LASTİK İŞ

ŞİDDET ETME YETER

Gündem 25.11.2016 - 15:53, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ŞİDDET ETME YETER

25 Kasım 1999 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Kadına Şiddetle Mücadele günü nedeni ile Kent Konseyi Başkanı Metin Şentürk ve yönetim kurulu bir etkinlik düzenledi.

  Dünya Kadına Şiddetle Mücadele günü nedeni ilee düzenlenen etkinliğe Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, kent Konseyi Kadın Meclisi başkanı Nurten Turnalı, kent Konseyi Genel sekreteri Fatih Bayram, Muhtarlar Derneği başkanı Bilge saral, kent konseyi yürütme kurulu üyeleri Av. Ali yıldırım Sezer, Muhasebeci Hakan Bıçakçı, kaymakamlık yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz, Eğitimci Murat Yavuz ve kent konseyi üyeleri kadınlar katıldı. ŞİDDET ETME Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk “2015 yılında Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin beşincisi olan Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanması, Kadın ve Kız Çocuklarının Güçlendirilmesi hedefi doğrultusunda 25 Kasım büyük önem arz etmekte. Bu anlamda farkındalık yaratmak amacıyla UCLG MEWA (Birleşmiş Kentler Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı); Türkiye Kent Konseyleri Birliği ve Türkiye Kent Konseyleri Platformu üyeleri ile şiddet konusunda ŞiddETME! başlığı altında etkinlik gerçekleştirmektedir. UCLG MEWA (Birleşmiş Kentler Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı) ve Türkiye Kent Konseyleri Birliği üyesi olmamız münasebetiyle bizlerde Gölcük Kent Konseyi olarak sevgi ile yoğurulmuş, eşit ve paylaşımcı bir dünya için ŞiddETME! diyor ve yapılan etkinliğe destek olmak adına Gölcük’te de toplanılıyor.   ŞİDDETSİZ BİR DÜNYA Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Kadınların hem çalışma hayatında hem aile içinde hem toplumsal hayatta hem de siyasette ayrımcılığa tabi tutulmamalı. Şiddet görmediği ve kendilerini rahat htiği bir ortamın oluşturulmasını arzu ve temenni ediyoruz. Şiddetin her türüne karşıyız. Şiddet yapanlardanda uzaklaşıyoruz”dedi.. ŞİDDETİN KARŞISINDA Gölcük Kent Konseyi kadınlara uygulanan her türlü şiddetin karşısında. Tüm unsurları ile kadına yönelik şiddet konusunda toplumda farkındalık yaratmak için çaba sarf ediyor. “Barışçıl Bireyden Barışçıl Topluma”, “Gölcük Öğrencileri Yaşam Becerilerini Geliştiriyor”, “Dedelerimizden Ninelerimizden Öğreniyoruz”, “Mutlu Aile Mutlu Toplum” gibi ortak olunan ve  işbirliğiyle yürütülen ve desteklenen projelerle bu konular işlenmekte. Bu anlamda Gölcük Kent Konseyi olarak tüm dünyadaki her türlü şiddetin sona ermesi arzu ediliyor ve bu yönde çalışmalar yürütülüyor.  
25 Kasım 1999 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Kadına Şiddetle Mücadele günü nedeni ile Kent Konseyi Başkanı Metin Şentürk ve yönetim kurulu bir etkinlik düzenledi.

 

Dünya Kadına Şiddetle Mücadele günü nedeni ilee düzenlenen etkinliğe Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, kent Konseyi Kadın Meclisi başkanı Nurten Turnalı, kent Konseyi Genel sekreteri Fatih Bayram, Muhtarlar Derneği başkanı Bilge saral, kent konseyi yürütme kurulu üyeleri Av. Ali yıldırım Sezer, Muhasebeci Hakan Bıçakçı, kaymakamlık yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz, Eğitimci Murat Yavuz ve kent konseyi üyeleri kadınlar katıldı.

ŞİDDET ETME

Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk “2015 yılında Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin beşincisi olan Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanması, Kadın ve Kız Çocuklarının Güçlendirilmesi hedefi doğrultusunda 25 Kasım büyük önem arz etmekte.

Bu anlamda farkındalık yaratmak amacıyla UCLG MEWA (Birleşmiş Kentler Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı); Türkiye Kent Konseyleri Birliği ve Türkiye Kent Konseyleri Platformu üyeleri ile şiddet konusunda ŞiddETME! başlığı altında etkinlik gerçekleştirmektedir.

UCLG MEWA (Birleşmiş Kentler Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı) ve Türkiye Kent Konseyleri Birliği üyesi olmamız münasebetiyle bizlerde Gölcük Kent Konseyi olarak sevgi ile yoğurulmuş, eşit ve paylaşımcı bir dünya için ŞiddETME! diyor ve yapılan etkinliğe destek olmak adına Gölcük’te de toplanılıyor.

 

ŞİDDETSİZ BİR DÜNYA

Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Kadınların hem çalışma hayatında hem aile içinde hem toplumsal hayatta hem de siyasette ayrımcılığa tabi tutulmamalı. Şiddet görmediği ve kendilerini rahat htiği bir ortamın oluşturulmasını arzu ve temenni ediyoruz. Şiddetin her türüne karşıyız. Şiddet yapanlardanda uzaklaşıyoruz”dedi..

ŞİDDETİN KARŞISINDA

Gölcük Kent Konseyi kadınlara uygulanan her türlü şiddetin karşısında. Tüm unsurları ile kadına yönelik şiddet konusunda toplumda farkındalık yaratmak için çaba sarf ediyor. “Barışçıl Bireyden Barışçıl Topluma”, “Gölcük Öğrencileri Yaşam Becerilerini Geliştiriyor”, “Dedelerimizden Ninelerimizden Öğreniyoruz”, “Mutlu Aile Mutlu Toplum” gibi ortak olunan ve  işbirliğiyle yürütülen ve desteklenen projelerle bu konular işlenmekte. Bu anlamda Gölcük Kent Konseyi olarak tüm dünyadaki her türlü şiddetin sona ermesi arzu ediliyor ve bu yönde çalışmalar yürütülüyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.