LASTİK İŞ
ismail

SERVETİYE CEPHESİ SEYİRCİYLE BULUŞTU

29.06.2018 - 17:39, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

SERVETİYE CEPHESİ SEYİRCİYLE BULUŞTU

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında, “Servetiye Cephesi Destanı” tiyatro oyunu SDKM’de sahnelendi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Milli Mücadele Servetiye Şehitlerini Anma Programı kapsamında birçok etkinlik düzenliyor. Bu kapsamda Millî mücadeleye 145 gönüllü ile katılan ve 8 bin Yunan askerine karşı destan yazan Servetiye Cephesinin yaşanmış gerçek hikayesini anlatan “Milli Mücadele(1919-1921) Servetiye Cephesi Destanı” isimli tiyatro oyunu SDKM büyük sahnede seyirciyle buluştu. Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek Milli Mücadele Servetiye Şehitlerini Anma Programı kapsamında ayrıca Servetiye Köyü’nde de özel bir etkinlik düzenlenecek.   “DESTANSI MÜCADELEYİ AKTARDILAR” Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşen tiyatro gösterisine Ak Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Ali Yeşildal, UlaşımPark A.Ş. Genel Müdürü Yasin Özlü, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Raşit Fidan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tiyatro gösterisinin ardından konuşma yapan Milletvekili Akif Yılmaz; “İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde, bizleri güzel bir gösteriyle yıllar öncesine götürerek dedelerimizin ruhunu şad ettiren bu güzel ekibe çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir iş başardılar. Hiç birinin mesleği oyunculuk olmamasına rağmen, her biri oyunda üzerine düşen görevi başarılı bir şekilde yerine getirdi. Dedelerinin destansı mücadelelerini yeni nesillere aktarma çabası gösteren oyuncu arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. Yılmaz, oyunun yönetmeni Devletli Mustafa Karal’a çiçek takdim etti.   YEREL AMATÖR OYUNCULAR YER ALDI İstiklal Savaşında, Servetiye Cephesi köylüleri tarafından kurulmuş ve 1 yıl 3 ay 17 gün savunma yaparak, bir Yunan tümenini köylerine sokmamış, Bahçecik tepelerinde adeta destan yazmış kahraman köylülerin hikâyesini anlatan oyunun yazar ve yönetmenliğini Devletli Mustafa Karal yaptı. Servetiye köyünden yerel oyuncu kadrosuyla sahnelenen tiyatro oyunu, İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıldönümünde SDKM’de sahnelendi.   SERVETİYE KÖYÜNDE ANMA PROGRAMI Servetiye Cephesi Şehitleri Anma Programı 1 Temmuz Pazar günü Başiskele Servetiye Köyünde düzenlenecek anma programıyla da sürecek. Servetiye köyünde 1 Temmuz Pazar Saat 13.30’da düzenlenecek Servetiye Cephesi Şehitleri Anma Programında şehitler için Kuran-ı Kerim okunarak dualar edilecek.
Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında, “Servetiye Cephesi Destanı” tiyatro oyunu SDKM’de sahnelendi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Milli Mücadele Servetiye Şehitlerini Anma Programı kapsamında birçok etkinlik düzenliyor. Bu kapsamda Millî mücadeleye 145 gönüllü ile katılan ve 8 bin Yunan askerine karşı destan yazan Servetiye Cephesinin yaşanmış gerçek hikayesini anlatan “Milli Mücadele(1919-1921) Servetiye Cephesi Destanı” isimli tiyatro oyunu SDKM büyük sahnede seyirciyle buluştu. Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek Milli Mücadele Servetiye Şehitlerini Anma Programı kapsamında ayrıca Servetiye Köyü’nde de özel bir etkinlik düzenlenecek.

 

“DESTANSI MÜCADELEYİ AKTARDILAR”

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşen tiyatro gösterisine Ak Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Ali Yeşildal, UlaşımPark A.Ş. Genel Müdürü Yasin Özlü, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Raşit Fidan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tiyatro gösterisinin ardından konuşma yapan Milletvekili Akif Yılmaz; “İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde, bizleri güzel bir gösteriyle yıllar öncesine götürerek dedelerimizin ruhunu şad ettiren bu güzel ekibe çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir iş başardılar. Hiç birinin mesleği oyunculuk olmamasına rağmen, her biri oyunda üzerine düşen görevi başarılı bir şekilde yerine getirdi. Dedelerinin destansı mücadelelerini yeni nesillere aktarma çabası gösteren oyuncu arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. Yılmaz, oyunun yönetmeni Devletli Mustafa Karal’a çiçek takdim etti.

 

YEREL AMATÖR OYUNCULAR YER ALDI

İstiklal Savaşında, Servetiye Cephesi köylüleri tarafından kurulmuş ve 1 yıl 3 ay 17 gün savunma yaparak, bir Yunan tümenini köylerine sokmamış, Bahçecik tepelerinde adeta destan yazmış kahraman köylülerin hikâyesini anlatan oyunun yazar ve yönetmenliğini Devletli Mustafa Karal yaptı. Servetiye köyünden yerel oyuncu kadrosuyla sahnelenen tiyatro oyunu, İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıldönümünde SDKM’de sahnelendi.

 

SERVETİYE KÖYÜNDE ANMA PROGRAMI

Servetiye Cephesi Şehitleri Anma Programı 1 Temmuz Pazar günü Başiskele Servetiye Köyünde düzenlenecek anma programıyla da sürecek. Servetiye köyünde 1 Temmuz Pazar Saat 13.30’da düzenlenecek Servetiye Cephesi Şehitleri Anma Programında şehitler için Kuran-ı Kerim okunarak dualar edilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.