LASTİK İŞ
ismail

SEKTÖRÜN TALEPLERİ KO-MEK İLE CANLANACAK

Ekonomi 15.09.2020 - 10:19, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

SEKTÖRÜN TALEPLERİ KO-MEK İLE CANLANACAK

Sektörün nitelikli eleman ihtiyacına İstihdam Çalıştayı ile lokomotif olan KO-MEK, saha araştırmasını tamamladı

Sanayi kuruluşlarının “nitelikli eleman” talebine, çözüm üretmek için Ocak ayında geniş kapsamlı İstihdam Çalıştayı düzenleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları(KO-MEK), bu hamlesinin peşini bırakmıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın talimatıyla, Kocaeli Sanayi Odası, Kocaeli Ticaret Odası, Körfez Ticaret Odası ve Organize Sanayi Bölge Yöneticileriyle birebir görüşülerek saha araştırmaları, istihdam çalıştayı ve Fizibilite Raporu çıktılarının ışığında istihdam odaklı mesleki eğitim konusunda istişarelerde bulunuldu.   İSTİHDAM ODAKLI MESLEKİ EĞİTİM PROJESİ Görüşmelerde sektörün nitelikli eleman ihtiyacının karşılanmasına ilişkin İstihdam Odaklı Mesleki Eğitim Projesi’nin hayata geçirilmesi hususu öncelikli olarak yer aldı. Ayrıca Organize Sanayi bölgelerince kurulan meslek liseleri ve atölye donatılarının yanında, OSB’ler bünyesinde eğitim amaçlı kullanılan atölye imkânları da masaya yatırıldı. Kocaeli’de yaşayan vatandaşların hizmetine sunulan mesleki eğitim alanları ve eğitim materyallerinin daha etkin ve verimli kullanılarak kaynak israfının önüne geçilmesinin önemi üzerinde duruldu.   SAHA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI MARKA 2019 Fizibilite desteği alınarak Kocaeli Sanayi Odası kuruluşu olan ABİGEM A.Ş ile birlikte kentte imalat sanayiinde faaliyet gösteren 392 firma ile ihtiyaçların belirlenmesine ilişkin anket çalışması gerçekleştirildi.   SAHADAN GELEN SONUÇLAR Araştırmada sanayinin mesleki eğitime olan ihtiyaç ve beklentilerinin yanı sıra özellikle imalat sanayinde en çok aranan mesleki eğitim ihtiyaçları tespit edildi.   VERİLER PAYDAŞLARA SUNULDU KO-MEK bu verileri, İstihdam Odaklı Mesleki Eğitim Çalıştayı’ndaki sektör temsilcileri, meslek odaları, OSB temsilcileri; istihdam ve eğitim faaliyeti yürüten kamu kuruluşları yetkililerine sundu.   ÇALIŞTAY OCAK AYINDA YAPILMIŞTI Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Meslek ve Sanat Eğitim Kursları aracılığıyla, kentin istihdam hamlesini arttırmak için Ocak ayında son derece önemli bir çalıştaya imza attı.  Doğu Marmara Kalkınma Ajansının(MARKA) katkılarıyla gerçekleştirilen “İstihdam Odaklı Mesleki Eğitim Çalıştayı” kentin sanayi ve iş insanlarının temsilcilerini bir araya getirdi. Çalıştay’da KO-MEK’in istihdam odaklı mesleki eğitimlerine yeni bir model önerisi getirilerek iş arayan vatandaş ile işçi arayan sanayicinin buluşması sektörün talebi ile açılan kurslar sayesinde sağlanmış olacak.
Sektörün nitelikli eleman ihtiyacına İstihdam Çalıştayı ile lokomotif olan KO-MEK, saha araştırmasını tamamladı

Sanayi kuruluşlarının “nitelikli eleman” talebine, çözüm üretmek için Ocak ayında geniş kapsamlı İstihdam Çalıştayı düzenleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları(KO-MEK), bu hamlesinin peşini bırakmıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın talimatıyla, Kocaeli Sanayi Odası, Kocaeli Ticaret Odası, Körfez Ticaret Odası ve Organize Sanayi Bölge Yöneticileriyle birebir görüşülerek saha araştırmaları, istihdam çalıştayı ve Fizibilite Raporu çıktılarının ışığında istihdam odaklı mesleki eğitim konusunda istişarelerde bulunuldu.

 

İSTİHDAM ODAKLI MESLEKİ EĞİTİM PROJESİ

Görüşmelerde sektörün nitelikli eleman ihtiyacının karşılanmasına ilişkin İstihdam Odaklı Mesleki Eğitim Projesi’nin hayata geçirilmesi hususu öncelikli olarak yer aldı. Ayrıca Organize Sanayi bölgelerince kurulan meslek liseleri ve atölye donatılarının yanında, OSB’ler bünyesinde eğitim amaçlı kullanılan atölye imkânları da masaya yatırıldı. Kocaeli’de yaşayan vatandaşların hizmetine sunulan mesleki eğitim alanları ve eğitim materyallerinin daha etkin ve verimli kullanılarak kaynak israfının önüne geçilmesinin önemi üzerinde duruldu.

 

SAHA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

MARKA 2019 Fizibilite desteği alınarak Kocaeli Sanayi Odası kuruluşu olan ABİGEM A.Ş ile birlikte kentte imalat sanayiinde faaliyet gösteren 392 firma ile ihtiyaçların belirlenmesine ilişkin anket çalışması gerçekleştirildi.

 

SAHADAN GELEN SONUÇLAR

Araştırmada sanayinin mesleki eğitime olan ihtiyaç ve beklentilerinin yanı sıra özellikle imalat sanayinde en çok aranan mesleki eğitim ihtiyaçları tespit edildi.

 

VERİLER PAYDAŞLARA SUNULDU

KO-MEK bu verileri, İstihdam Odaklı Mesleki Eğitim Çalıştayı’ndaki sektör temsilcileri, meslek odaları, OSB temsilcileri; istihdam ve eğitim faaliyeti yürüten kamu kuruluşları yetkililerine sundu.

 

ÇALIŞTAY OCAK AYINDA YAPILMIŞTI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Meslek ve Sanat Eğitim Kursları aracılığıyla, kentin istihdam hamlesini arttırmak için Ocak ayında son derece önemli bir çalıştaya imza attı.  Doğu Marmara Kalkınma Ajansının(MARKA) katkılarıyla gerçekleştirilen “İstihdam Odaklı Mesleki Eğitim Çalıştayı” kentin sanayi ve iş insanlarının temsilcilerini bir araya getirdi. Çalıştay’da KO-MEK’in istihdam odaklı mesleki eğitimlerine yeni bir model önerisi getirilerek iş arayan vatandaş ile işçi arayan sanayicinin buluşması sektörün talebi ile açılan kurslar sayesinde sağlanmış olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.