ŞEHİTLER İÇİN MEVLİT OKUTTULAR

26.11.2018 - 10:15, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ŞEHİTLER İÇİN MEVLİT OKUTTULAR

Mevlidi nebi programı kapsamında Gölcük Yörük Türkmenleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından akşam namazında tüm şehitlerimiz anısına mevlit okuttu.

Kuruluşundan bu güne kadar sürekli etkinlikler yapan Gölcük Yörük Türkmenleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanı Hüseyin Karakaya tüm şehitlerimizin anısına Dernek binasında mevlit okuma programını düzenledi. Düzenlenen programa dernek üyeleri ve davetliler katılım sağladılar. Mevlit öncesinde açıklama yapan Dernek başkanı Hüseyin Karakaya; “bu gün bizi buraya biz Müslümanlar için çok kutsal bir gün olan mevlidi Nebi Haftası olmasından dolayın öncelikle sevgili peygamberimizin, tüm şehitlerimizin ve bizim bun gün burada bulunmamıza vesile olan ecdadımızın anısına bu güzel programı düzenlemiş bulunmaktayız. Hepiniz hoş geldiniz.   Değerli konuklar Anadolu Coğrafyası Türk Milletinin son yurdudur. Selçuklu ile başlayıp Osmanlı ile devam eden Türk Milletinin kesintisiz egemenliğini esas alan büyük Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti üniter yapısı ile devam etmektedir. Sevgili Peygamberimizin Türkler size dokunmadıkça sizde onlara dokunmayın hadisi şerifine mazhar olmuş olan ecdadımız Yörük ve Türkmenler olarak cihan Şumul imparatorluklar kurmuş ve tüm Dünyada İslamin sancaktarlığını yaparak sosyal adaleti tanıtmıştır.  Ecdadımız Türk İslam kimliğini canları pahasına muhafaza ederek bu günlere taşımış ve bize emanet etmişler. Bu güne kadar vatanımız ve milletimiz için mücadele eden ve bu mücadelede şehit olan tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Bu gün bu şehitlerimiz adına mevlidi Nebi okutuyoruz” dedi.   Fahri Haner
Mevlidi nebi programı kapsamında Gölcük Yörük Türkmenleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından akşam namazında tüm şehitlerimiz anısına mevlit okuttu.

Kuruluşundan bu güne kadar sürekli etkinlikler yapan Gölcük Yörük Türkmenleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanı Hüseyin Karakaya tüm şehitlerimizin anısına Dernek binasında mevlit okuma programını düzenledi. Düzenlenen programa dernek üyeleri ve davetliler katılım sağladılar. Mevlit öncesinde açıklama yapan Dernek başkanı Hüseyin Karakaya; “bu gün bizi buraya biz Müslümanlar için çok kutsal bir gün olan mevlidi Nebi Haftası olmasından dolayın öncelikle sevgili peygamberimizin, tüm şehitlerimizin ve bizim bun gün burada bulunmamıza vesile olan ecdadımızın anısına bu güzel programı düzenlemiş bulunmaktayız. Hepiniz hoş geldiniz.

 

Değerli konuklar Anadolu Coğrafyası Türk Milletinin son yurdudur. Selçuklu ile başlayıp Osmanlı ile devam eden Türk Milletinin kesintisiz egemenliğini esas alan büyük Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti üniter yapısı ile devam etmektedir. Sevgili Peygamberimizin Türkler size dokunmadıkça sizde onlara dokunmayın hadisi şerifine mazhar olmuş olan ecdadımız Yörük ve Türkmenler olarak cihan Şumul imparatorluklar kurmuş ve tüm Dünyada İslamin sancaktarlığını yaparak sosyal adaleti tanıtmıştır.  Ecdadımız Türk İslam kimliğini canları pahasına muhafaza ederek bu günlere taşımış ve bize emanet etmişler. Bu güne kadar vatanımız ve milletimiz için mücadele eden ve bu mücadelede şehit olan tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Bu gün bu şehitlerimiz adına mevlidi Nebi okutuyoruz” dedi.

 

Fahri Haner

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.