SEKA'YA BAYILDILAR

Gündem 28.05.2017 - 15:55, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

SEKA'YA BAYILDILAR

Selüloz ve Kağıt Sanayi Vakfı başkanı ve yöneticileri, SEKA Kağıt müzesini ziyaret etti

Selüloz ve Kağıt Sanayi Vakfı Başkanı Erdal Sükan, vakıf yöneticileri ile birlikte Seka Kağıt Müzesi’ni ziyaret etti. Müzeyi gezerek rehberlerden bilgi alan Vakıf başkanı Sükan, Cumhuriyet dönemi sanayileşme süreci ve Kocaeli sanayi gelişimine öncü olan Seka Kağıt fabrikasının müzeye dönüştürülüp halka açılmasından memnuniyet duyduklarını belirtti.   PROGRAMLI ZİYARETLER MEMNUNİYET VERİCİ Vakıf Başkanı Erdal Sükan, Türkiye’de kâğıt üretimi dendiğinde akla gelen en önemli kurum olan SEKA’ya ve tüm SEKA’lılara adanan SEKA Kâğıt Müzesi’nin halka ve öğrencilere yönelik programlı yapılan ziyaretlerini görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Müze ziyaretlerinden memnun olarak ayrılan Sükan, böyle bir kazanım için Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür etti.   SEKA KAĞIT MÜZESİ Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin endüstriyel mirası korumak ve yaşatmak amacıyla oluşturduğu Türkiye’nin ilk, dünyanın en büyük kâğıt müzelerinden SEKA Mehmet Ali Kağıtçı Kâğıt Müzesi 6 Kasım 2016 tarihinde açıldı. 12 bin 345 metrekare alan üzerine kurulan ve 4 katlı, 16 farklı salondan oluşan müzede, fabrikanın kuruluş sürecinden başlayıp, Kocaeli’den Türkiye’ye yayılan kâğıdın hayat hikâyesi sergileniyor.   ESKİ MAKİNALAR ÇALIŞIR HALE GETİRİLDİ Kâğıt üretim sürecinde kullanılan tüm makina ve ekipmanları barındıran müzede, 5 adet matbaa makinası da sergilenmek üzere bakım ve onarımı yapılarak çalışır hale getirildi. Müzede, bu makine ve ekipmanların yanı sıra Roma dönemi sikkeleri, SEKA tarihine ait belgesel videolar, kâğıttan ve geri dönüşüm malzemelerinden üretilen heykeller yer alıyor.  
Selüloz ve Kağıt Sanayi Vakfı başkanı ve yöneticileri, SEKA Kağıt müzesini ziyaret etti

Selüloz ve Kağıt Sanayi Vakfı Başkanı Erdal Sükan, vakıf yöneticileri ile birlikte Seka Kağıt Müzesi’ni ziyaret etti. Müzeyi gezerek rehberlerden bilgi alan Vakıf başkanı Sükan, Cumhuriyet dönemi sanayileşme süreci ve Kocaeli sanayi gelişimine öncü olan Seka Kağıt fabrikasının müzeye dönüştürülüp halka açılmasından memnuniyet duyduklarını belirtti.

 

PROGRAMLI ZİYARETLER MEMNUNİYET VERİCİ

Vakıf Başkanı Erdal Sükan, Türkiye’de kâğıt üretimi dendiğinde akla gelen en önemli kurum olan SEKA’ya ve tüm SEKA’lılara adanan SEKA Kâğıt Müzesi’nin halka ve öğrencilere yönelik programlı yapılan ziyaretlerini görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Müze ziyaretlerinden memnun olarak ayrılan Sükan, böyle bir kazanım için Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür etti.

 

SEKA KAĞIT MÜZESİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin endüstriyel mirası korumak ve yaşatmak amacıyla oluşturduğu Türkiye’nin ilk, dünyanın en büyük kâğıt müzelerinden SEKA Mehmet Ali Kağıtçı Kâğıt Müzesi 6 Kasım 2016 tarihinde açıldı. 12 bin 345 metrekare alan üzerine kurulan ve 4 katlı, 16 farklı salondan oluşan müzede, fabrikanın kuruluş sürecinden başlayıp, Kocaeli’den Türkiye’ye yayılan kâğıdın hayat hikâyesi sergileniyor.

 

ESKİ MAKİNALAR ÇALIŞIR HALE GETİRİLDİ

Kâğıt üretim sürecinde kullanılan tüm makina ve ekipmanları barındıran müzede, 5 adet matbaa makinası da sergilenmek üzere bakım ve onarımı yapılarak çalışır hale getirildi. Müzede, bu makine ve ekipmanların yanı sıra Roma dönemi sikkeleri, SEKA tarihine ait belgesel videolar, kâğıttan ve geri dönüşüm malzemelerinden üretilen heykeller yer alıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.