''ŞEHİTLERİMİZİN ADI ADALET SARAYINDA YAŞAYACAK''

Gölcük 19.03.2018 - 17:58, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

''ŞEHİTLERİMİZİN ADI ADALET SARAYINDA YAŞAYACAK''

Gölcük Adalet Sarayının yemekhanesi resmi olarak hizmete girdi. Yemekhane, misafirhane ve toplantı salonlarına Şehit olan üç savcımızın ve bir hakimimizin ismi verildi. Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Abdulhamit Durgut “Bu güzel adliyede güzel insanların aziz hatıraları yaşatma gayretimiz oldu. Doğubeyatıt’ta şehit edilen Savcımız Hakan Kılıç bey, Ovacık’da şehit edilen Savcımız Murat Uzun, yine Mehmet Sevil Kiraz savcımız İstanbul’da şehit edilmişti. Son olarak Helikopter kazasında şehit olan Hakimimiz Onur Alan özelinde diğer şehitlerimizin de hatırasını yaşatmak adına misafirhanemize toplantı salonumuza ve yemekhanemize isimleri verdik” dedi.

2016 yılında hizmete başlayan Gölcük Adalet sarayının yemek hanesi resmi olarak hizmete açıldı. Yemekhanenin açılışına, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, Cezaevi savcısı, diğer İlçelerin Cumhuriyet Başsavcıları, Kocaeli Barosu Başkanı Sertif Gökçe, Savcılar ve hakimlerin yanı sıra Gölcük Baro Temsilcisi Avukat Burak Şahin, Avukat Ali Yıldırım Sezer ve Adliye personeli katıldı.   Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Abdulhamit Durgut’un ev sahipliğinde Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, ve açılışa katılan misafirler yemekhaneyi gezdi. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt “ Gölcük Adalet Sarayımıza yakışan bir yemekhane olmuş. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum”dedi.   EN GÜZEL ADLİYE’YE SAHİBİZ Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Abdülhamit Durgut “Biraz geç kalınmış program. İsmi verme projemiz vardı. Adliyemiz 2016 Ağustos ayında açıldı. Türkiye’nin en güzel adliyelerinden bir tanesi. Hem pozisyonu, hem personeli hem fiziki anlamda en güzel adliyelerden bir tanesi.   ŞEHTİLERİMİZİN HATIRASINI YAŞATMAK İSTEDİK Başsavcı Durgut “Bu güzel adliyede güzel insanların aziz hatıraları yaşatma gayretimiz oldu. Doğubeyatıt’ta şehit edilen Savcımız Hakan Kılıç bey, Ovacık’da şehit edilen Savcımız Murat Uzun, yine Mehmet Sevim Kiraz savcımız İstanbul’da  şehit edilmişti. Son olarak Helikopter kazasında şehit olan Hakimimiz Onur Alan özelinde diğer şehitlerimizin de hatırasını yaşatmak adına misafirhanemize toplantı salonumuza ve yemekhanemize isimleri verdik. Yemek hanemizi resmen açıp bir araya gelelim istedik”dedi.   VERİMLİ ÇALIŞIYORUZ Başsavcı Durgut “Sayısal veriler önümüzde 2016 yılının 2017 yılına bıraktığı psikolojik dez avantaj moral ve motivasyon anlamında zafiyetimiz belki. Personel ve hakim ve savcı eksikliği birleşince 2016 yılı biraz verimsiz geçti. Ama 2017 yılında da bu 2016 yılının maalesef mirasını bir şekilde temize çıkartma gayreti ile çalıştık. Yüzde yüz verimli çalıştığımızı çok rahat söyleyebilirim. Çünkü sayısal veriler elimizin altında. Bu anlamda yargının hızlı çalışması geç gelen adalet, adalet değildir algısını değiştirmek veya söylemine prim vermemek adına tüm personelimiz ben dahil tüm meslektaşlarımız elinden gelen tüm gayreti gösteriyor. Bazen avukatlardan davacılardan şikayette alıyoruz. Dosyamız birikti yetişmedi anlamında ama yüzde doksan beş anlamında bir sonuç aldığımızı net bir şekilde ifade edebilirim. Uzlaşma müessesesi de Savcılık ekseninde gelişen bir kurum. Buna da ciddi anlamda gayret gösteriyoruz. Yaklaşık 1200 dosya Gölcük’de uzlaşma büroya gelmiş hemen, hemen yarısı uzlaşma ile neticeleşmiş. 2017 yılında gayretleri ve fedakarca çalışmaları nedeni ile her kese teşekkür ediyorum. Bununla birlikte aynı verimliliği heyecanı 2018 yılında göstereceğimize inanıyorum. Bir eksiğimizde olacaktır. Oluyordur. Ama iyi niyetle çalıştığımızın buradan hatırlatmak istiyorum. Hayırlı olsun” dedi.  
Gölcük Adalet Sarayının yemekhanesi resmi olarak hizmete girdi. Yemekhane, misafirhane ve toplantı salonlarına Şehit olan üç savcımızın ve bir hakimimizin ismi verildi. Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Abdulhamit Durgut “Bu güzel adliyede güzel insanların aziz hatıraları yaşatma gayretimiz oldu. Doğubeyatıt’ta şehit edilen Savcımız Hakan Kılıç bey, Ovacık’da şehit edilen Savcımız Murat Uzun, yine Mehmet Sevil Kiraz savcımız İstanbul’da şehit edilmişti. Son olarak Helikopter kazasında şehit olan Hakimimiz Onur Alan özelinde diğer şehitlerimizin de hatırasını yaşatmak adına misafirhanemize toplantı salonumuza ve yemekhanemize isimleri verdik” dedi.
2016 yılında hizmete başlayan Gölcük Adalet sarayının yemek hanesi resmi olarak hizmete açıldı. Yemekhanenin açılışına, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, Cezaevi savcısı, diğer İlçelerin Cumhuriyet Başsavcıları, Kocaeli Barosu Başkanı Sertif Gökçe, Savcılar ve hakimlerin yanı sıra Gölcük Baro Temsilcisi Avukat Burak Şahin, Avukat Ali Yıldırım Sezer ve Adliye personeli katıldı.
 
Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Abdulhamit Durgut’un ev sahipliğinde Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, ve açılışa katılan misafirler yemekhaneyi gezdi. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt “ Gölcük Adalet Sarayımıza yakışan bir yemekhane olmuş. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum”dedi.
 
EN GÜZEL ADLİYE’YE SAHİBİZ
Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Abdülhamit Durgut “Biraz geç kalınmış program. İsmi verme projemiz vardı. Adliyemiz 2016 Ağustos ayında açıldı. Türkiye’nin en güzel adliyelerinden bir tanesi. Hem pozisyonu, hem personeli hem fiziki anlamda en güzel adliyelerden bir tanesi.
 
ŞEHTİLERİMİZİN HATIRASINI YAŞATMAK İSTEDİK
Başsavcı Durgut “Bu güzel adliyede güzel insanların aziz hatıraları yaşatma gayretimiz oldu. Doğubeyatıt’ta şehit edilen Savcımız Hakan Kılıç bey, Ovacık’da şehit edilen Savcımız Murat Uzun, yine Mehmet Sevim Kiraz savcımız İstanbul’da  şehit edilmişti. Son olarak Helikopter kazasında şehit olan Hakimimiz Onur Alan özelinde diğer şehitlerimizin de hatırasını yaşatmak adına misafirhanemize toplantı salonumuza ve yemekhanemize isimleri verdik. Yemek hanemizi resmen açıp bir araya gelelim istedik”dedi.
 
VERİMLİ ÇALIŞIYORUZ
Başsavcı Durgut “Sayısal veriler önümüzde 2016 yılının 2017 yılına bıraktığı psikolojik dez avantaj moral ve motivasyon anlamında zafiyetimiz belki. Personel ve hakim ve savcı eksikliği birleşince 2016 yılı biraz verimsiz geçti. Ama 2017 yılında da bu 2016 yılının maalesef mirasını bir şekilde temize çıkartma gayreti ile çalıştık. Yüzde yüz verimli çalıştığımızı çok rahat söyleyebilirim. Çünkü sayısal veriler elimizin altında. Bu anlamda yargının hızlı çalışması geç gelen adalet, adalet değildir algısını değiştirmek veya söylemine prim vermemek adına tüm personelimiz ben dahil tüm meslektaşlarımız elinden gelen tüm gayreti gösteriyor. Bazen avukatlardan davacılardan şikayette alıyoruz. Dosyamız birikti yetişmedi anlamında ama yüzde doksan beş anlamında bir sonuç aldığımızı net bir şekilde ifade edebilirim. Uzlaşma müessesesi de Savcılık ekseninde gelişen bir kurum. Buna da ciddi anlamda gayret gösteriyoruz. Yaklaşık 1200 dosya Gölcük’de uzlaşma büroya gelmiş hemen, hemen yarısı uzlaşma ile neticeleşmiş. 2017 yılında gayretleri ve fedakarca çalışmaları nedeni ile her kese teşekkür ediyorum. Bununla birlikte aynı verimliliği heyecanı 2018 yılında göstereceğimize inanıyorum. Bir eksiğimizde olacaktır. Oluyordur. Ama iyi niyetle çalıştığımızın buradan hatırlatmak istiyorum. Hayırlı olsun” dedi.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.