LASTİK İŞ

SGK YAPILANDIRMASINA GÖLCÜK'TEN İLGİ AZ !

Ekonomi 11.12.2014 - 15:31, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

SGK YAPILANDIRMASINA GÖLCÜK'TEN İLGİ AZ !

SGK il Müdürü Nurettin Nacar, İlçe Müdürü Mehmet Salih Aydın, Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman, Bakkallar Odası Başkanı Faruk Hikmet Kesgin esnaf odasında bir araya geldi.

6552 sayılı torba kanunu ve esnafa getirilen kolaylıklarla ilgili toplantı yapan SGK il Müdürü Nurettin Nacar Gölcük'te 13 bin 410 dosya olduğunu ancak Bin 300 kişinin borcunu yapılandırdığını kaydetti.  YAPILANDIRMA 31 OCAK TARİHİNE KADAR ERTELENDİ Toplantıda önemli açıklamalarda bulunan Nacar "SGK İl teşkilatı olarak merkezlerimizde paydaşlarımıza süresi içinde yapacakları her türlü taleplerinde hızlı tam noksansız bir şekilde alacaklarımızın yeniden yapılandırılmasında 01.10.2014 tarihi itibariyle başvuruların alınmasına başlanmıştır. 2014 yılı Nisan ve önceki aylara ait olan alacaklarımız 10.09.2014 ve öncesinde tahakkuk ettiği halde ödenmemiş olan sigorta primi, işsizlik sigortası primi, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı, isteğe bağlı sigorta primi, damga vergisi, özel işlem vergisi, eğitime katkı payı alacakları, idari para cezası anılan kanun kapsamında yeniden yapılandırma kapsamına giren kurumumuz alacakların oluşturmaktadır" dedi.    GELİR TESTİ YAPTIRMAK ÖNEMLİ Nacar "30.04.2015 tarihine kadar yapılacak olan başvurularda ise Genel Sağlık sigortasından kaynaklanan alacaklarımız için başvurabilir. Genel sağlık sigortası için gelir testine hiç gitmemiş olan kişiler 31.03.2015 tarihine kadar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurarak gelir testi yaptırarak gelir seviyelerini tescil başlangıç tarihinden bu yana güncelleyebilir. Gelir testine yasal süresi geçtikten sonra başvuru yapanlardan ise gelir düzeyleri asgari ücretin iki katından daha düşük tespit edilmiş olanların, bu tespit öncesinde genel sağlık sigortası primi ödenmemiş olan sürelerine ait genel sağlık sigortası primleri gelir testi sonucuna göre yeniden hesaplanacaktır" dedi.  ESNAF FIRSATI DEĞERLENDİRMELİ Esnaf Odası Başkanı Kocaman ise yaptığı açıklamada " Esnaflarımızda büyük bir duyarlılık söz konusu. Biz gereken bilgileri verdik. Ancak esnafı da anlamak gerekiyor ki, gerçekten var olan borçlarını ödeyemiyor. Ancak bu bir fırsat ve esnafımızın bu fırsatı değerlendirmesi gerekiyor" dedi.  KAYMAKAMA ZİYARET SGK il Müdürü Nurettin Nacar, İlçe Müdürü Mehmet Salih Aydın ve Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman toplantının ardından Kaymakam Adem Yazıcı'yı makamında ziyaret etti. Nacar kurum çalışmaları hakkında bilgi vererek fikir alışverişinde bulunuldu. Ziyaretten çok memnun kaldığını ifade eden Yazıcı müdürlere çalışmalarında başarılar diledi. 
SGK il Müdürü Nurettin Nacar, İlçe Müdürü Mehmet Salih Aydın, Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman, Bakkallar Odası Başkanı Faruk Hikmet Kesgin esnaf odasında bir araya geldi.
6552 sayılı torba kanunu ve esnafa getirilen kolaylıklarla ilgili toplantı yapan SGK il Müdürü Nurettin Nacar Gölcük'te 13 bin 410 dosya olduğunu ancak Bin 300 kişinin borcunu yapılandırdığını kaydetti. 
YAPILANDIRMA 31 OCAK TARİHİNE KADAR ERTELENDİ
Toplantıda önemli açıklamalarda bulunan Nacar "SGK İl teşkilatı olarak merkezlerimizde paydaşlarımıza süresi içinde yapacakları her türlü taleplerinde hızlı tam noksansız bir şekilde alacaklarımızın yeniden yapılandırılmasında 01.10.2014 tarihi itibariyle başvuruların alınmasına başlanmıştır. 2014 yılı Nisan ve önceki aylara ait olan alacaklarımız 10.09.2014 ve öncesinde tahakkuk ettiği halde ödenmemiş olan sigorta primi, işsizlik sigortası primi, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı, isteğe bağlı sigorta primi, damga vergisi, özel işlem vergisi, eğitime katkı payı alacakları, idari para cezası anılan kanun kapsamında yeniden yapılandırma kapsamına giren kurumumuz alacakların oluşturmaktadır" dedi. 
 
GELİR TESTİ YAPTIRMAK ÖNEMLİ
Nacar "30.04.2015 tarihine kadar yapılacak olan başvurularda ise Genel Sağlık sigortasından kaynaklanan alacaklarımız için başvurabilir. Genel sağlık sigortası için gelir testine hiç gitmemiş olan kişiler 31.03.2015 tarihine kadar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurarak gelir testi yaptırarak gelir seviyelerini tescil başlangıç tarihinden bu yana güncelleyebilir. Gelir testine yasal süresi geçtikten sonra başvuru yapanlardan ise gelir düzeyleri asgari ücretin iki katından daha düşük tespit edilmiş olanların, bu tespit öncesinde genel sağlık sigortası primi ödenmemiş olan sürelerine ait genel sağlık sigortası primleri gelir testi sonucuna göre yeniden hesaplanacaktır" dedi. 
ESNAF FIRSATI DEĞERLENDİRMELİ
Esnaf Odası Başkanı Kocaman ise yaptığı açıklamada " Esnaflarımızda büyük bir duyarlılık söz konusu. Biz gereken bilgileri verdik. Ancak esnafı da anlamak gerekiyor ki, gerçekten var olan borçlarını ödeyemiyor. Ancak bu bir fırsat ve esnafımızın bu fırsatı değerlendirmesi gerekiyor" dedi. 
KAYMAKAMA ZİYARET
SGK il Müdürü Nurettin Nacar, İlçe Müdürü Mehmet Salih Aydın ve Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman toplantının ardından Kaymakam Adem Yazıcı'yı makamında ziyaret etti. Nacar kurum çalışmaları hakkında bilgi vererek fikir alışverişinde bulunuldu. Ziyaretten çok memnun kaldığını ifade eden Yazıcı müdürlere çalışmalarında başarılar diledi. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.