SELİM HAYALLERİNE KAVUŞTU

14.06.2017 - 09:20, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

SELİM HAYALLERİNE KAVUŞTU

Doğuştan engelli olan 17 yaşındaki Selim Çakmak iki yıl önce babasını kaybetmiş. İskele yolundaki evlerinde annesi ve küçük kız kardeşi ile birlikte yaşıyor. 17 yıldır yürüyemediği ve tekerlekli sandalyesi olmadığı için çok fazla dışarıya çıkamayan Selim, Ford Otosan Fabrikası Kaynak Atölyesi Custom A Vardiyası çalışanlarının aldığı Akülü tekerlekli sandalye ile artık sokaklarda dolaşabilecek.

Türk Metal Sendikası üyesi Ford Otosan Fabrikası Kaynak Atölyesi Custom A Vardiyası çalışanları, Gölcük Engelliler Derneği işbirliğinde sosyal sorumluluk projesine imza attı. Selim Çakmak'ın ihtiyacı üzerine kendisine akülü sandalye hediye ettiler. Selim’e sandalyesini Türk Metal Sendisakı Başkanı mehmet Şener, engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat, ve kampanyaya destek veren  Ford Otosan Fabrikası Kaynak Atölyesi Custom A Vardiyası şefleri ve çalışanları verdi.  ELİ AYAĞI OLMAK İSTEDİK Ford Otosan olarak sosyal sorumluluk projesi yapmak istediklerini söyleyen ekip lideri Yunus Tezer, "Çalışma grup liderleri ve proses koçlarımızla yaptığımız değerlendirme sonrası bir engelli kardeşimizin eli ve ayağı olmak istedik. Fabrikada aile olmayı  öğrendiğimiz için çevremizdekilere de yardım ederek onlarla aile olmak istedik. Gölcük Engelliler Derneği de bu konuda bize yardımcı oldu. Bir kardeşimizin olduğunu dile getirdi. Biz de imkanlarımız ölçüsünde destek olup bir akülü sandalye alarak Selim Çakmak'a hediye ettik" dedi.   MUTLU OLSUN İSTEDİK Alan Müdürü Taşkın Hendem, konu ile ilgili olarak yaptığı konuşmasında, "Ekibimizle birlikte Selim’in böyle bir ihtiyacı olduğundan haberdar olduk. Arkadaşlarımız da bir sosyal sorumluluk projesine imza atmak istedi. Bu tür bir düşünceyi hayata geçirme yönünde bir karar aldık. Selim’in böyle bir donanımla daha rahat dolaşacağını düşünüyorum. Selim’in böyle bir mutlu anını birlikte yaşadığımız için biz de oldukça mutluyuz. Herkese teşekkür ediyorum. Selim inşallah sandalyesini güzel günlerde kullanacak” dedi.  SULTAN AHMET’E GİDECEK Selim Tekerlekli sandalyesi olmadığı için 17 yıldır çok fazla dışarıya çıkamamış. Diğer engelli abi ve ablaları gibi gezilere katılamamış. Dün akülü aracına kavuşan Selim, engelliler derneğinin düzenlediği İstanbul gezisine katıldı. Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat “Selim’in eli ayağı olan  Ford Otosan Fabrikası Kaynak Atölyesi Custom A Vardiyası çalışanlarına teşekkür ediyorum. Seim’de artık sokaklarda gezebilecek. Selimi derneğimizin düzenlediği İstanbul Sultan Ahmet’de yapılacak olan iftara götüreceğiz. Selimde istediği yerleri artık rahatlıkla görebilecek” dedi.  TEŞEKKÜR ETTİ İki yıl önce babasını kaybeden ve babasını kaybettikten sonra neredeyse sokakla tamamen ilişkisi kesilen 17 yaşındaki Selim en büyük hayallerinden biri olan sokaklarda dolaşabilecek. Selim “Bana bu arabayı hediye eden tüm abla ve abilerime teşekkür ediyorum. Onların sayesinde sokaklarda dolaşabileceğim” dedi.
Doğuştan engelli olan 17 yaşındaki Selim Çakmak iki yıl önce babasını kaybetmiş. İskele yolundaki evlerinde annesi ve küçük kız kardeşi ile birlikte yaşıyor. 17 yıldır yürüyemediği ve tekerlekli sandalyesi olmadığı için çok fazla dışarıya çıkamayan Selim, Ford Otosan Fabrikası Kaynak Atölyesi Custom A Vardiyası çalışanlarının aldığı Akülü tekerlekli sandalye ile artık sokaklarda dolaşabilecek.

Türk Metal Sendikası üyesi Ford Otosan Fabrikası Kaynak Atölyesi Custom A Vardiyası çalışanları, Gölcük Engelliler Derneği işbirliğinde sosyal sorumluluk projesine imza attı. Selim Çakmak'ın ihtiyacı üzerine kendisine akülü sandalye hediye ettiler.

Selim’e sandalyesini Türk Metal Sendisakı Başkanı mehmet Şener, engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat, ve kampanyaya destek veren  Ford Otosan Fabrikası Kaynak Atölyesi Custom A Vardiyası şefleri ve çalışanları verdi. 

ELİ AYAĞI OLMAK İSTEDİK
Ford Otosan olarak sosyal sorumluluk projesi yapmak istediklerini söyleyen ekip lideri Yunus Tezer, "Çalışma grup liderleri ve proses koçlarımızla yaptığımız değerlendirme sonrası bir engelli kardeşimizin eli ve ayağı olmak istedik. Fabrikada aile olmayı  öğrendiğimiz için çevremizdekilere de yardım ederek onlarla aile olmak istedik. Gölcük Engelliler Derneği de bu konuda bize yardımcı oldu. Bir kardeşimizin olduğunu dile getirdi. Biz de imkanlarımız ölçüsünde destek olup bir akülü sandalye alarak Selim Çakmak'a hediye ettik" dedi.  

MUTLU OLSUN İSTEDİK
Alan Müdürü Taşkın Hendem, konu ile ilgili olarak yaptığı konuşmasında, "Ekibimizle birlikte Selim’in böyle bir ihtiyacı olduğundan haberdar olduk. Arkadaşlarımız da bir sosyal sorumluluk projesine imza atmak istedi. Bu tür bir düşünceyi hayata geçirme yönünde bir karar aldık. Selim’in böyle bir donanımla daha rahat dolaşacağını düşünüyorum. Selim’in böyle bir mutlu anını birlikte yaşadığımız için biz de oldukça mutluyuz. Herkese teşekkür ediyorum. Selim inşallah sandalyesini güzel günlerde kullanacak” dedi. 

SULTAN AHMET’E GİDECEK
Selim Tekerlekli sandalyesi olmadığı için 17 yıldır çok fazla dışarıya çıkamamış. Diğer engelli abi ve ablaları gibi gezilere katılamamış. Dün akülü aracına kavuşan Selim, engelliler derneğinin düzenlediği İstanbul gezisine katıldı. Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat “Selim’in eli ayağı olan  Ford Otosan Fabrikası Kaynak Atölyesi Custom A Vardiyası çalışanlarına teşekkür ediyorum. Seim’de artık sokaklarda gezebilecek. Selimi derneğimizin düzenlediği İstanbul Sultan Ahmet’de yapılacak olan iftara götüreceğiz. Selimde istediği yerleri artık rahatlıkla görebilecek” dedi. 

TEŞEKKÜR ETTİ
İki yıl önce babasını kaybeden ve babasını kaybettikten sonra neredeyse sokakla tamamen ilişkisi kesilen 17 yaşındaki Selim en büyük hayallerinden biri olan sokaklarda dolaşabilecek. Selim “Bana bu arabayı hediye eden tüm abla ve abilerime teşekkür ediyorum. Onların sayesinde sokaklarda dolaşabileceğim” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.