SENİNLE GURUR DUYUYORUZ METİN ŞANSER TEKİN...

26.09.2017 - 12:59, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

SENİNLE GURUR DUYUYORUZ METİN ŞANSER TEKİN...

Gerçi kendisi her ne kadar Gölcüklü olmasa bile, bu bölgenin çocuğu ve aynı zamanda Gazetemizin Personeli Yılmaz Değirmenci'nin yeğeni olan, KOÜ Makine Mühenmdisliği Bölümü Mezunu ve müthiş bir araba tutkunu ve sevdalısı olan Metin Şanser Tekin, yeni oyuncağı ile gurur duyuyor.  Metin Şanser Tekin, 4 arkadaşı ile birlikte takım kaptanlığını yaptığı ekiple birlikte, Üniversiteler Arası Formula Yarışlarına katılmak üzere, çok güzel bir araç ürettiler. Gelin bubun gerisini, sevgili yeğenimiz, Metin Şanser Tekin'in ağzından dinleyelim. “Çok az kişiye nasip olur, en büyük hayallerinden birini gerçekleştirmek. Bizlere kısmet oldu. Bölüme ilk başladığımda tasarımında ve üretiminde baştan sona bulunduğum bir aracı kullanma hayalim vardı.  2014'te beş arkadaş, gaza gelerek başladığımız iş , inançla, azimle, emekle birleşince ne hale dönüştü. Bu aracın yapımına başlarken elimizde para yoktu, parayı kolayca temin edecek tanıdıklarımız yoktu.  Yeri geldi kargo parası bile çıkaramadık, gümrükten mal çekmek için aramızda para topladık, yeri geldi cıvata esirgeyen insanları gördük, yeri geldi bizim için atölyesindeki tek tezgahı bile kullandıran, bizler için motor arayan adamları gördük. Kameralar önünde tribünlere oynayıp, kameralar kapandığında ezilip büzülen siyasi bile gördük. Her şeyi ama her şeyi emeğimiz ile, bize inanan insanların desteğiyle yaptık. Bize hiçbir şeyi buyrun diye vermediler.  Belki yarışmaya gidemedi. O da bizim elimizde değildi. Lojistik problemi, yani maddi problemler. Fakat öyle bir araç oldu ki, içine binip kullandığında sevinçten insanın gözünden yaş getiren, tüm çekilen sıkıntıları unutturan.. Gazına bile basmaya çekindik. Viraj dönerken yola öyle bir tutundu ki, aşırı yanal ivme yüzünden gözümüz karardı, başımız döndü. Son olarak, Allah'tan herkese böyle bir duyguyu yaşatmasını niyaz ediyorum. Bunca sıkıntıya değer miydi ? Kesinlikle değerdi. Bu manzaranın oluşmasında emeği olan tüm takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu fotoğrafı da yıllar sonra bakılacak bir anı olarak buraya bırakıyorum.” Bizde seninle gururu duyuyoruz, Metin Şanser Tekin Yolun Açık Olsun...

Gerçi kendisi her ne kadar Gölcüklü olmasa bile, bu bölgenin çocuğu ve aynı zamanda Gazetemizin Personeli Yılmaz Değirmenci'nin yeğeni olan, KOÜ Makine Mühenmdisliği Bölümü Mezunu ve müthiş bir araba tutkunu ve sevdalısı olan Metin Şanser Tekin, yeni oyuncağı ile gurur duyuyor. 
Metin Şanser Tekin, 4 arkadaşı ile birlikte takım kaptanlığını yaptığı ekiple birlikte, Üniversiteler Arası Formula Yarışlarına katılmak üzere, çok güzel bir araç ürettiler. Gelin bubun gerisini, sevgili yeğenimiz, Metin Şanser Tekin'in ağzından dinleyelim.
“Çok az kişiye nasip olur, en büyük hayallerinden birini gerçekleştirmek. Bizlere kısmet oldu. Bölüme ilk başladığımda tasarımında ve üretiminde baştan sona bulunduğum bir aracı kullanma hayalim vardı. 
2014'te beş arkadaş, gaza gelerek başladığımız iş , inançla, azimle, emekle birleşince ne hale dönüştü. Bu aracın yapımına başlarken elimizde para yoktu, parayı kolayca temin edecek tanıdıklarımız yoktu. 
Yeri geldi kargo parası bile çıkaramadık, gümrükten mal çekmek için aramızda para topladık, yeri geldi cıvata esirgeyen insanları gördük, yeri geldi bizim için atölyesindeki tek tezgahı bile kullandıran, bizler için motor arayan adamları gördük.
Kameralar önünde tribünlere oynayıp, kameralar kapandığında ezilip büzülen siyasi bile gördük. Her şeyi ama her şeyi emeğimiz ile, bize inanan insanların desteğiyle yaptık. Bize hiçbir şeyi buyrun diye vermediler. 
Belki yarışmaya gidemedi. O da bizim elimizde değildi. Lojistik problemi, yani maddi problemler. Fakat öyle bir araç oldu ki, içine binip kullandığında sevinçten insanın gözünden yaş getiren, tüm çekilen sıkıntıları unutturan.. Gazına bile basmaya çekindik. Viraj dönerken yola öyle bir tutundu ki, aşırı yanal ivme yüzünden gözümüz karardı, başımız döndü.
Son olarak, Allah'tan herkese böyle bir duyguyu yaşatmasını niyaz ediyorum. Bunca sıkıntıya değer miydi ? Kesinlikle değerdi. Bu manzaranın oluşmasında emeği olan tüm takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu fotoğrafı da yıllar sonra bakılacak bir anı olarak buraya bırakıyorum.”
Bizde seninle gururu duyuyoruz, Metin Şanser Tekin Yolun Açık Olsun...

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.