak 5 lira, domates, 6 lira ile 7 lira, Salatalık 5 lira, kabak 6 lira, patlıcan 7 lira, pırasa 8 lira ve dolmalık biber 5 lira oldu. Meyvelerden de artış yaşandı. Meyveler ise elma 3 lira 50 kuruş, Armut 6 lira, muz 12 lira, portakal 4 lira ve çilek 8 lira olarak tezgahta yerini aldı.
PAZAR PAHALI
Vatandaşlar yaz gelmesine rağmen pazardaki fiyatların düşmesini beklerken yükselmesi karşısında şaşkına döndü.  “Pazarda fiyatlar çok yüksek. eskiden 50 tl’ye pazar torbaları dolarken şimdi ancak o paraya bir kaç parça sebze alabiliyoruz. İnşalllah önümüzde ki günlerde fiyatlar düşer”dediler.
Fahri Haner

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.