SEZER ''GÖLCÜK TÜRKİYE'YE FARKINI GÖSTERDİ''

Gündem 06.02.2020 - 18:15, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

SEZER ''GÖLCÜK TÜRKİYE'YE FARKINI GÖSTERDİ''

Gölcük Belediyesi Şubat ayı Meclis toplantısı Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer başkanlığında meclis toplantı salonunda yapıldı. Toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlandı.

Gölcük Belediyesi Şubat ayı Meclis toplantı  6 gündem maddesi ile yapıldı. Meclis toplantısı 1 dakikalık Saygı Duruşu ve şehitlerimiz için okunan İstiklal Marşı okunması ile başladı.  Başkan Sezer “Son günlerde ciddi imkanlardan geçiyoruz.  Elazığ ve Malatya'da yaşanan depremde tek yürek olduk.  Kahraman askerlerimize İblid'de saldırı yapıldı. 8 Askerimiz şehit oldu.  Çığ felaketinde kaybettiklerimiz oldu. Bir felaket daha yaşandı uçak kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımız oldu. Türkiye'nin her hangi bir yerinde vatandaşımızın birinin başına bir şey gelse hepimiz bu acıyı kalbimizden hissediyoruz. İstiklal marşı ile özellikle Gölcük'ten duyurulması paylaşılması anlamlı oldu teşekkür ederim” dedi. GÖLCÜK TÜRKİYE'YE FARKINI GÖSTERDİ CHP Meclis Üyesi Özgür Yılmaz, Deprem bölgesinde yaşadığınız izlenimler ve Deprem bölgesine giden GESOTİM ekibi ile görüştünüz mü sorusuna cevap veren, Başkan Sezer “Deremin ilk gerçekleştiği andan itibaren AFAD il müdürlüğü ile görüştük.  AFAD'dan yardım talebi gelince kampanyayı başlattık. Kullanılmamış malzemeler istendi.  Biz 17 Ağustos'da kullanılmış malzemelerin çöp olduğu gördük. Hızlı bir karar ile Bölgeye gitme kararı aldık. O bölgede Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ve belediye Başkanları ile görüştük.   Bizim burada yaşamış olduğumuz tecrübeleri aktardık.  Ben deprem dönemi mesleğim gereği hasarlı binalarla ilgili çalışmalar yapmıştım. Bu tecrübelerimizi aktardık. Görüştüklerimizle karamsarlığa kapılmayın devlet yaraları kısa sürede saracaktır dedik.  Bizim yardım TIR'larımız üç günde gidebildi. Gölcük gerçekten Türkiye'de farkını gösterdi. Oraya giden yardımlarda en düzgün giden yardım bizim gönderdiğimiz yardım.  Malzemeler tek tek ayrıldı. Paletlere yüklenip gönderildi. Dökme malzeme göndermedik. Kullanılmasa yıllarca saklanıp başka yerde de kullanılabilir.  Bizim dışımızda arama kurtarma timimiz var Gölcük'te. 1999 depreminin bize kazandırdığı önemli kurumdur  Derneğimiz var GESOTİM. Buradaki arkadaşlarımız ilk anda gidemediler. Gidememelerinin nedeni  de AFAD'ı ilk anda kendi personelinin oraya gitme çalışmasıydı.  Dolayısı ile oraya hava yolu ile gitme imkanı yoktu. Devlet ilk saatlerde depremin büyüklüğünü belirlemiş hangi kurtarma kiplerinin bölgede olması gerektiğini belirtmişti. Netice itibari ile buradaki arkadaşlarımız arama kurtarmadan ziyade orada ciddi bir moral destek sağlamış oldular. Dönüşte de evvelsi gün GESOTİM'in başkanı da ziyarete geldi karşılıklı olarak edindikleri izlenimi bize aktardılar” dedi..    
Gölcük Belediyesi Şubat ayı Meclis toplantısı Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer başkanlığında meclis toplantı salonunda yapıldı. Toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlandı.

Gölcük Belediyesi Şubat ayı Meclis toplantı  6 gündem maddesi ile yapıldı. Meclis toplantısı 1 dakikalık Saygı Duruşu ve şehitlerimiz için okunan İstiklal Marşı okunması ile başladı.  Başkan Sezer “Son günlerde ciddi imkanlardan geçiyoruz.  Elazığ ve Malatya'da yaşanan depremde tek yürek olduk.  Kahraman askerlerimize İblid'de saldırı yapıldı. 8 Askerimiz şehit oldu.  Çığ felaketinde kaybettiklerimiz oldu. Bir felaket daha yaşandı uçak kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımız oldu. Türkiye'nin her hangi bir yerinde vatandaşımızın birinin başına bir şey gelse hepimiz bu acıyı kalbimizden hissediyoruz. İstiklal marşı ile özellikle Gölcük'ten duyurulması paylaşılması anlamlı oldu teşekkür ederim” dedi.
GÖLCÜK TÜRKİYE'YE FARKINI GÖSTERDİ
CHP Meclis Üyesi Özgür Yılmaz, Deprem bölgesinde yaşadığınız izlenimler ve Deprem bölgesine giden GESOTİM ekibi ile görüştünüz mü sorusuna cevap veren, Başkan Sezer “Deremin ilk gerçekleştiği andan itibaren AFAD il müdürlüğü ile görüştük.  AFAD'dan yardım talebi gelince kampanyayı başlattık. Kullanılmamış malzemeler istendi.  Biz 17 Ağustos'da kullanılmış malzemelerin çöp olduğu gördük. Hızlı bir karar ile Bölgeye gitme kararı aldık. O bölgede Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ve belediye Başkanları ile görüştük.   Bizim burada yaşamış olduğumuz tecrübeleri aktardık.  Ben deprem dönemi mesleğim gereği hasarlı binalarla ilgili çalışmalar yapmıştım. Bu tecrübelerimizi aktardık. Görüştüklerimizle karamsarlığa kapılmayın devlet yaraları kısa sürede saracaktır dedik.  Bizim yardım TIR'larımız üç günde gidebildi. Gölcük gerçekten Türkiye'de farkını gösterdi. Oraya giden yardımlarda en düzgün giden yardım bizim gönderdiğimiz yardım.  Malzemeler tek tek ayrıldı. Paletlere yüklenip gönderildi. Dökme malzeme göndermedik. Kullanılmasa yıllarca saklanıp başka yerde de kullanılabilir.  Bizim dışımızda arama kurtarma timimiz var Gölcük'te. 1999 depreminin bize kazandırdığı önemli kurumdur  Derneğimiz var GESOTİM. Buradaki arkadaşlarımız ilk anda gidemediler. Gidememelerinin nedeni  de AFAD'ı ilk anda kendi personelinin oraya gitme çalışmasıydı.  Dolayısı ile oraya hava yolu ile gitme imkanı yoktu. Devlet ilk saatlerde depremin büyüklüğünü belirlemiş hangi kurtarma kiplerinin bölgede olması gerektiğini belirtmişti. Netice itibari ile buradaki arkadaşlarımız arama kurtarmadan ziyade orada ciddi bir moral destek sağlamış oldular. Dönüşte de evvelsi gün GESOTİM'in başkanı da ziyarete geldi karşılıklı olarak edindikleri izlenimi bize aktardılar” dedi..  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.