LASTİK İŞ
ismail

SEKA PARK LALE FESTİVALİNE HAZIR

Kocaeli 03.04.2018 - 18:53, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

SEKA PARK LALE FESTİVALİNE HAZIR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 11.’si düzenlenecek Lale Festivali’nde bu yıl da rengârenk laleler kent ile buluşacak. 8 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek olan Festivalde, en güzel laleler seçilecek. Festival kapsamında 2 milyon lale Kocaeli’yi renk cümbüşüne çevirdi.

2 MİLYON LALE DİKİLDİ Baharın gelmesiyle kentin dört bir yanını kaplayan rengârenk laleler, açmaya başladı. Kocaeli genelinde 2 milyon lale tohumu dikildi. Bunlardan 1,5 milyonuyla Sekapark’ta çeşitli figürler yapıldı. Bu figürler arasında 15 Temmuz Şehitleri Köprüsü de bulunuyor. Her yıl geleneksel hale gelen farklı figürler, vatandaşlar tarafından uçurtma tepesinden bakıldığında görülebiliyor.   5 BİN PAKET LALE SOĞANI SATILDI Sekapark Lale Festivali öncesinde 12 ilçedeki satış noktalarında çıkarılan laleler vatandaşlar tarafından satın alındı. Vatandaşlar 5 bin paket lale soğanıyla saksılarda en güzel laleleri yetiştirdi.   EN GÜZEL LALELERE ÖDÜL Sekapark Lale Festivali’ne katılım gösteren vatandaşlardan birinciye 4 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye 2 bin, dördüncüye 1 bin ve beşinciye 750 TL ödül verilecek. Ayrıca 100 kişi 200’er TL mansiyon ödülünün sahibi olacak. En güzel laleler oluşturulan jüri tarafından, 8 Nisan Pazar günü yapılacak olan 11. Sekapark Lale Festivali’nde belirlenecek.   ÇOCUKLAR EĞLENECEK Lale festivali tam bir şenlik havasında geçecek. Şişme oyun grubu, Kağıtspor İzci çocuk eğlenceli spor parkuru ve Ahşap yakma atölyesi, Park bahçeler fotoğraf çekim alanı, halk oyunları gösterisi ve Büyükşehir Belediyesi Bando Takımının yer bulacağı alanda çocuklar gönüllerince eğlenecek. Öte yandan alanda kaligrafi sanatı, ebru sanatı ve yüz boyama etkinliğiyle çeşitli sürprizler yer alacak.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 11.’si düzenlenecek Lale Festivali’nde bu yıl da rengârenk laleler kent ile buluşacak. 8 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek olan Festivalde, en güzel laleler seçilecek. Festival kapsamında 2 milyon lale Kocaeli’yi renk cümbüşüne çevirdi.

2 MİLYON LALE DİKİLDİ

Baharın gelmesiyle kentin dört bir yanını kaplayan rengârenk laleler, açmaya başladı. Kocaeli genelinde 2 milyon lale tohumu dikildi. Bunlardan 1,5 milyonuyla Sekapark’ta çeşitli figürler yapıldı. Bu figürler arasında 15 Temmuz Şehitleri Köprüsü de bulunuyor. Her yıl geleneksel hale gelen farklı figürler, vatandaşlar tarafından uçurtma tepesinden bakıldığında görülebiliyor.

 

5 BİN PAKET LALE SOĞANI SATILDI

Sekapark Lale Festivali öncesinde 12 ilçedeki satış noktalarında çıkarılan laleler vatandaşlar tarafından satın alındı. Vatandaşlar 5 bin paket lale soğanıyla saksılarda en güzel laleleri yetiştirdi.

 

EN GÜZEL LALELERE ÖDÜL

Sekapark Lale Festivali’ne katılım gösteren vatandaşlardan birinciye 4 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye 2 bin, dördüncüye 1 bin ve beşinciye 750 TL ödül verilecek. Ayrıca 100 kişi 200’er TL mansiyon ödülünün sahibi olacak. En güzel laleler oluşturulan jüri tarafından, 8 Nisan Pazar günü yapılacak olan 11. Sekapark Lale Festivali’nde belirlenecek.

 

ÇOCUKLAR EĞLENECEK

Lale festivali tam bir şenlik havasında geçecek. Şişme oyun grubu, Kağıtspor İzci çocuk eğlenceli spor parkuru ve Ahşap yakma atölyesi, Park bahçeler fotoğraf çekim alanı, halk oyunları gösterisi ve Büyükşehir Belediyesi Bando Takımının yer bulacağı alanda çocuklar gönüllerince eğlenecek. Öte yandan alanda kaligrafi sanatı, ebru sanatı ve yüz boyama etkinliğiyle çeşitli sürprizler yer alacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.