SENDİKALAR BİR GÜNLÜĞÜNE İŞİ BIRAKACAK

Eğitim 18.09.2014 - 20:39, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

SENDİKALAR BİR GÜNLÜĞÜNE İŞİ BIRAKACAK

Türk Eğitim Sen Gölcük Şube Başkanı Yaşar Tokay ve sendika üyeleri basın açıklaması yaptı. Tokay haksızlıklara karşı dur demek için 24 Eylül tarihinde bir gün iş bırakacaklarını söyledi.

Türk Eğitim Sen Gölcük şube Başkanı Yaşar Tokay ve sendika üyeleri yönetici atamalarına yönelik eleştirilerde bulundu. Sendika binasında basın açıklaması yapan Tokay Eğitim sen ve Eğitim İş sendikalarıyla birlikte eylem yapacaklarını duyurdu. Tokay Gölcük'te 26 kurumun okul müdürü atamasının yapılmadığını ifade etti. Tokay "Türkiye ve kocaeli genelinde yapılan yönetici, atamalarındaki tasfiyeyi kabul etmiyoruz. Her platformda hakkı yenilen müdürlerin uğradığı haksızlığı dile getireceğiz. Bu bağlamda Kocaeli genelinde açık olan 337 münhal okul müdürlüğü ve Gölcük'te ki 26 kurumdaki okul müdürlüğü müracatlarını üyelerimizin ek 2 belgesini doldurarak müracaat etmelerini istiyoruz. Boş olan müdürlüklerin atamasında siyasi kayırma olmadan hakkaniyetli bir şekilde görevlendirilmesinin yapılmasının takipçisi olacağız Müdür atamalarında sonra oluşacak müdür yardımcısı görevlendirmelerinde de her hangi bir kayırmaya meydan vermeme adına sendika olarak üyelerimizin haklarının takipçisi olacağız" dedi.  HAKKANİYETLİ BİR ŞEKİLDE GÖREVLENDİRME YAPILMALI Tokay açıklamasının devamında Türkiye genelinde büyük bir eylem gerçekleştirecekelrini ifade etti. Tokay yaptığı açıklamada "Yapılan tüm haksızlıklara karşı Türkiye genelinde Türk eğitim sen, Eğitim sen, Eğitim iş sendikaları olarak 24 Eylül Çarşamba günü bir günlk işi bırakma eylemi yapacağız. Kocaeli'nin göreceği en büyük eylemi gerçekleştireceğiz. Bu eylemi yandaş yönetici değerlendirmesine hayır demek için, nitelikli eylem itibarlı öğretmen ve eğitim çalışanı için, Türk eğitim çalışanları ekonomik ve sosoyal hakları için, angarya nöbet görevine dur demek için, ilk defa alamadığımız enflasyon farkı için, 4c ve taşeronlaşmaya dur demek için, akademik zam üniversite çalışanlarının ekonomik ve sosyal hakları için daha demokratik üniversite için, hak ve insan hakları için yapıyoruz" dedi. 
Türk Eğitim Sen Gölcük Şube Başkanı Yaşar Tokay ve sendika üyeleri basın açıklaması yaptı. Tokay haksızlıklara karşı dur demek için 24 Eylül tarihinde bir gün iş bırakacaklarını söyledi.
Türk Eğitim Sen Gölcük şube Başkanı Yaşar Tokay ve sendika üyeleri yönetici atamalarına yönelik eleştirilerde bulundu. Sendika binasında basın açıklaması yapan Tokay Eğitim sen ve Eğitim İş sendikalarıyla birlikte eylem yapacaklarını duyurdu. Tokay Gölcük'te 26 kurumun okul müdürü atamasının yapılmadığını ifade etti. Tokay "Türkiye ve kocaeli genelinde yapılan yönetici, atamalarındaki tasfiyeyi kabul etmiyoruz. Her platformda hakkı yenilen müdürlerin uğradığı haksızlığı dile getireceğiz. Bu bağlamda Kocaeli genelinde açık olan 337 münhal okul müdürlüğü ve Gölcük'te ki 26 kurumdaki okul müdürlüğü müracatlarını üyelerimizin ek 2 belgesini doldurarak müracaat etmelerini istiyoruz. Boş olan müdürlüklerin atamasında siyasi kayırma olmadan hakkaniyetli bir şekilde görevlendirilmesinin yapılmasının takipçisi olacağız Müdür atamalarında sonra oluşacak müdür yardımcısı görevlendirmelerinde de her hangi bir kayırmaya meydan vermeme adına sendika olarak üyelerimizin haklarının takipçisi olacağız" dedi. 
HAKKANİYETLİ BİR ŞEKİLDE GÖREVLENDİRME YAPILMALI
Tokay açıklamasının devamında Türkiye genelinde büyük bir eylem gerçekleştirecekelrini ifade etti. Tokay yaptığı açıklamada "Yapılan tüm haksızlıklara karşı Türkiye genelinde Türk eğitim sen, Eğitim sen, Eğitim iş sendikaları olarak 24 Eylül Çarşamba günü bir günlk işi bırakma eylemi yapacağız. Kocaeli'nin göreceği en büyük eylemi gerçekleştireceğiz. Bu eylemi yandaş yönetici değerlendirmesine hayır demek için, nitelikli eylem itibarlı öğretmen ve eğitim çalışanı için, Türk eğitim çalışanları ekonomik ve sosoyal hakları için, angarya nöbet görevine dur demek için, ilk defa alamadığımız enflasyon farkı için, 4c ve taşeronlaşmaya dur demek için, akademik zam üniversite çalışanlarının ekonomik ve sosyal hakları için daha demokratik üniversite için, hak ve insan hakları için yapıyoruz" dedi. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.