SEN DE KANSERE DUR DE!

Sağlık 20.04.2017 - 17:02, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

SEN DE KANSERE DUR DE!

LÖSEV bundan 19 yıl önce kanser hastalığı ile mücadelede hastaların yanında olmak, hastaların ve ailelerinin sorunlarına kalıcı çözümler sunmak amacıyla başlattığı çalışmalar ile ülkemizin yanı sıra uluslararası platformda kanserle mücadelede önemli başarılara imza attı.

LÖSEV hastalara ve ailelere destek olmanın yanı sıra 1998 yılından bu güne dek, toplumsal farkındalık yaratma adına farklı projeleri hayata geçirdi. LÖSEV bundan tam 8 yıl önce başlattığı “Sen De Kansere Dur De” Projesi ile kansere karşı Türk toplumunda önemli bir farkındalık oluşturduğu çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor. Günümüz koşullarında her çeşit tüketim malının ithal edilmesi ve bu sebeple ülke sınırları içerisinde hem ekonomik hem de sağlık sorunlarını artışlarına dikkat çekebilmek için “Sen De Kansere Dur De” kampanyası kapsamında “Yerli Malı” kavramını bir panel ile tekrar gündeme taşıyor. Üretim ve tüketimde yerli malının tercih edilmesinin sosyolojik ve ekonomik sonuçlarını paylaşmak üzere düzenlediği panel 27 Nisan 2017 günü İstanbul’da önemli panelistlerin katılımı ile hayata geçiriliyor. SEN DE KANSERE DUR DE! LÖSEV, “Sen de Kansere Dur De” kampanyasıyla kansere karşı farkındalık oluşturmak, kanserojenlere karşı alınacak önlemleri anlatarak toplumu harekete geçirmek, kanserin önlenebilen bir hastalık olduğunu aktarmak ve bu yolla sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanmış bilinçli bireyler ve toplumu hedefledi. “Yerli Malı” Projesi kapsamında hayata geçecek paneller, bildiriler ve sosyal medya hareketleri ile de hem endüstriyel hem de kamusal önlemler alınmasını amaçladı.     Gelin “Yerli Malı Yurdun Malı Herkes Onu Kullanmalı” Temalı Panelimizde Buluşalım!   Bu gün ülkemizde yaşadığı yere en iyi uyum sağlamış, yerel ve doğal bitkileri tüketmek yerine milyarlarca lira karşılığı döviz ödenerek, dünyanın bir ucundan gıdalar getiriyor, her çeşit tüketim malı ithal ediliyor. LÖSEV olarak ülkemizde bulunmayan ürünler için küresel dünya kavramı karşısında değiliz ancak pek çok değerimizi yitirdiğimiz bu günlerde, çok da anlamını vurgulayamadığımız Yerli Malı kavramının tekrar gündeme gelmesinin önemine inanıyoruz. Temelini büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1923 yılında İzmir İktisat Kongresi’nde attığı; “Yurttaşlık görevinin ve kendi geleceğine yatırım yapan, tam bağımsız bir ülkenin” gereği olarak biz de halkımızı yerli malı kullanmaya/üretmeye davet ediyoruz. 27 Nisan 2017 Perşembe günü “SEN DE KANSERE DUR DE” kampanyası kapsamında düzenlenecek “Yerli Malı Yurdun Malı Herkes Onu Kullanmalı” temalı panelde, yerli üretim ve tüketimin tüm boyutlarıyla ele alınacağı panel Gazeteci ve TV Yapımcısı Cem SEYMEN’nin özgün sunumu ve yönlendiriciliğinde gerçekleşecek. Gazeteci /Ekonomist Ege CANSEN, Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet REİS, Türk Yemek Uzmanı Sahrap SOYSAL, LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün EZER’in konuşmacı olarak yerlerini alacağı panelde değerli görüşlerini bizlerle paylaşacaklar.
LÖSEV bundan 19 yıl önce kanser hastalığı ile mücadelede hastaların yanında olmak, hastaların ve ailelerinin sorunlarına kalıcı çözümler sunmak amacıyla başlattığı çalışmalar ile ülkemizin yanı sıra uluslararası platformda kanserle mücadelede önemli başarılara imza attı.

LÖSEV hastalara ve ailelere destek olmanın yanı sıra 1998 yılından bu güne dek, toplumsal farkındalık yaratma adına farklı projeleri hayata geçirdi.

LÖSEV bundan tam 8 yıl önce başlattığı “Sen De Kansere Dur De” Projesi ile kansere karşı Türk toplumunda önemli bir farkındalık oluşturduğu çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor. Günümüz koşullarında her çeşit tüketim malının ithal edilmesi ve bu sebeple ülke sınırları içerisinde hem ekonomik hem de sağlık sorunlarını artışlarına dikkat çekebilmek için “Sen De Kansere Dur De” kampanyası kapsamında “Yerli Malı” kavramını bir panel ile tekrar gündeme taşıyor. Üretim ve tüketimde yerli malının tercih edilmesinin sosyolojik ve ekonomik sonuçlarını paylaşmak üzere düzenlediği panel 27 Nisan 2017 günü İstanbul’da önemli panelistlerin katılımı ile hayata geçiriliyor.

SEN DE KANSERE DUR DE!

LÖSEV, “Sen de Kansere Dur De” kampanyasıyla kansere karşı farkındalık oluşturmak, kanserojenlere karşı alınacak önlemleri anlatarak toplumu harekete geçirmek, kanserin önlenebilen bir hastalık olduğunu aktarmak ve bu yolla sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanmış bilinçli bireyler ve toplumu hedefledi. “Yerli Malı” Projesi kapsamında hayata geçecek paneller, bildiriler ve sosyal medya hareketleri ile de hem endüstriyel hem de kamusal önlemler alınmasını amaçladı.

 

 

Gelin

Yerli Malı Yurdun Malı Herkes Onu Kullanmalı

Temalı Panelimizde Buluşalım!

 

Bu gün ülkemizde yaşadığı yere en iyi uyum sağlamış, yerel ve doğal bitkileri tüketmek yerine milyarlarca lira karşılığı döviz ödenerek, dünyanın bir ucundan gıdalar getiriyor, her çeşit tüketim malı ithal ediliyor. LÖSEV olarak ülkemizde bulunmayan ürünler için küresel dünya kavramı karşısında değiliz ancak pek çok değerimizi yitirdiğimiz bu günlerde, çok da anlamını vurgulayamadığımız Yerli Malı kavramının tekrar gündeme gelmesinin önemine inanıyoruz. Temelini büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1923 yılında İzmir İktisat Kongresi’nde attığı; “Yurttaşlık görevinin ve kendi geleceğine yatırım yapan, tam bağımsız bir ülkenin” gereği olarak biz de halkımızı yerli malı kullanmaya/üretmeye davet ediyoruz.

27 Nisan 2017 Perşembe günü “SEN DE KANSERE DUR DE” kampanyası kapsamında düzenlenecek “Yerli Malı Yurdun Malı Herkes Onu Kullanmalı” temalı panelde, yerli üretim ve tüketimin tüm boyutlarıyla ele alınacağı panel Gazeteci ve TV Yapımcısı Cem SEYMEN’nin özgün sunumu ve yönlendiriciliğinde gerçekleşecek. Gazeteci /Ekonomist Ege CANSEN, Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet REİS, Türk Yemek Uzmanı Sahrap SOYSAL, LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün EZER’in konuşmacı olarak yerlerini alacağı panelde değerli görüşlerini bizlerle paylaşacaklar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.